Тухлената стена - основен елемент в индустриалната кухня

Последна редакция на 26/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 2 768 пъти

За изработката на тази Г-образна кухня са използвани материали като дърво и тухла, които са съществени съставки за индустриалния ѝ стил. Естествените тонове са гаранция за постигането на най-добър вид, така че търсете дървен материал със зърнеста структура и тухли с различни нюанси на червеното вместо еднакви "перфектни" червени. Недостатъците в материалите в случая се превръщат в неделима част от интериора, като кръпките в тухлата, които се виждат тук.

Шкафовете, подът и масата-остров са изработени от светло дърво, което е в унисон с тухлената стена. На нея пък са закрепени отворени рафтчета отново от дървен материал, които стоят почти незабележимо и оставят основния акцент върху стената.

Свързано:

Идеи за кухня Вдъхновяващи идеи за кухня в индустриален стил

Тази Г-образна кухня акцентира върху натуралните елементи с топли и меки тонове, допринасящи за индустриалния ѝ облик. Виждаме как използването на различни по цвят тухли прави цялата стена да изглежда съвсем автентично, а на нея са закрепени само няколко етажерки и абсорбатор, така че тя е видима в почти цялата си част. Светлият дървен материал е използван за почти всички мебели в кухненското пространство - от шкафовете и етажерките, през пода, до масата, позиционирана по средата на помещението и играеща ролята на кухненски остров. Умелият избор на фермерска мивка кореспондира на цялостната стилистика на кухнята и небрежния ѝ индустриален стил. За него допринасят и печката и абсорбатора, изработени от неръждаема стомана. L-образната форма на кухнята е получена чрез долепянето на дълга дървена маса до печката. Тази маса е с отворени рафтове, които се използват за съхранение, а конструкцията ѝ осигурява лек и ненатрапчив преход към останалата част на стаята. Големият прозорец вляво осигурява необходимата светлина, а под него е позиционирана пейка от масивно дърво, която контрастира на останалите мебели от дърво, но е в сходен нюанс с гредата, минаваща по продължение на кухнята, която я разделя от другата част на помещението.