Как да проектирате детска стая, която да се променя заедно с детето ви?

Публикувано на 09/09/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 05/11/2019 | Видяно 1 422 пъти

Децата са известни с това, че променят личните си вкусове и желания с всяка изминавала седмица. И това е повече чудесно! Точно в тази тяхна бърза адаптация се крият чарът и забавлението, които съпътстват порастването на едно дете. Но въпреки това, когато дойде време за декориране на стаята, непрекъснато променящите се идеи за украса, което осъществяват детските мозъци, могат да дадат малко по-различен облик на ситуацията.

Реализирането на тези постоянни трансформации на детски вкусове може да бъде изтощително както за вас, така и за мъниците. А също е и доста скъпо. За да си спестите излишни главоболия и харчове, а и за да зарадвате най-малките у дома, тук сме подготвили няколко ценни съвета, които ще ви помогнат да проектирате съвършената детска стая. Място, където детето ще расте и ще му позволява да изразява личността си, независимо на колко години е. За професионалното изпълнение на съветите и умелото им реализиране в дома ви, потърсете опитните специалисти, регистрирани в нашия сайт.

 


Инвестирайте във “вечни” мебели

Когато имате малко човече у дома, лесно можете да бъдете изкушени да закупите всички налични в магазина живописни детски артикули. Чарът и красотата на тези елементи обаче не бива да бъдат по-важни от устойчивостта им във времето и дълголетието им. След като детето ви навърши известен брой години, доскоро сладкото и пленяващо помещение, вече ще изглежда прекалено детско. А вие отново ще се озовете в мебелния магазин. 

  • За да избегнете този проблем, потърсете мебели, които биха могли да служат вярно в дома ви с години напред. Например, вземете скрин, който да помещава удобно всички дрехи на детето ви. А когато то порасне да служи за красив декоративен елемент в стаята му. 
  • Ако разполагате с достатъчно пространство, инвестирайте в двойно легло, а не в единично. Така няма да се налага да купувате легло през няколко години, а и ще си осигурите допълнително спално пространство, където след време детето ви да настани гостите си. 

Вижте още: Спиращи дъха тийн стаи, които мигновено ще пожелаете


Изберете мултифункционални мебели

Мултифункционалните мебели са идеалното решение за всяка ситуация, свързана с разумно обзавеждане на дома. И са особено практични, когато се цели създаване на детска стая, която да остане във времето. Стая, която от помещение, подходящо за бебе, може да се превърне в такова, което е готово за вече пораснало дете. 

  • Помислете извън стереотипа и вместо на стандартен повивалник за бебе, вземете преносим. След това купете бюро или скрин, който да бъде снабден с подплатена подложка за смяна. По този начин можете да използвате масата за смяна на памперси, докато имате нужда от това. А когато детето ви порасне и повивалникът е излишен, свободното пространство на бюрото ще се превърне в перфектното кътче за писане на домашни. Ако пък сте го поставили върху скрина, при махането му ще се открие чудесно поле за изразяване на креативния потенциал на детето ви чрез декорации.
  • По същия начин, когато е време за купуване на легло, потърсете такова, което има вградено място за съхранение на вещи. Складирането на неща там ще допринесе за свежия и чист вид на стаята, като същевременно ще ви предостави допълнителни възможности да премахнете безкрайния запас от играчки.


Ключът е в универсалността

При обзавеждането на всяка стая, има няколко важни елемента, които е нужно да издържат теста на времето. Това са подовите настилки, основните мебели и разбира се, боята. Вместо да използвате тези елементи като начин да създадете впечатляващ акцент, то ги използвайте като основа, върху която да творите.

  • Изберете цветове за боядисване, които са топли и привлекателни. По този начин ще си гарантирате универсален стил на стаята за години напред.
  • Заложете на класически облицовки за вашите мебели и подови настилки. Така ще си спестите ненужни инвестиции в обнпвяване на стаята.
  • Спрете се на универсални материали, които да позволят на креативността ви да се изявява по всяко време и няма да съжалявате, ако по някаква причина те бъдат съсипани.

Вижте още: 5 функционални начина да съберем три легла в детската стая


Добавете аксесоари, които да отразяват личността

Разбира се, стаята на детето ви не трябва да бъде лишена от уникалност и индивидуалност. Даже напротив. Детската стая е пространството, в което малчуганите трябва да бъдат насърчавани да се изразяват, да показват кои са. Просто подберете такива аксесоари, които могат да се променят толкова лесно, колкото и интереси на най-малките. А кои са тези елементи? Това са предмети като килими, декоративни възглавници, рамки за снимки и други. 

  • Ако детето ви е запален фен на някой анимационен герой, не пропускайте да го заложите в концепцията на стаята. Картини с Елза от "Замръзналото кралство", стикери на Батман или Спайдърмен са винаги добре дошли. И най-хубавото е, че може да ги махнете във всеки един момент.
  • Възглавници с илюстрации са идеален вариант за временните интереси на малчугана ви. Освен това няма да се отразят и сериозно на бюджета ви. 
  • Шалте или спално бельо в актуална тема също са чудесен избор. 

Когато става въпрос за деца, думата “постоянство” не присъства в речника. Те променят любимите си храни, цветове и стилове със скоростта на светлината. Декорът на стаята им не е изключение. Следвайки обаче тези съвети за проектиране на стая, която да “расте” паралелно с детето ви, можете да спестите много време, пари и разочарования, които неизменно съпътстват процеса. За да улесните още повече тази задача, не забравяйте да се консултирате и с интериорните дизайнери, регистрирани на нашата платформа. Направете безплатна заявка за проект още сега, сравнете получените оферти, вижте отзивите и на другите клиенти и изберете изпълнителя, който ви пасва най-добре.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Georgi Georgiev
Цялостен ремонт, София
25 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта