Оригинални идеи за горещи напитки, които ще стоплят мрачните есенни следобеди

Публикувано на 04/10/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 28/11/2016 | Видяно 22 831 пъти

Настъпването на по-хладно време изисква да внесем по-добра организация не само в гардероба, но и в кухнята. Заедно с пухкавите шалове и шапки, в арсенала със задължителни елементи за студените дни, са и вкусните топли напитки. Ето защо днес ви представяме няколко невероятни рецепти, които да си направите сами за броени минути. Коя от тези идеи ще опитате вие този уикенд? Споделете с нас резултатите от това кулинарно приключение, а за качествения ремонт на кухнята се доверете на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus.


Топло зелено смути за перфектно начало на деня

Източник

За здравословен старт на деня смелете в практичен блендер около 30 гр. къдраво зеле, 1 червена ябълка, 1-2 обезкостени фурми и малко вода. Разбъркайте внимателно готовата смес с чаша горещ зелен чай. Приготвянето му пък става невероятно лесно и бързо с помощта на удобен чайник с филтър, който запазва аромата и вкуса на чая, без да позволява на фините частици да се утаят в него. Консумирайте топлото смути веднага и се заредете с необходимите витамини за студените есенни дни.

Виж още: 8 фантастични освежаващи коктейла, които да опитате това лято


Още една идея за ободряващо топло смути

Източник

Алтернатива на зеленото смути е тази невероятна напитка, подходяща както за закуска, така и за следобедното похапване в офиса. Изсипете в чаша около 20 грама черен шоколад, 1 чаена чаша прясно мляко и 1 малка чаша горещо еспресо, приготвено с качествена кафемашина. Затоплете получената смес на котлона или в микровълнова фурна, без да оставяте да заври. В практичен блендер разбийте 1/3 чаена чаша прясно мляко с 4 суп. лъжици овесени ядки, половин банан и около 100 грама лешници. По желание може да добавите и семена чия или бадеми. Разбъркайте внимателно всички съставки и консумирайте напитката, докато е топла!


Сутрешно кафе с аромат на канела

Източник

В хладен ден няма нищо по-хубаво от голяма чаша, от която се носи пара и кухня, ухаеща на канела. За да внесете добро настроение в мрачните октомврийски понеделници, предлагаме ви да си приготвите страхотна топла напитка с кафе и канела! За целта разбъркайте около половин чаена чаша гореща вода с лъжичка разтворимо кафе, а в отделен съд смесете около половин чаша прясно мляко, половин лъжичка кафява захар, малко канела и ванилия. Разбъркайте в удобен съд и затоплете тази смес на котлона или в тази функционална микровълнова фурна. Накрая прибавете бавно към кафето и се насладете на една невероятно уханна и вкусна напитка!


Неустоимо лате с лек карамелен привкус

Източник

Изключително лесна за реализиране идея е това неустоимо лате с лек карамелен привкус! Първата стъпка тук е да си направите силно еспресо с помощта на функционална кафемашина. След това използвайте малка касерола за смесването на половин чаена чаша прясно мляко, 2 супени лъжици карамелен сироп и щипка морска сол. Сипете еспресото в по-дълбока чаша, а през това време разбийте топлото мляко на бавна скорост с миксер до получаването на фина пяна. Накрая прибавете млякото към кафето и украсете с карамелен сироп или настърган шоколад!

Виж още: Супер полезни и невероятно вкусни - смутитата превземат лятото


Любимият горещ шоколад - по-вкусен от всякога

Източник

Предлагаме ви една страхотна рецепта за гъст, но изключително вкусен горещ шоколад, която ще стопли мигновено дъждовните есенни следобеди. Нейното приготвяне изисква да смесите в практична касерола 2 чаши прясно мляко, 1 чаша готварска сметана, 2-3 супени лъжици пудра захар и 1 чаена лъжичка разтворимо кафе. Получената смес трябва да се разбърква бавно на умерен огън до нейното леко сгъстяване. Накрая добавете около 50 гр. млечен шоколад и разбърквайте на слаб огън до пълното му разтапяне. Сервирайте с обилно количество бита сметана, а за по-красив вид на напитката можете да добавите и няколко шоколадови пурички или захарни пръчици.


Лесна и бърза рецепта за новобранците в кухнята

Източник

Пригответе си неустоим бял горещ шоколад, като смесите в подходящ съд 1 чаена чаша прясно мляко и 30-50 гр. ситно настърган бял шоколад. Разбърквайте често сместа на тих огън до пълното разтапяне на шоколада. За финал добавете захар на вкус, ванилия или пък екстракт от мента, който ще направи топлата напитка наистина освежаваща! Друга страхотна идея е да добавите към горещия шоколад малко бита сметана и парченца бисквити или пък бонбони маршмелоу, които ще се превърнат във фина сладка пяна. Сервирайте шоколада в стилна чаша, като декорирате с настърган млечен шоколад или листенце прясна мента!


Топло изкушение с дъх на кокос за ценителите на елегантните напитки

Източник

А ето и една идея за топла напитка, която да опитате в края на работната седмица. За целта изсипете 50 мл. кокосово мляко в подходящ съд и прибавете около 100-150 мл. прясно мляко, както и половин чаша обелени печени лешници. След това използвайте функционален блендер, за да превърнете съставките в еднородна смес. Прецедете млякото, така че да отстраните парченцата лешници, и прехвърлете в удобна касерола. Оставете на тих огън и прибавете мед, канела и по желание бърбън на вкус. Разбърквайте до пълно разтваряне на меда и сервирайте в голяма чаша за чай.

Виж още: 6 изпитани трика за перфектно аранжиране на плато с разядки


Топъл ябълков сайдер за цялото семейство

Източник

Уредът за бавно готвене влиза в употреба и през зимата, когато с негова помощ можете да си приготвите страхотен ябълков сайдер. Как? Нарежете около 10 ябълки на четвъртинки (или използвайте готов ябълков сок – около 2 л.) и смесете с половин чаена чаша кафява захар, 2 чаени лъжички канела и 10 чаши вода. Някои готвачи съветват да добавите и малко бахар, който ще придаде специфичен приятен вкус на сайдера. Други специалисти предлагат да опитате подобна напитка с микс от плодове. И в двата случая приготвянето отнема около 3-4 часа, след което тя трябва да се прецеди внимателно и да се сервира докато е още топла.

Коя е вашата любима топла напитка за студените есенни дни? Споделете с нас своите изпитани трикове и рецепти, а за реализирането на мечтания дом се доверете на опитните майстори, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект напълно безплатно и сравнете офертите на най-добрите майстори в областта!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта