Тенденции в кухнята: неподражаем стил от Франция

Публикувано на 09/11/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 15/11/2018 | Видяно 5 632 пъти

Франция е страна, която асоциираме с изкуството, артистизма и не на последно място добрата храна. Приготвянето на ястия по френска рецепта оставяме на кулинарните виртуози, а за нас остава удоволствието да ги опитаме и да надникнем във френската кухня, за да почерпим добри идеи за стилен интериор, които да приложим и в своето жилище. Представяме ви няколко прости правила за изграждане на кухня, вдъхновена от Франция. Можете да ги приложите успешно и в своята кухня, независимо дали прозорецът ѝ гледа към Айфеловата кула. Споделете с нас кои от тези интериорни хрумки бихте интегрирали в дизайна на своето жилище, а за качествения ремонт на кухнята се доверете на опитните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Ненатрапчиви пастелни цветове

Цветовата палитра във френската кухня може да е изключително разнообразна – от минималистични кухни в сиво и черно до уютни помещения, подчинени на неутралните землисти тонове. Ако искате да пресъздадете атмосферата, присъща на повечето романтични френски провинции обаче, специалистите съветват да заложите на умерени до светли тонове на цветове като зелено, кафяво и жълто. По този начин ще създадете по-топла и приветлива обстановка, като пастелните нюанси на тези цветове могат да бъдат успешно допълнени от елементи от дърво и естествен камък, които да приветстват естествената природна красота у дома! Добрата новина е, че неутралните нюанси и землистите тонове стоят прекрасно, както в просторните и светли помещения, така и в рамките на схлупените градски кухни.

Виж още: Невероятни цветови комбинации за кухненски бокс


Естествените материали доминират в облика на френската кухня

В духа на усещането за уют, изработката на френското кухненско обзавеждане неминуемо е подчинена на естествените материали. Тук дървото има основна и доминираща роля. То се използва за направата на масивните кухненски модули, присъщи на френския дизайн, като често обхваща дори облика на декорациите и подовата настилка. Кухненските шкафове от дърво пък са комбинирани успешно с тежки кухненски плотове от естествен камък, които придават по-луксозно излъчване на обзавеждането. Имайте предвид обаче, че тези материали често могат да стеснят визуално кухнята, поради което е добре да ги прилагате в дизайна ѝ умерено или да заложите на светли неутрални нюанси, които да балансират обстановката.


Рустик стилът е винаги добре дошъл

Френските дизайнери често съчетават завидна функционалност и неподражаем уют под покрива на една просторна кухня. Ето защо не е изненадващо, че подтикнати от топлото излъчване на провинциалните френски кухни, те интегрират в съвременния дизайн на жилищата множество елементи в рустик и селски стил. Така кухненските шкафове от дърво, комбинирани с каменни мивки и плотове, намират място дори в оживената градска среда, като създават усещане за гостоприемност и спокойствие във френския дом. Обърнете внимание на детайлите – отворените рафтове и красиво подредените сервизи са предпоставка за постигане на перфектна организация, дори в помещение, което не разполага с масивен кухненски модул. И това ако не е страхотен трик, който да приложите и в своята кухня!

Виж още: Оранжевият цвят в кухнята


Масивният кухненски остров е в центъра на вниманието

Кухненският остров заема централно място в дизайна на френската кухня. Той е масивен и често може да изглежда дори твърде обемен на фона на кухненските шкафове, но пък притежава невероятна функционалност, която го прави незаменим помощник при приготвянето на вкусни ястия! Най-често тази мебел възприема ролята и на удобна зона за хранене, като за целта част от нея е превърната в практичен бар плот. Друга особеност на кухненския остров във френската кухня е това, че той често приютява мивката, в отговор на стремежа на дизайнерите да създадат максимално удобен работен триъгълник в помещението.

Приложете тези интересни трикове в облика на своята кухня, като споделите с нас удивителните резултати! Направете заявка в МaistorPlus още сега и изберете точния специалист за своя интериорен проект, при това напълно безплатно и без допълнително обвързване!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта