8 фантастични освежаващи коктейла, които да опитате това лято

Публикувано на 20/07/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/10/2017 | Видяно 39 464 пъти

Източник

Ягодовата лимонада се явява страхотна алтернатива на традиционната освежаваща напитка, която ще ви даде възможност бързо и без усилие да впечатлите своите гости! Как? Първо миксирайте около 200 гр. ягоди и добавете захар на вкус. След това прецедете получената смес, така че в каната да не попадат власинки от плодовете, и прибавете сока и настърганата кора от 1 лимон. На финал долейте газирана вода и декорирайте каната с пресни плодове!


8 фантастични освежаващи коктейла, които да опитате това лято

Макар да е любим сезон за мнозина, лятото носи със себе си непоносими жеги и тягостно броене на минутите до появата на лек прохладен бриз. За да ви помогнем да се справите с морните слънчеви следобеди, днес ще ви представим няколко изпитани и успешни рецепти за лесни домашни коктейли! Независимо дали ще заложите на класическия студен чай или ще експериментирате с освежаваща сангрия, поднесена в красиво декорирана кана, тези идеи със сигурност ще провокират творческата ви страна. А за качествения ремонт на кухнята се доверете на опитни професионалисти, като разгледате офертите им безплатно в MaistorPlus!


Опитайте тази освежаваща напитка с мента и лимон

Източник

Коктейлите с мента са същинското олицетворение на лятото, затова ще ви покажем как да си забъркате сами подобно вкусно изкушение. Първата стъпка тук е да смесите в удобна кана прясно изцеден сок от 3 лимона и 1 лайм с около 150 мл. ментов ликьор по избор. След това добавете 800-900 мл. газирана вода, лед, пресни листа от мента, а при желание можете да подсладите коктейла и с малко мед. Наистина лесно, нали?


Вкусен полъх от детството - незаменимата домашна лимонада

Купи

Най-добрият съюзник в борбата срещу жегата е добрата стара лимонада, която освен икономична, е и изключително лесна за приготвяне. За целта смесете сока от няколко лимона с газирана вода в съотношение 4:1 или 5:1, след това добавете захар на вкус. Сервирайте любимата напитка на малки и големи в практична кана, като добавите и няколко кубчета лед, стръкче мента или пресен джоджен, така че да я направите още по-вкусна и освежаваща!

Виж още: Изстудена бира, където и да сте, с удобни и практични хладилни чанти


Създайте уникално вкусен студен чай за броени минути

Купи

Пригответе си сами домашен студен чай, който ще събере около масата цялото семейство! За целта сварете 3-4 пакетчета зелен чай, а междувременно с помощта на пасатор създайте фино пюре от няколко свежи праскови. След това прибавете към чая сока от 1 лимон и подсладете с мед на вкус. Накрая добавете пюрето от праскови, разбъркайте и сервирайте студения чай с много лед в прекрасно декорирана кана! А ето и допълнителна идея за ценители - забъркайте бърз и лесен коктейл с праскови, като поставите в чашите по малко вкусен плодов сладолед!


Тази вкусна напитка с диня ще очарова вашите гости

Купи

Създайте си нови летни традиции с този зашеметяващ коктейл с диня, който ще освежи светивата дори в най-големите летни жеги! Първата стъпка тук е да превърнете почистените парченца диня в еднородна смес с помощта на удобния кухненски робот. Сега разполагате с два интересни варианта - единият предвижда да добавите сока и ситно настърганата кора на един лимон, като подсладите с 1 супена лъжица мед. Друга интригуваща идея е да се лишите от меда, но към получената смес от диня и лимон да прибавите 2-3 чаши сок от касис и 4 чаши газирана вода. Накрая сервирайте в удобна кана и декорирайте с листенца мента или резенче лимон!


Сладко изкушение с дъх на малина

Източник

Интересна идея за почивните дни е създаването на този изключително вкусен летен коктейл с дъх на малина. За целта смесете в голяма кана около 200 гр. малини и 3-4 чаши газирана вода, като добавите захар на вкус. Още по-приятна тази напитка се получава, ако замените захарта с малинов сироп и добавите няколко листенца свежа мента. За финал прибавете няколко кубчета лед и декорирайте с резенче лимон или портокал. Невероятно, нали?

Виж още: Елегантни декорации за една по-красива и приветлива кухня


Невероятна рецепта за сангрия, която ще разхлади летните вечери

Купи

Този невероятен коктейл е изключително подходящ за разхлаждане на задушните летни вечери, затова не се колебайте, а го изпробвайте още този уикенд! За целта ще са ви необходими около 750 мл. бяло вино, 3 нектарини или праскови, 2-3 ябълки, 1 лимон, 1 портокал, няколко череши, захар на вкус (около 3-4 суп. лъжици). Първо е необходимо да смесите сока от портокала и лимона със захарта в голяма кана. След това добавете нарязаните на малки парченца плодове и смесете с любимия си сорт бяло вино. При желание декорирайте каната с резенче лимон или портокал или добавете към коктейла газирана вода.

Виж още: Слънчеви и оригинални кухни с елементи в жълто и оранжево


Мохито - класическа идея за ценителите на освежаващите летни напитки

Източник

Внесете свежест и настроение у дома през уикенда с този класически летен коктейл. Създаването му е удивително лесно, като за него ще са ви необходими няколко клонки мента, около 150 мл. ром, 2-3 лайма, 4-5 супени лъжици пудра захар и 600-700 мл. сода. Първо положете на дъното на каната почистените листа от мента и добавете резенчета лайм. След това разбъркайте тази смес със захарта, добавете натрошен лед, ром и сода до получаване на перфектния вкус! Всички тези рецепти за летни коктейли ще преборят жегата с лекота, а за да се справите и с ремонта у дома, потърсете съдействие от опитни професионалисти! Пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и изберете коректен специалист за своя нов интериорен проект!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта