Как да оползотворим в максимална степен потенциала на домашния офис

Публикувано на 27/01/2022 от Теди Демирева | Последна редакция на 27/01/2022 | Видяно 995 пъти

Вероятно отдавна ви се налага да работите от дома си и ви е все по-трудно да се концентрирате върху работата, докато виждате пред очите си хладилника, дивана или леглото. За да успеете да се справите по-лесно със служебните задължения, добре е да отделите специално място, на което само да работите. От една страна това е психологически трик, който ви позволява да се фокусирате по-успешно. От друга, наистина имате нужда от място за служебния лаптоп, документите, моливниците, дори работното кафе.

Ето няколко оригинални идеи как да реорганизирате пространството у дома и да създадете специално, уютно и функционално офис кътче.


Направете си бюро от плот

Не е особено сложно: едно парче красив кухненски или дървен плот може лесно да бъде прикачено на стената в някой свободен ъгъл и да се превърне в удобно и впечатляващо бюро.


Създайте зона

Когато намерите мястото на бюрото си, боядисайте стената зад него, залепете тапет или дори стикер за стена. Направете панел в контрастни цветове – изберете едноцветен или в прости геометрични форми, или флорални мотиви по свой вкус. Нека бъде с ширината на бюрото и да свършва под тавана.


Работете в кухнята

Отделете едно ъгълче в кухнята, като просто сложите малка масичка и удобен стол. Столът може да използвате и на друго място, когато не работите, а масичката може да бъде и сгъваема, за да не ви пречи в извънработно време.


Използвайте мястото под стълбите

Ако имате вътрешна стълба със свободно пространство под нея, вмъкнете там малко бюро или сложете допълнителен рафт. Ако работата от дома ви ще продължи наистина дълго, можете да направите мебели по поръчка, които да включват и секция, шкафове, рафтове и други удобства.


Направете си бюро в шкафа

Не е особено трудно: трябва си голям шкаф и плот, който да се прибира в него с релси (като на чекмеджетата и компютърните бюра). Така ще можете да „разгъвате“ бюрото си при нужда и да го прибирате и затваряте, за да не заема място и да е невидим, когато не работите.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Уест Билд" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
52 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
19 извършени проекта
инж. Людмил Мандичев
ВиК Услуги, София
257 извършени проекта
Енергостар
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Боби
Огради и прегради, София
44 извършени проекта