10 великолепни американски кухни

Публикувано на 02/03/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 43 125 пъти

Малка, спретната кухничка, в която готвачът и втори човек едва намират място да се разминат. Това е обичайната картинка на кътчето, където се забъркват апетитни манджички в средностатистическия български дом. Не е лишена от уют, но понякога ни се приисква повече пространство, където да се развихрим със замах. Кухните в традиционен американски стил, които предстои да разгледаме тук, може да не са широко популярни по нашите земи, но са добър повод да помечатем по-смело и мащабно. Първата крачка към възможността да получим повече е да си позволим да го имаме, било то и само в мислите си. Веднага след това можем да реализираме желанията си с помощта на доказали се професионалисти.


Топлота и хармония, изтъкани от дърво и камък

Дървеният материал е пръв приятел на всяка традиционна кухня. Когато към него се присъедини камъкът, се получава изящната хармония, постигната в представеното тук помещение. Чудесно решение е избраният за шкафчетата бял цвят, който повишава градуса на свежестта под зоркия поглед на гредите от естествено дърво.

Вижте още: 6 идеи за уютна кухня, която ви връща в детството


Традиция с щипка рустик

Уютна и практична, тази П-образна кухня, добре подправена с щипка рустик, оставя впечатлението, че сме попаднали на добре познато и сигурно място. Ретро полъхът се погажда идеално с елементите на модерното, представени от новите кухненски уреди, а черният мрамор се грижи за елегантността на стаята.

Вижте още: 12 съвременни кухни, вдъхновени от пленителния рустик стил


Традиционна приказка в бяло

Показаната тук кухня наистина разказва за традиционна приказка в бяло. В центъра на събитията е масивен остров, заобиколен от свитата си от шкафчета и уреди от първа необходимост. За да изпъкнат всички те в пълната си прелест, контраст осигурява подът със своите меки, естествени тонове.

Вижте още: Идеи с цвета на 2016г. - Прелестни кухненски композиции в бяло


И малко синьо, за разкош

Още една стилна, традиционна кухня, оставила се в ръцете на бялото. Единствената, осмелила се да наруши монопола на преобладаващите нюанси, е синята масичка в десния край на острова. И за да не бъде сама в мисията си да придаде нотки на закачливост, група тигани е избягала от шкафовете и гордо се е настанила на видимо централно място в центъра на кухнята.


Изчистена почти до строгост

Изчистените линии на тази кухня впечатляват със строгостта, която почти успяват да постигнат със съчетанието си от тъмно дърво и черни столове. И все пак, заоблените линии, както и светлите тонове, избрани за пода и шкафчетата, се справят със задачата да смекчат цялостната атмосфера.


Палитра от текстури

Палитра от разнообразни текстури рисува картината на тази кухня в традиционен стил. Наподобяващият изпечени тухли под ни отвежда до елегантен остров с плот от зелен мрамор, откъдето да се насладим на отлично хармонизиращите бели шкафчета и черно оборудване. Декоративният дървен елемент, близо до столовете, е трудно да не бъде забелязан, както и умело постигнатата кореспонденция между него и шкафа от червеникаво дърво.


Всички на трапезата!

Българите обичаме да подпечатваме всеки празник със звън на чаши и вкусна храна край трапезата. Важно е само последната да е достатъчно голяма, за да събере цялата фамилия около себе си. Този кухненски остров би се справил безупречно с подобно предизвикателство. Остава загадка доколко е добра идеята мивката да бъде част от плота за хранене.

 


Кулинарен спектакъл, директно от първи ред

Целият кулинарен спектакъл, който се разиграва в тази кухня в традиционен стил, може да бъде наблюдаван директно от първи ред. Докато отпивате от коктейла, небрежно подпирайки се на мраморния плот, покрай острова и шкафчетата, решени в цвят на ванилов крем, се материализират апетитни гозби, поднесени с любов.


Традиционно и футуристично

Струва ви се, че няма как да съжителстват на едно място традиционното и футуристичното? Погледнете отново тази кухня, която по удивителен начин премахва хода на времето, като обединява минало, бъдеще и настояще. Подът и портата от дървени греди ни отварят път назад към най-вкусните спомени, докато съвременните уреди и модерни сребристи столове ни връщат в сегашно време и същевременно отварят прозорец към бъдещето.

Вижте още: Оригинални кухни от стъкло


Традициите са готови да се срещнат с актуалните тенденции

Все повече домакинства в България, когато стане дума за кухня, трапзария и дневна, залагат на отвореното пространство, което да обедини тези три зони. Традициите са готови да се срещнат с актуалните тенденции и когато всичко е добре балансирано, резултатите са видимо очарователни. Вашата кухня също може да обедини традиционното и модерното напълно успешно с помощта на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект, напълно безплатно и без обвързване, и сравнете измежду офертите, които ще получите в кратък срок. Изберете най-удачното за вас решение, като не пропускате да се информирате за оставените от вече възползвали се от услугите на кандидатствалите изпълнители клиенти.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта