Симпатично обзавеждане за кухня с дъх на портокал

Публикувано на 04/05/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 04/05/2017 | Видяно 22 236 пъти

Тази кухня представлява една еуфорична комбинация от нежни коралови и ярки оранжеви тонове. Тя насища атмосферата с цвят, разнообразие и позитивна енергия. Този стил на обзавеждане за кухня обаче не е за всеки. Някои хора имат дразнимост към прекалено ярките цветове и вероятно биха чувствали умора или нервност в подобно помещение. Ако обаче се фокусирате върху задачата да идентифицирате предпочитанията си и да приложите своите индивидуални идеи, то кухнята ще се превърне във "вашето" местенце. А стане ли веднъж такова, ще го асоциирате със спокойствие и хармония, споделени моменти и усмивки.

Виж още: Няколко впечатляващи кухненски композиции с дизайн, идеален за всеки мъж!


Симпатично обзавеждане за кухня с дъх на портокал

Портокалът комбинира едновременно аромата на зимата и цветовете на лятото, вдъхновява и озарява, асоцииран е със здраве и щастие, и не на последно място - кой не обича портокали? Ето защо днес ще ви представим една колекция от идеи, вдъхновени от този великолепен плод, от които да почерпите вдъхновение за своя дом и обзавеждане за кухня. Сега е време да си представите кухнята като едно голямо платно, върху което да претворите онова, което ражда въображението ви! И дойде ли моментът да реализирате творбата си - екип от професионалисти е изцяло на ваше разположение! Възползвайте се и превърнете лесно мечтите си в реалност!


Модерният подход към "оранжевата" идея

Ако сте любители на модерния дизайн и харесвате просторни и луксозни кухни, ето едно предложение, което със сигурност ще ви хареса. Да разполагате с голяма кухня е невероятно предимство, но е необходимо да действате с изкусност и да взимате решения, осигуряващи баланс и свобода. Ако изберете оранжевото като основно за обзавеждането, то подходяща основа би била неутралната такава - тъмно или светло сиво, бяло, кафяво или пък черно за един завладяващ и внушителен контраст! Неподходящ избор би било решението да оцветите и стените в същия цвят. Запомнете - трябва ви "дъх" на портокал, а не цяла портокалова градина.


Оранжево есенно вдъхновение за обзавеждане за кухня

С какво свързвате есента? Най-вероятно със сухи шарени листа, изпъстрили цялата земя в оранжево-кафява покривка, дъждовни капки по прозореца и чаша топло какао, ароматна тиква, свежи ябълки... Колкото и да не я харесват някои хора, тя все пак има своята красота, не е ли така? А какво ще кажете да внесете тази невероятна атмосфера във вашата идея за обзавеждане за кухня? За да я постигнете, изберете тиквено-оранжев цвят, по-топъл и близък до кафявото. Декорирайте с дървена посуда по рафтчетата и за още по-хубаво, сложете тук-там естествена декорация - било то тикви, живи цветя или букети, вие избирате!


Портокалът може да напомня и за лято!

Ако изберете по-светъл, почти жълто-оранжев цвят, ще се сдобиете с една превъзходно слънчева кухня. Тук ролята на цвета като силен фактор, влияещ върху психиката, е основен фокус. Комбинацията му с бяло като основен тон превръща стаята в изключително приветливо и осветено място, което доставя удоволствие и спокойствие в ежедневието. Декорацията от живи цветя и плодове, особено портокали, представлява още едно симпатично намигване в свежото обзавеждане за кухня. Тъмните плотове са избрани целенасочено, тъй като те се захабяват по-бавно от светлите такива, а и щетите по тях са по-трудно забележими.

Виж още: Прелестни и уютни кухни в провансалски стил


Вино с портокал е цветът на акцентите

Следвайки тенденцията на сравнения на цветовете с храна, този тук бихме определили като комбинация от вино с портокали. Подобно обзавеждане за кухня на светъл фон е един невероятно красив и актуален за съвременния интериорен дизайн акцент. Той насища с присъствие, но не прекалено, а в съчетание с подобни цветни плочки се получава един хармоничен, но някак симпатичен интериор, изпълнен с идентичност и разнообразие. За още съвети и море от професионални идеи за вашата кухня се посъветвайте със специалистите близо до вас! Заявете безплатно проект и ще получите конкурентни оферти, отговарящи на посочените от вас критерии, за да можете да вземете едно информирано решение!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта