5 тенденции при кухненските гърбове през 2019-а

Публикувано на 26/05/2019 от Мария Неделчева | Последна редакция на 10/06/2019 | Видяно 3 384 пъти

Кухненските гърбове са важна част от всеки ремонт или освежаване на кухнята. Освен че защитават стените, те могат да допълват визията на плотовете и шкафовете в помещението. През годините, модните тенденции, касаещи този аспект от кухненския интериор, са преминали през много вариации. А какви са стиловете, които са хит през 2019-а, ще научите сега. Като едно от най-важните места в къщата, кухнята се нуждае от специално внимание. Затова препоръчваме да се обърнете към регистрираните в нашия сайт доказани специалисти. След като изпратите проект, напълно безплатно, и сравните получените оферти, ще можете да прецените на кого да поверите обновяването на това помещение. 


Сложете гръб чак до тавана

За коя зона в кухнята обикновено подбирате гръб? Вероятно само тази между плотовете и шкафовете и около печката. Ако обаче сте избрали разчупени шкафове и те не заемат плътно пространството, можете да разпрострете гърба и нагоре. Чак до тавана.

  • Все повече собственици избират и открити рафтове и алтернативни места за съхранение, затова става по-възможно да играете с гърбовете. Дали ще заложите на класически плочки или на нещо по-модерно - качвайте ги до горе за свеж и едновременно класически стил.
  • С такъв вид подредба на гърба цялата кухня може да придобие визуално пространство, а с различни цветове, текстури и шарки можете да внесете и лукс в ежедневието там. 


Огледални и метални гърбове за кухнята

Тези два вида довършителни работи за гърбовете са изключително популярни през 2019-а, в търсенето на уникални щрихи в дома:

  • Огледалният завършек дава на плочките бляскаво отразително покритие, което внася допълнителна светлина. Ако сте избрали по първото ни предложение да вдигнете гърба до тавана, ефектът става още по-силен. През деня огледалните плочки ще улавят натуралната светлина, а за вечерта изберете правилното осветление за впечатляващ ефект.
  • Ако огледалните повърхности не са за вас, опитайте метален завършек. Плочките са с визия и текстура, която наподобява на истински метали. И тук изборът е голям в цветове и материали. В случай че търсите ефекта на индустриалния стил, определено това е начинът да постигнете целта си. Дори да не искате да залагате на изцяло "метални" плочки, винаги можете да ги сложите като акцент в стената.

Виж още: Идеи за блестяща и комфортна кухня с лампи под шкафовете


Гръб в много цвят

Повечето хора са свикнали на неутрални цветове при избора на кухненски гръб. Но вече сме 2019-а, можете да си намерите плочки и материали във всички възможни цветове. Ако щете дори черно, или пък искрящо жълто, всичко е възможно. Благодарение на разнообразието от нови опции, които се предлагат на пазара, можете да се развихрите с въображението си.

  • Ако предпочитате лукса, изберете тъмни плочки - черно, сиво, в контраст с шкафовете и плотовете. Не забравяйте правилното осветление в този случай, за да извлечете най-доброто от кухненския си дизайн.
  • Синьото в кухненските гърбове придава уют, усещане за домашна атмосфера. То прави кухнята стилно и същевременно щастливо място за почивка и забавление, докато приготвяте храната си.
  • Изберете жълти акценти, или пък дори червени, за прилив на енергия, където погледът да се спира мигновено.
  • За артистично настроение, съчетавайте смело цветовете, особено в зоната, където се задържате най-дълго.

Магията е в цветовете!


Гръб от алтернативни материали - възможно е

Във време, в което всеки иска домът му да изглежда различно и уникално, логичното е да влязат в употреба и алтернативни материали. Включително и в кухненските гърбове. Не говорим вече за споменатите плочки с метален и огледален завършек, а тотално различни материали - истински метални плоскости, дърво, медни плоскости, и т.н. Или пък истинско огледало. Гръб от стъкло, с плат зад него, или боядисан в любим цвят - бъдете креативни! Дървото също е опция, но не забравяйте, че трябва да го почиствате и поддържате, затова е препоръчително да се консултирате със специалист.

От предложените модни тенденции със сигурност има нещо, подходящо и за вас! Направете престоя си в кухнята истинско удоволствие с красиви гърбове. Ако имате нужда от помощ при избора и поставянето - можете да разчитате на регистрираните в MaistorPlus изпълнители за ремонтни дейности в кухнята. Можете да направите безплатна заявка, бързо и лесно, в отговор на което ще получите конкурентни оферти, които да сравните. За да улесните избора си коя от тях е подходяща за вас, предварително имате възможност да се запознаете с бизнес страниците на кандидатствалите майстори и фирми, където ще видите информация за извършваните от тях услуги, снимки на завършени обекти и препоръки от предишни клиенти. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта