Кухненският гръб - практичност и стил

Публикувано на 07/11/2018 от Екатерина Димитрова | Последна редакция на 07/11/2018 | Видяно 10 878 пъти

Разположен между работния плот на кухнята и горните шкафове, кухненският гръб има естетическа и декоративна функция, но също така и защитна. Водоустойчив, той гарантира, че водните и мазните пръски няма да увредят стените. Благодарение на него вашата кухня добива свой собствен характер и стил. Кухненският гръб се предлага в множество варианти с разнообразен и модерен дизайн. Можете да изберете неутрален или шарен, от ламинат, камък или инокс, но във всички случаи кухненският гръб е този, който ще дирижира настроението във вашата кухня! В случай че се затруднявате при избора на стил, не се колебайте да потърсите съвет от доказаните дизайнери в MaistorPlus.


Кухненски гръб от пастелни плочки за артистичност и свежест

Изберете пастелни плочки в различни цветове. Разнообразните и на пръв поглед несъвместими шарки на този гръб оформят един крещящ „микс и мач“. Резултатът? Колоритна и весела кухня, където дървото на работния плот и сивата стена изведнъж се оживяват от тази мозайка. Изберете подходящите акценти в аксесоарите и кухненските пособия:

  • Клонче от черешово дърво в стъклен буркан върху кухненския плот носи полъх на японска поезия;
  • Керамичният съд е избран в шарки от артистична мозайка, пренася десена от кухненския гръб върху плота;
  • Дискретното лед осветление, точно над пастелните плочки, им придават допълнителна искряща жизнерадост.

Подходящи допълнения за тази кухня са например модерна тръбна маса със столове от изкуствена кожа. Нека бъдат в различните цветове, които сте избрали за плочките. Кухненските уреди изберете в INOX, a на пода не пропускайте да разположите тъкано килимче в пастелни шарки.

Прочети още: 6 съвета за успешен ремонт на кухня


Кухненски гръб с геометрични и дървесни линии

Ако оригиналността е вашето кредо, разгледайте този дизайнерски кухненски гръб. Изработен е от гранитогрес в дървесен цвят, като имитира дървени ивици, монтирани в асинхронни квадрати. Използвана е широка фуга, оцветена с тъмна фугомаса. Резултатът е оптична връзка между светлия плот, цвят слонова кост, и студена стена в антрацит. Кухненските аксесоари са подбрани в същите нюанси. Графитни, черни купи. Подложки за топлите съдове от тъмно дърво. Буркани от стъкло и дървени вилици и лъжици. Светлият плот подчертава всеки тъмен елемент и ефекта е поразително модерен и оригинален. Дори небрежно отворените листи с готварски рецепти идеално се вписват в общия план.


Скандинавски стил за вашето работно пространство в кухнята

Минималистичен и изчистен до стерилност, този кухненски гръб продължава естествено от плота към стената. Типично за скандинавския стил е по-ниското му отстояние от горните кухненски шкафове. Иноксовата мивка е избрана в душ-вариант, така че да е подвижна и да не разпръсква водата при измиване на съдове и продукти. Обърнете внимание, че обраният стил на скандинавието диктува по-малко кухненски прибори по работното поле. Кухненският гръб е от ПДЧ в цвета на меламиновия плот. Всичко тук е балансирано и с мярка. Ако сте привърженик на пълния синхрон и артистичността не се вписва в представата ви за кухня, това е вашият стил.

Виж още: 13 забавни кухненски изобретения


Кухня стил „Прованс“ – неизбежно изисква керамика

Ако сте любител на провансалския тип кухня, препоръчваме да видите този кухненски гръб. Керемидената охра е цвета на земята, на селото, на природата. Щом това е вашият вкус, добре е да знаете, че керамика трябва да присъства навред. В конкретния случай дори плотът е павиран с плочки, които продължават и на стената. Тя също е павирана с керамика, горните шкафове са монтирани върху плочките, като много често в духа на прованса се оставят с открити полици. Част от линията на този стил са:

  • Стъклени прозрачни бурканчета с подправки;
  • Флорални, текстилни аксесоари (перденца, подшивки, ръкохватки, малки възглавнички върху столовете);
  • Различни нюанси на земната цветова гама, можете да добавите на кухненския гръб допълнителни мотиви като показания тук цветен ефект. Това оптически издължава пространството;
  • Саксия със зелено растение би била точно на място в тази провансалска атмосфера.


Ултра съвременен кухненски гръб, от неръждаема стомана inox

Тази дизайнерска супер кухня е снабдена с гръб от ламинат, лакиран в ефект INOX. Гърбът модернизира простотата на професионалното обзавеждане, решено в сиви нюанси. Той обединява неповторимите кухненски шкафове с плот гранат, в динамично трио от цветове. Светлината се отразява в лъскавото му покритие и подобрява яснотата на работния плот. Изложените на показ съдове и кухненски пособия са в бяло и стъкло. Единствено дървените дъски нарушават белия професионализъм на това работно пространство. Зелените подправки на плота внасят точно необходимия колорит в перфектната картинка. Горните шкафове на кухнята са в меламин, цвят бордо. Ако искате да постигнете модерен аристократизъм във вашата кухня, не забравяйте тази комбинация.

Ако имате нужда от съвет при обновяването и на вашия дом - разчитайте на специалистите, регистрирани в сайта ни. Заявете безплатно проект и изберете сред получените оферти, като ги разгледате и сравните, а след края на работата - оставете оценка за избраната фирма в платформата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта