Вдъхновяващи идеи за кухня в индустриален стил

Публикувано на 12/08/2017 от Дора Пенкова | Последна редакция на 10/08/2017 | Видяно 8 932 пъти

Когато разглеждате идеи за индустриална кухня, има няколко аспекта, които трябва да имате предвид. Още в началото обмислете внимателно как ще разположите всичко в пространството, започвайки от големите уреди. След това трябва да се съсредоточите върху съхранението - уверете се, че сте предвидили достатъчно място за всички съдове и приспособления на лесни за достигане места. И накрая, стаята ви трябва да отразява вашата индивидуалност с декор и атмосфера. Крайната цел на всички индустриални кухни трябва да бъде да се създаде най-функционалното, но красиво пространство, което да може да посрещне вашите нужди.

Ако имате нужда от професионална помощ за изготвянето и реализирането на проект за вашата кухня, може да се обърнете към специалистите, регистрирани на нашия сайт. Заявете проект напълно безплатно, сравнете предложенията и изберете най-оптималното за вас и вашата кухня.


Тухлената стена - основен елемент в индустриалната кухня

За изработката на тази Г-образна кухня са използвани материали като дърво и тухла, които са съществени съставки за индустриалния ѝ стил. Естествените тонове са гаранция за постигането на най-добър вид, така че търсете дървен материал със зърнеста структура и тухли с различни нюанси на червеното вместо еднакви "перфектни" червени. Недостатъците в материалите в случая се превръщат в неделима част от интериора, като кръпките в тухлата, които се виждат тук.

Шкафовете, подът и масата-остров са изработени от светло дърво, което е в унисон с тухлената стена. На нея пък са закрепени отворени рафтчета отново от дървен материал, които стоят почти незабележимо и оставят основния акцент върху стената.


Дълга и тясна кухня в индустриален стил

Ако разполагате с дълго и тясно помещение, което искате да обособите за кухня в индустриален стил, то това е подходящ пример как да подходите към пространството. Много добро решение е стената от едната страна да е изградена от червени тухли, характерни за желания стил, а тази, по продължението на която ще са разположени кухненските шкафове и уреди, да е покрита с метро фаянс в бяло. Така се получават лява и дясна зона в помещението, които са обособени и същевременно хармонично взаимодействат една с друга. Избраните мебели са много изчистени, залагащи на по-тъмна гама, която да контрастира на фаянса и бялата стена в дъното на кухнята.


Индустриални елементи в ретро кухнята

Ако ви харесва индустриалният облик на кухнята, но искате да внесете ретро елементи - това е нагледен пример за успешна реализация на такъв проект. Може да съчетаете налични по-стари шкафчета с елементи от метал и дърво и така да постигнете едно ново усещане в кухнята. Ако разполагате с пространство за кухненски остров, може да изберете такъв с метална основа и дървен плот и към него да добавите високи столчета от същите материали. Кухненските шкафове може да боядисате в светъл цвят и да замените старите дръжки с нови метални, които да са в унисон с останалите елементи от метал. Ако добавите и няколко висящи метални лампи, те ще затвърдят индустриалното усещане в помещението.


Металните елементи в индустриалната кухня

Елементите от метал са неделима част от кухнята в индустриален стил. За реализирането на подобен проект може да изберете кухненски плот, изработен от неръждаема стомана. Той би си взаимодействал чудесно с други детайли от метал. Използването на водопроводни тръби вместо планки за кухненските рафтове например, стои много ефектно и допълва цялостната концепция за помещението. В допълнение, компактните високи столчета в края на стаята са отново с метална основа, както и плота за хранене пред тях. Тъй като всички елементи в кухнята са по-скоро тъмни, а самото пространство е малко, за стените по продължение на кухненските шкафове е избран ретро фаянс в бяло.


Малка мансардна кухня в индустриален стил

Ключов момент за малките подпокривни помещения е оптималното оползотворяване на наличното пространство. Когато става въпрос за кухня, то трябва да се помисли къде ще бъдат подредени уредите, изискващи достъп до вода и доколко тяхното позициониране подлежи на промени. В случая частта от кухнята, където ще се оперира най-активно, е разположена в дъното на стаята и е преградена от останалата част на помещението с бар-плот, върху който е разположена мивката. Почти на същото ниво вдясно са поместени кухненски шкафове на две нива, които осигуряват достатъчно място за съхранение, което без тях би било недостатъчно. Черният хладилник заедно с високите медни столчета са акцентите в тази иначе много изчистена цветово кухня. 

Има ли вашата кухня нужда от освежаване? Ако в главата ви се въртят идеи, които искате да реализирате с помощта на доказани професионалисти, то те ви очакват на нашия сайт. Заявете проект безплатно и изберете офертата, която отговаря на вашите очаквания и бюджет.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта