Супер полезни и невероятно вкусни - смутитата превземат лятото

Публикувано на 02/08/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 39 960 пъти

Прогонете летните жеги с един замах, като сътворите невероятно вкусни и полезни смутита за цялото семейство! Независимо дали ще заложите на здравословно зелено смути за един по-ползотворен старт на деня или ще изпробвате направата на тези напитки с кафе или шоколад, едно е сигурно – те ще ви заредят с енергия и добро настроение. Ваш верен помощник в приготвянето на тези, а и на много други рецепти, се оказва именно функционалният блендер, който е задължителен елемент от оборудването на всяка съвременна кухня. За нейното стилно и практично обзавеждане пък потърсете компетентен съвет от квалифицирани майстори!


За един по-добър старт на деня - смути с киви и пшеничен зародиш

Купи

Идеален заместител на сандвича в офиса се явява смутито с киви и пшеничен зародиш, което ще ви освежи и тонизира. За неговото приготвяне ще са ви необходими 2 броя киви, 4 лъжици пшеничен зародиш, сок от 2 изцедени портокала и мед на вкус. Методът тук е сходен с този при всички останали смутита - смесете всички съставки в блендер и разбийте до получаване на хомогенна каша. Готово!


Зеленото смути ви зарежда с витамини

Купи

Зеленото смути ще ви снабди с необходимите витамини, като едновременно с това освежава сетивата и подобрява настроението. За приготвянето му са ви необходими около 70 гр. спанак, сок от 1-2 ябълки и 1-2 моркова, както и половин лимон. Следващата стъпка тук е да смелите съставките с помощта на удобен блендер до получаване на гъста смес. Не забравяйте също, че можете да замените морковите с банан или да заложите на по-засищаща рецепта със спанак, банан, лимон, растително мляко и ядки.


Освежаващо смути с краставица

Купи

Смутитата с краставица са изключително полезни и вкусни, затова неслучайно присъстват в готварската книга на всеки кулинарен ценител. Те съдържат редица полезни витамини и се приготвят за секунди – просто разбийте в мощен блендер 1 краставица, 1 лимон, няколко листенца мента и лъжичка мед. Друга впечатляваща идея е да смесите краставица, авокадо, магданоз, чаена лъжица ленено семе и вода. И това, ако не е фантастична витаминозна напитка за вашите летни следобеди!


Пъпеш и мента - една страхотна комбинация за вкусна напитка

Купи

Възползвайте се от невероятния вкус на пъпеша, който така или иначе присъства задължително в хладилника през лятото. За целта смесете във функционален блендер 2 средно големи резенчета пъпеш, 1 банан, чаша ябълков сок и няколко листенца прясна мента. По подобен начин можете да си забъркате и още едно страхотно смути, като замените банана и ябълката с половин краставица и добавите мед на вкус.

Виж още: Как да приготвим най-вкусния сладолед с удобни пособия у дома


Класическо плодово смути за ценители

Купи

Плодовото смути е страхотна освежаваща напитка, която ще ви зареди с витамини и добро настроение! Опитайте класическо бананово смути, което може успешно да замени обяда в офиса или експериментирайте с неустоим ягодов шейк. За неговото приготвяне заложете на удобен блендер, в който да разбиете около 100 мл. прясно мляко, 100 гр. кисело мляко, 200 грама ягоди и супена лъжица мед. По желание към тази смес можете да добавите банан, праскова или дори киви.


Изненадайте гостите си с уникално лимоново смути

Купи

Тази нестандартна идея със сигурност ще прогони летните жеги! За приготвянето й използвайте практичен блендер, в който да смесите 2 чаши бадемово мляко, 1 банан и сок от 1 лимон. След това добавете мед на вкус и декорирайте с листенца мента или лимонена кора. По желание можете да добавите малини, череши или ягоди!


Енергизиращо смути с кафе - защо не?

Купи

Работната седмица несъмнено започва по-приятно с чаша горещо кафе. През лятото обаче можем спокойно да я заменим с нейната достойна алтернатива, а именно смутито с кафе. Използвайте практичен блендер за смесването на 200 мл. прясно мляко, 100 мл. кафе, 1 банан, като можете да добавите ягоди, канела, мед или различни ядки по избор. Разбийте тези съставки до получаването на еднородна смес и се насладете на една страхотна освежаваща напитка!

Виж още: 5 стилни сандвич тостери и гофретници за изкушаващи топли закуски


Шоколадово смути - за едно по-сладко и позитивно лято

Купи

Изключително лесно и невероятно вкусно – шоколадовото смути е любима лятна напитка за малки и големи! Приготвянето му изисква да създадете гъста смес от 2 банана, 350 мл. прясно мляко, 1 супена лъжица какао и захар на вкус. Ако пък искате да подсладите допълнително напитката си, можете към тази смес да добавите и 1-2 супени лъжици фъстъчено масло. И това, ако не е невероятно вкусно изкушение, с което да очаровате вашите гости!

Коя от тези рецепти ще опитате този уикенд? Споделете с нас готовите творения, а за качественото обзавеждане на кухнята се доверете на опитни специалисти, като пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта