Стилни и практични идеи за пода в кухнята

Публикувано на 15/10/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 07/11/2018 | Видяно 2 166 пъти

Кухнята е помещението, което предлага най-много варинати, но и предизвикателства, когато става дума за подовата настилка. Тя едновременно трябва да е стилна и красива, но също издържлива и практична. Има безкрайно много опции при избора на настилка и всеки от тях има своите качества и недостатъци, в зависимост от това дали търсите временно решение или под, който да издържи изпитанията на времето. В този материал сме ви подбрали няколко идеи, които да ви вдъхновят и помогнат при избора. А ремонта на кухнята оставете на най-добрите професионалисти в бранша, които с радост ще се заемат с преобразяването на кухнята ви и превръщането ѝ в любимото ви помещение в дома. 


Теракота и гранитогрес

Теракотата е един от най-често използваните материали, когато става дума за кухненски подове. Причината е, че е практичен, лесен за почистване и се предлага в разнообразни цветове. Подмяната на подовата настилка е труден процес, поради което е необхоидмо да подходите внимателно, избирайки такава, която хармонично ще се впише в общия вид на жилището и ще ви радва с практичност и лекота в почистването. Недостатък на теракотата е, че при удар може да се нарани и покритието ѝ да бъде нарушено, но от друга страна, при по-малък бюджет, тя е най-доброто и удобно решение. Гранитогресът е по-здрав и по-издържлив, по-подходящ в перспектива. За малки кухни са подходящи плочките с размери не по-големи от 30х30 см., а за по-големи – тези с големина 60х60 см. Тези размери имат значение най-вече при монтажа и полагането.


Паркет и ламинат

Въпреки мнението, че паркетът и ламинатът са непрактични за кухненско помещение, съвременните материали вече са много по-издържливи и по-практични. Те са изработени от водоустойчиви материали и се почистват лесно. Предимство е също лекотата в процеса на полагане и монтаж. Едновременно с това придават характерната топлина на дървения материал и могат чудесно да оформят помещението. По магазините се предлагат най-разнообразни цветове и ценови класове ламинат, които могат да задоволят и най-нестандартните идеи за дизайна на кухнята. Освен тези си предимства, ламинатът е по-мек, по-шумоизолиращ и няма фуги, в които да се задържа прах или друг вид мръсотия. Също така е много издържлив на всякакъв вид наранявания, съответно падащите предмети или изпуснатите съдове няма да се отразят особено на външния му вид.

Виж още: За какво да внимаваме при избора на декорация за дома


Наливните подови настилки

Все повече майстори препоръчват наливните подови настилки. Те са изработени най-често от епоксидни смоли, които в миналото са се използвали най-вече за индустриални сгради. В съвременното строителство те се поставят и в частни домове, като предимствата им са изключителната здравина, влагоустойчивост и липсата на каквито и да било фуги. Подходящи си в домове с деца и домашни любимци, тъй като се почистват много лесно. Поставят се на равен, предварително подготвен под, и могат да бъдат в най-различни цветове и шарки. Благодарение на уникалната си технология, може да бъде постигнат дори 3D ефект по ваш избор.
За да има ремонтът на кухнята ви най-добър резултат, ви е нужен опитен майстор, който ще се заема с професионализъм и отговорност. Можете да намерите такъв на нашата платформа, а ако попълните формата ни за задаване на проекти, напълно безплатно ще ви бъдат изготвени оферти, от които да изберете най-подходящата за вашата кухня.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта