Как да приготвим най-вкусния сладолед с удобни пособия у дома

Публикувано на 19/07/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/10/2017 | Видяно 32 233 пъти

Купи

Независимо дали сте любители на неустоимия шоколадов сладолед или предпочитате свежия вкус на пресни плодове, приготвянето на перфектния домашен десерт става много по-лесно с тези удивителни формички. Първата стъпка тук е да изсипете сладоледената смес в пластмасовите чашки, като оставите около 12 мм празно пространство. След това затворете плътно с помощта на ръкохватките и подредете върху стабилната основа. С нейна помощ можете да бъдете сигурни, че сместа няма да се разлее във фризера и след няколко часа ще се радвате на невероятно вкусен и освежаващ сладолед!


Открийте ново приложение за металните формички за сладки

Източник

Създайте изумителни сладоледени сандвичи, като забъркате вкусен крем, а за основа използвате тесто за сладки. Именно тук идват на помощ и металните формички, с които ще придадете на сандвичите неповторим вид и ще превърнете кухнята в притегателен център за най-малките членове на семейството. По подобен начин можете да охладите тънък блат за торта, покрит със слой сладолед, след което от него да сътворите освежаващи сладоледени хапки с помощта на по-малки формички за сладки.

Виж още: Слънчеви и оригинални кухни с елементи в жълто и оранжево


Изберете формички за лед с впечатляващ креативен дизайн

Купи

Ако сладките шоколадови десерти не са ви по вкуса, можете да прогоните летните жеги с помощта на любимата си студена напитка. За тази цел проявете въображение и открийте креативен начин за създаване на ледени кубчета, които ще впечатлят и вашите гости. Как? Изберете качествена силиконова форма за лед и на дъното на всяка клетка поставете по парченце плод. След това долейте вода и оставете във фризера за няколко часа. Така не само ще освежите напитките си през лятото, но и ще ги направите по-вкусни и красиви!

Виж още: Елегантни декорации за една по-красива и приветлива кухня


Придайте на сладоледа причудливи форми, които ще се харесат на децата

Купи

А ето и една страхотна идея, която ще гарантира, че най-малките членове на семейството ще приемат дневната си доза витамини с широка усмивка! За целта забъркайте уникално вкусен и полезен сладолед с парченца пресни плодове или хрупкави ядки. След това му придайте страхотна визия с помощта на тези нестандартни формички, които могат да пресъздадат звезди, ракети и дори любимите детски герои. Освен че са изключително удобни, тези формички са подходящи за многократна употреба, като могат да се почистват дори в миялна машина. Невероятно, нали?


Всяка кухня се нуждае от практична лъжица за сладолед

Купи

За приготвянето на перфектната мелба са ви необходими не само пресни продукти, но и удобни кухненски пособия, които да спомогнат за по-лесното й оформяне. Ето защо всяка модерна кухня разполага с практична лъжица за сладолед, която спестява много време и усилия за правилното поднасяне на този десерт. Освен че са изключително лесни за почистване, тези страхотни лъжици разполагат и със специален механизъм, който изтласква сладоледа без да разрушава формата му. Удивително, нали?

Виж още: Плюсове и минуси на материалите за изработка на тенджери и касероли


Фантастични удобни пособия за приготвяне на най-вкусния сладолед

Нищо не успява да прогони жегата така ефективно, както вкусният домашен сладолед! Ето защо днес ще ви покажем няколко интригуващи идеи за създаването на освежаващи студени десерти, които ще съберат около масата цялото семейство. Споделете впечатленията си от тези лесни и практични предложения, като се запознаете и с необходимите пособия за създаването им. За качествения ремонт на дома пък разчитайте на опитните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Оползотворете останалите хартийки за мъфини

Източник

Оригинална идея е създаването на освежаващ студен десерт с помощта на формички или хартийки за мъфини. За целта сътворете любимата си смес за сладки и оформете малки топчета. След това разтопете шоколад и положете тънък слой в хартийките за мъфини, като върху него подреждате и топчетата. Накрая положете още един слой разтопен шоколад и охладете десерта във фризера за поне 30-40 минути. И това, ако не е страхотен начин да създадете добро настроение в горещите летни следобеди!


Поднесете любимия домашен сладолед в тези удобни и стилни чаши

Купи

Изпитано успешно и стилно решение е сервирането на вкусния домашен сладолед в удобни чаши от стъкло или порцелан. В този смисъл основното предимство на порцелановите купички за десерти е фактът, че те обикновено са придружени от практични чинийки. В стъклените чаши пък можете да сътворите наистина красиви мелби, като положите няколко пласта сладолед с различен цвят и вкус, а накрая добавите свежи плодове и декоративни детайли.


Още по-вкусни сладоледените сандвичи стават в специални форми за целта

Източник

Сладоледените сандвичи стават по-вкусни от всякога с помощта на тези функционални форми с бутало! Те са изработени от висококачествени материали, които позволяват многократна употреба и лесно почистване в миялна машина. За направата на перфектните сандвичи използвайте тесто за сладки, блат за торта или вафлени корички, като между тях поставите слой от любимия си сладолед. След това охладете във фризера, а накрая натиснете буталото, за да премахнете сандвича от формата без да нарушите неговата цялост. Споделете с нас своите интерпретации на тези креативни идеи, а за качествения ремонт и обзавеждане на кухнята се доверете на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно още днес и разгледайте техните профили и оферти!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта