Любов от първата вълна – невероятни скулптури, които трябва да видите

Публикувано на 15/08/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 1 762 пъти

Няма начин дневната ви да бъде скучна, ако в нея се "разливат" красиви и елегантни скулптури като тези, които ще видите тук. Всички те са направени от професионални артисти, работещи далеч извън България, но можете да почерпите вдъхновение от техните произведения и да потърсите подобни идеи за декорация и на вашия дом.


С пухкава пяна на върха

Съпрузите Пол ДеСома и Марша Блейкър изразяват любовта си към океана директно в своята работа. Заедно те сътворяват впечатляващи скулптури от стъкло. Замразени стъклени вълни, уловени в мига, преди да се разбият в брега. Цветовете са наситено или прозрачно сини, бели, завладяващи.

Вижте още: 6 нестандартни и стилни начина да си налеете вечерното питие


Креативно сътрудничество

Въпреки че двойката работи в екип, всеки един от тях има специфичен принос. Марша се фокусира върху текстурите и цветовете, доближаващи се до тези на океана. Пол пък е майстор в това да придаде яснота и форма на материала, така че от едно просто и безцветно стъкло да направи истински шедьовър.


Заедно във всичко

Талантливите артисти се срещат и опознават по време на обучението си в специализирано училище за обработка на стъкло през 1989 г. Малко след това сключват брак и отварят собствено студио в Калифорния. Днес са известни по цял свят благодарение на вдъхновяващите си творби от стъкло и керамика.


Морски обитатели от стъкло

Впечатляваща е и работата на скулптора Уилям ЛьоКуайър. И тук виждаме вдъхновение от природата, по-специално вълнението на морето и обитаващите го причудливи създания. Творенията му често наподобяват морски таралежи, корали и анемони.

Вижте още: Причудливи, екстравагантни и впечатляващи - дизайнерски лампи, които приковават вниманието


Съвършена изработка

Когато се загледа в тези произведения, човек няма как да не бъде поразен от търпеливо изпипаните детайли и живия облик на иначе бездушното стъкло. Качественото изпълнение е заслужено високо оценено от любителите на изкуството, като много от скулптурите на Уилям могат да бъдат видени в редица американски музеи.

Краткото артистично пътешествие, на което ви отведохме, може да ви е вдъхновило да разкрасите и собствения си дом. Ако е така, обърнете се към подходящите майстори, сравнете цените и услугите, които те предлагат, и разгледайте оставените за труда им мнения в MaistorPlus.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта