Преди и след: 5 впечатляващи кухненски трансформации с минимален бюджет

Публикувано на 15/02/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2016 | Видяно 16 094 пъти

Идеята за реновиране на кухня с бюджет от 115 лв. би се усладила на всеки. Стените са свалили старата си зелена дрешка, за да се обагрят в синьо, а новата черно-бяла одежда на масичката допринася за видимо по-стилната й визия. А разпознахте ли шкафчетата в актуализираните им тъмни нюанси?


Преди и след: 5 впечатляващи кухненски трансформации с минимален бюджет

Едно от най-сериозните предизвикателства, с които трябва да се справят домакинствата, решили да предприемат основен или козметичен ремонт на кухнята, е немалката сума, която се очаква да заделят за целта. Мнозина се обезкуражават и избират да живеят в добре познатата си стара обстановка, въпреки че недостатъците в нея ежедневно напомнят за себе си. Истината е, че интелигентно замислените и реализирани промени могат не само да пощадят значително бюджета ви, но и да придадат неподозирана свежест и на най-неугледната стая. Доказателство са 5-те кухни, които предстои да разгледаме сега. Нека се запознаем с дизайна им преди и след трансформациите. Заслужаващ внимание аспект е, че всички са извършени с минимални разходи.

На снимката горе виждаме как вехтият вид на тази скромна кухня отстъпва място на далеч по-приветливия облик под вещото дизайнерско ръководство на Кристин от The Hunted Interior. В първоначалното състояние, показано вляво, забелязваме как дървото в обзавеждането не е гаранция за постигане на уют, когато същото е приложено неумело и прекомерно.

Няколко дребни наглед, но ключови промени, постигат чудото на преобразяването. Дървената ламперия на стената до прозореца е премахната, за да даде път на новия морски цвят за стените. Шкафчетата и основата на масата са се сдобили с черна сатенена боя, а плотът и кухненският гръб запазват старата си материя, а с помощта на шаблон е постигнат мраморният им ефект. Безличният до скоро хладилник идеално се впива в обновената обстановка с елегантните си златисти ленти.

Вижте още: Преди и след: 5 безлични кухни, превърнати в мечта


Видимо нова кухня за по-малко от 900 лв.

Сума, доближаваща 900 лв., едва ли би се приела радушно като "скромна" във всяко българско домакинство. Все пак, на фона на далеч по-високите четири и петцифрени разходи, които често поглъща един кухненски ремонт, си заслужава да обърнем внимание какво може да се направи с нея.

На разглежданата по-горе кухня с тези средства са пребоядисани стените и шкафчетата, а вратата, която трудно се забелязва в първоначалния й вариант, вече е горд червен акцент в интериора. Хитро решение е частично да се заложи на отворени рафтове на второ ниво, а семплото очарование на хладилника се вижда в пълния си блясък, след като очевидно домакините са намерили по-добро място за разхвърлените си бележки.

Вижте още: Преди и след: Удивителна кухненска реонструкция


Това същата кухня ли е?

Вярвате или не, на снимката горе наблюдавате една и съща кухня. Старите уреди, като хладилник и печка например, са заменени с нови, модерни, по-ефективно работещи и енергоспестяващи. Запазен е кухненският гръб, шкафчетата обаче са освежени с бяла боя, която прави стаята далеч по-гостоприемна.

Вижте още: Идеи за красиви и практични малки кухни


Удивителна трансформация за 3 дни и 350 лв!

Три дни и приблизителната сума от 350 лв. е вложила Бетани, за да каже "довиждане" на старата си, мрачна кухня и да й вдъхне нов живот, където светлината свободно танцува. Черните шкафчета на второ ниво са подменени с отворени полици от светло дърво, а тези долу са пребоядисани в бяло. Желанието на собственичката е било да се чувства окрилена и щастлива в малкия си кулинарен оазис. Справила се е перфектно!

Ако и вие смятате, че дните на кухнята ви в настоящия й вид са преброени, направете първата крачка към успешната й трансформация, като се свържете с препоръчани интериорни дизайнери. Споделете идеите си с тях, като заявите проект в нашия сайт, напълно безплатно и без обвързване. Избирате измежду конкурентни оферти и решавате с кого да работите на база собствените ви изисквания и запознавайки се с оставени от предишни клиенти оценки. След финализиране на ремонтните дейности, вие също можете да споделите своя отзив.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта