Плюсове и минуси на материалите за изработка на тенджери и касероли

Публикувано на 15/06/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 20/10/2017 | Видяно 34 768 пъти

Купи

С изумителна здравина и невероятно удобство ще ви впечатлят и съдовете от серията STONEROSE, които притежават стабилна алуминиева основа и покритие от малки частици кварц и розов гранит. Те са устойчиви на надрасквания и са подходящи за почистване в миялна машина, но пък не бива да се поставят върху индукционни котлони. Освен че ви дават възможност да готвите с минимално количество мазнина, тези касероли грабват вниманието и със своя наистина уникален дизайн!

Виж още: Как да изберем красиви и удобни детски прибори за хранене?


Ненадмината практичност и изумителна лекота със съдове от алуминий

Купи

Алуминиевите тенджери и касероли са достъпни и устойчиви, като тяхното основно предимство е невероятната лекота на материала. Те се затоплят бързо и са подходящи за приготвянето на различен тип варива, но не поставяйте в тях продукти с висока киселинност. Повечето съдове от алуминий разполагат с незалепващо покритие, което ги прави изключително практични за съвременната кухня, но експертите съветват да не съхранявате в тях готовите ястия.


Удобни и ефектни тенджери и касероли от неръждаема стомана

Купи

Тенджерите от неръждаема стомана са се доказали във времето със своята здравина и неповторимо удобство. Те са важен елемент от съвременната кухня, защото са подходящи за приготвянето на всякакъв тип ястия, като често разполагат и с подсилена основа за още по-голяма издръжливост. Практични за използване и невероятно лесни за почистване, този тип съдове ще ви очароват с разнообразни варианти откъм дизайн, съобразени с вашето кухненско обзавеждане.


Медните съдове изискват по-специална поддръжка

Купи

Медните съдове за готвене се отличават с по-висока цена, но притежават завидна устойчивост и дълготрайност. Подобно на алуминиевите тенджери и касероли, те не са подходящи за приготвяне и съхранение на кисели храни. Ефектният им външен вид също така изисква и фина поддръжка - след внимателно измиване, този тип съдове трябва да се полират, за да се запази отличният им външен вид.

Виж още: Практични и удобни мелнички за подправки за вашата модерна кухня


Съдовете от чугун очароват с неподражаема здравина

Купи

Ястията, приготвени в чугунена тенджера или касерола, стават бавно, но пък са изключително вкусни! Този материал се отличава с невероятна здравина, като трислойното емайлирано покритие гарантира неговата издръжливост и предопределя високата цена на съдовете. Макар и по-тежки, касеролите от чугун си остават традиционно решение за кухнята, като опитните готвачи съветват да не съхранявате в тях готовите ястия за дълго време и да ги подсушавате внимателно веднага след измиване.


Стъклената тенджера ще направи готвенето в пъти по-лесно

Купи

Задушете зеленчуци или пък пригответе любимата си пилешка супа в стъклена тенджера и сами ще се убедите в нейните безспорни качества! Тя притежава забележителна устойчивост, а освен това се явява наистина стилно допълнение към кухненското оборудване. Стъклените съдове за готвене обаче са чупливи при резки температурни промени, затова ги загрявайте постепенно. Лесната поддръжка и невероятната им практичност все пак ги прави предпочитан вариант за всяко модерно домакинство.

Виж още: 10 идеи как да пестим в кухнята


Традицията повелява да готвим в устойчива керамична касерола

Купи

Керамичните съдове за готвене са класическо решение, изпитано във времето. Те са доказано издръжливи и удобни, а ястията в тях стават по-бавно, но се отличават с невероятни вкусови качества! Този тип тенджери и касероли трябва да се съхраняват с отворен капак и да се подсушават веднага след измиване - по-този начин ще съхраните добрия им облик за дълго време. Освен това е важно да запомните, че не бива да поставяте подобни съдове в предварително нагрята фурна, защото е възможно да се спукат.


Плюсове и минуси на материалите за изработка на тенджери и касероли

Създаването на вкусни ястия е приоритет за всяка домакиня, но за целта тя трябва да разполага с удобни и практични съдове за готвене. За да ви помогнем в избора на качествени тенджери и касероли, днес ще ви разкажем за предимствата и недостатъците на материалите, от които се изработват. На кой от тези великолепни съдове разчитате вие? Споделете с нас своите впечатления, а ремонта на кухнята оставете в ръцете на най-добрите специалисти в областта!


Здравословният начин на живот изисква кухнята да разполага с тенджера за готвене на пара

Купи

Впечатляващите тенджери за готвене на пара са първата стъпка към по-здравословен начин на живот. Те притежават устойчива основа от неръждаема стомана, като се отличават със здравина и универсален дизайн. Този тип съдове се предлагат с различна големина и вместимост, така че да се превърнат в практично допълнение към оборудването на модерната кухня. Уникалните тенджери и касероли, които ви представихме, със сигурност ще направят готвенето по-лесно и приятно, а за изграждането на хармонична и приветлива кухня се доверете на опитни професионалисти! Вижте техните оферти и профили в MaistorPlus, като заявите проект безплатно още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта