Как да оформим елегантен кухненски бокс?

Публикувано на 29/10/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 31/10/2018 | Видяно 3 725 пъти

Все по-често в модерния тип строителство, с цел да се спести място, не се обособява отделно кухненско помещение, а се оформя кухненски бокс, който е част от по-голямо и отворено пространство. Този американски тип разположение има своите предимства, както и недостатъци, но ние сме подбрали идеи, с които да се възползвате от възможностите, които предоставя. Без значение дали е минималистичен и компактен или широк и просторен, при оформлението на бокс трябва да се обърне внимание на специфичните особености на този тип интериорно решение. Опитните майстори, специалисти в бранша, следят всички тенденции и новости в дизайна, и с радост могат да ви дадат съвет или да се заемат с ремонта на кухнята ви.


Обособяване на кухненския бокс

За обособяването на кухненския бокс могат да се използват различни трикове и идеи, благодарение на които той да е максимално удобен, практичен и елегантен. Започнете от подовата настилка – нека тя е различна от основната, да е подходяща за помещението, да се почиства лесно и да е водо и удароустойчива. След като изберете нея, отделете пространството с г-образен кухненски остров или барплот. Той ще е практично допълнение, което ще увеличи мястото за работа, ще отдели още по-явно кухненското пространство и може да се използва като допълнително място за хранене. Ограничете кухненските шкафове единствено в пространството на бокса, нека всичко нужно да е събрано в него и да е удобно за ползване. Ако не разполагате с достатъчно място, поръчайте високи шкафове, допълнителни закачалки и приспособления, които да са ви от полза. 

Виж още: 6 невероятни лилави кухни, които очароват с елегантност и стил


Изберете обединяващ стил за двете помещения

Обединете кухненското пространство и останалата част от помещението в един общ стил. Нека хармонично да се съчетават и допълват в тоновете, декорацията и избора на обзавеждане. Най-практичното решение е да изберете един общ неутрален цвят за основа и да го съчетаете с различни декоративни елементи. Например, ако подберете светло сивото, можете да го съчетаете с ярко жълти акценти, докато в хола или трапезарият да аранжирате в студено синьо или по-меки нюанси. По този начин едновременно ще постигнете обща визия, но и ще разграничите функционално помещенията. Ако се спрете на дървени кухненски шкафове, нека същото дърво да се среща в обзавеждането и на останалата част от жилището. Придържайте се към еднаквия стил, за да постигнете храмония в дома. Използвайте малките детайли, за да обособите пространствата.


Практични идеи и съвети

Когато не разполагате с отделно помещение за кухня, ще се сблъскате с някои неудобства, но и с много предимства. Докато готвите можете да участвате в активна комуникация със семейството си, вместо да сте изолирани. Това е възможност за повече време, прекарано с близките ви. Изберете удобни високи столове, които да подредите около кухненския остров и ще видите как по този начин ще превърнете кухнята в любимото място на всички. Изключително важно е да се погрижите миризмата от кухнята да не се разпространява из цялото пространство на дома. Затова е добре да инвестирате в качествен абсорбатор. Това е просто решение и е от съществено значение, както за по-тесни, така и за широки и просторни помещения. Ако имате нужда от още практични съвети и решения – задайте проект в нашата платформа. Това е безплатна услуга, която ви дава възможност да се свържете с едни от най-опитните професионалисти в бранша, които да създадат план за ремонт или довършителни работи във вашия дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта