5 функционални начина да съберем три легла в детската стая

Публикувано на 09/09/2018 от Михаела Генчева | Последна редакция на 22/03/2019 | Видяно 5 362 пъти

Дом, изпълнен с детски смях е истинско богатство, а когато същият е в тройна доза, това си е пълно щастие. Веднага обаче се появява въпросът как и къде да поберем цели три легла в стаята на малките, особено ако същата не е особено голяма. Точно затова ще стане дума в настоящата статия. Ще ви представим 5 функционални решения, с помощта всяко хлапе ще има своето удобно място за спане. Разгледайте предложенията ни и преценете кое от тях можете да използвате и за своето жилище. За осъществяването на идеите си пък винаги можете да разчитате на специалистите за мебели по поръчка, регистрирани на нашата платформа.


Добре познатото триетажно легло

Дали за две или три деца, леглата на етажи винаги са добро решение в обзавеждането. С тях се пести много място и подредбата на стаята значително се подобрява. Изборът на подобна мебел може да ви спести множество затруднения, ако пространството ви е ограничено.    

  • Триетажните легла винаги имат удобни стълбички, отпред или отстрани, по които децата да се качват на по-горните нива.
  • След време, ако решите, можете да разделите леглата, като срежете краката им. Така ще имате три отделни легла, което ви дава възможност за промяна на текущото обзавеждане.
  • Някои легла се предлагат с малки рафтчета на всяко ниво, които служат като нощно шкафче. Ако вие нямате такива, можете много лесно сами да си монтирате. На тях може да се постави книга, нощна лампа и всичко, което детето иска да му е под ръка.
  • За да се отличават леглата едно от друго, сложете на всяко различен цвят спално бельо. По този начин всяко от децата ще бъде спокойно, че леглото му е уникално.  

Вижте още: Двуетажни легла - цени


Легло тип хармоника

Това интересно предложение в същината си много прилича на етажното легло. Цялата мебел представлява три легла, събрани едно под друго, като между долните две има съвсем малко оставено разстояние. При необходимост най-ниско разположеното се издърпва с релса. Този монтаж има много предимства, тъй като заема минимално място. Визията в събран вид е много изчистена, а ако не всички деца искат да спят по едно и също време, можете да използвате само едно или две легла. Фактът, че леглата не са на постоянен показ, оказва влияние и върху хигиената. По този начин се намалява времето, през което могат да бъдат замърсени, тъй като няма постоянен достъп до тях.


П-образно разположение на леглата

Следващото ни предложение може да намери реализация, без значение дали детската стая е по-просторна или е със скромни размери. Идеята тук е трите легла да се разположат в П-образна форма, при което долните две са успоредни, а третото е перпендикулярно над тях. По този начин се спестява ценно пространство и може да се освободи място за важни зони в помещението, каквито са тези за учене и игра. Добър дизайнерски трик е всяко от леглата да бъде застлано с различен цвят покривало. Това ще ви даде възможност да внесете приветливо и колоритно настроение в кътчето на малките човечета. 

Вижте още: Превърнете детската стая в забавна образователна зона


Легла като тетрис

Подредбата на тези детска стая напомня на играта тетрис. Леглата са поставени едно спрямо друго така, че създават впечатлението за идеално пасващи си и създаващи едно цяло. Имаме две легла поставени на земята, на две съседни стени, и едно легло над тях, което лежи в ъгъла на стаята. Мястото под високото легло е умело използвано за поставяне на гардероб, като по този начин е спестено много пространство в стаята, което да служи за игра. До леглото се стига по стълба, а на всяко легло има монтирани прегради, които могат да се свалят и вдигат чрез панти. Под всяко от двете ниски легла има чекмеджета и ниши, които служат за съхранение за дрехи и играчки. Може да организирате подредбата така, че дрехите на всяко дете да се съхраняват под леглото, на което спи. Така ще бъде по-лесно и за вас, и за тях да се ориентирате и да намирате всичко лесно и бързо.


И таванската стая събира три легла

Ако разполагате с мансардна стая, където таваните са скосени, също може да се намери място за три детски легла в нея. Добър пример е показаното тук помещение. Ориентацията в него не е квадратна или правоъгълна, както е обичайно. Силно издълженото изложение не дава много варианти за подредба, но от само себе си идва идеята точно под скосения таван да се поставят леглата. Стените, които ги отделят едно от друго, създават индивидуален кът за всяко дете, където то може да играе или да си почива. 

Някои от идеите, които ви представихме, са готови мебели, които можете да намерите сами в магазините. Други са индивидуално направени и съобразени с размерите на стаята. Ако не успявате да откриете желаното обзавеждане в готов вариант, не се колебайте да потърсите доказани мебелисти сред регистрираните в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още днес, сравнете получените оферти, запознайте се предварително с профилите и репутациите на кандидатствалите изпълнители и вземете информирано решение с кого да работите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта