Как да оформим елегантен кухненски бокс?

Публикувано на 29/10/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 31/10/2018 | Видяно 2 257 пъти

Все по-често в модерния тип строителство, с цел да се спести място, не се обособява отделно кухненско помещение, а се оформя кухненски бокс, който е част от по-голямо и отворено пространство. Този американски тип разположение има своите предимства, както и недостатъци, но ние сме подбрали идеи, с които да се възползвате от възможностите, които предоставя. Без значение дали е минималистичен и компактен или широк и просторен, при оформлението на бокс трябва да се обърне внимание на специфичните особености на този тип интериорно решение. Опитните майстори, специалисти в бранша, следят всички тенденции и новости в дизайна, и с радост могат да ви дадат съвет или да се заемат с ремонта на кухнята ви.


Обособяване на кухненския бокс

За обособяването на кухненския бокс могат да се използват различни трикове и идеи, благодарение на които той да е максимално удобен, практичен и елегантен. Започнете от подовата настилка – нека тя е различна от основната, да е подходяща за помещението, да се почиства лесно и да е водо и удароустойчива. След като изберете нея, отделете пространството с г-образен кухненски остров или барплот. Той ще е практично допълнение, което ще увеличи мястото за работа, ще отдели още по-явно кухненското пространство и може да се използва като допълнително място за хранене. Ограничете кухненските шкафове единствено в пространството на бокса, нека всичко нужно да е събрано в него и да е удобно за ползване. Ако не разполагате с достатъчно място, поръчайте високи шкафове, допълнителни закачалки и приспособления, които да са ви от полза. 

Виж още: 6 невероятни лилави кухни, които очароват с елегантност и стил


Изберете обединяващ стил за двете помещения

Обединете кухненското пространство и останалата част от помещението в един общ стил. Нека хармонично да се съчетават и допълват в тоновете, декорацията и избора на обзавеждане. Най-практичното решение е да изберете един общ неутрален цвят за основа и да го съчетаете с различни декоративни елементи. Например, ако подберете светло сивото, можете да го съчетаете с ярко жълти акценти, докато в хола или трапезарият да аранжирате в студено синьо или по-меки нюанси. По този начин едновременно ще постигнете обща визия, но и ще разграничите функционално помещенията. Ако се спрете на дървени кухненски шкафове, нека същото дърво да се среща в обзавеждането и на останалата част от жилището. Придържайте се към еднаквия стил, за да постигнете храмония в дома. Използвайте малките детайли, за да обособите пространствата.


Практични идеи и съвети

Когато не разполагате с отделно помещение за кухня, ще се сблъскате с някои неудобства, но и с много предимства. Докато готвите можете да участвате в активна комуникация със семейството си, вместо да сте изолирани. Това е възможност за повече време, прекарано с близките ви. Изберете удобни високи столове, които да подредите около кухненския остров и ще видите как по този начин ще превърнете кухнята в любимото място на всички. Изключително важно е да се погрижите миризмата от кухнята да не се разпространява из цялото пространство на дома. Затова е добре да инвестирате в качествен абсорбатор. Това е просто решение и е от съществено значение, както за по-тесни, така и за широки и просторни помещения. Ако имате нужда от още практични съвети и решения – задайте проект в нашата платформа. Това е безплатна услуга, която ви дава възможност да се свържете с едни от най-опитните професионалисти в бранша, които да създадат план за ремонт или довършителни работи във вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

BulSpace VIP
Боядисване и декорация, Исперих
1 извършен проект
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Орви студио VIP
Мебели и обзавеждане, София
13 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
5 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
8 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
78 извършени проекта