7 лесни и невероятно вкусни идеи за зимнина, които да опитате още сега

Публикувано на 04/10/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 04/10/2016 | Видяно 37 157 пъти

Поредното горещо лято е вече към края си и шезлонгът в градината отстъпва място на уредите за приготвяне на зимнина. За да ви улесним в тази задача, днес ще ви покажем някои по-нестандартни идеи за вкусни изкушения, които ще похапваме през зимата, както и практичните пособия, с които приготвянето им става по-лесно и бързо. Коя от тези рецепти ще опитате вие? Споделете с нас своите смели кулинарни интерпретации, а пълното преобразяване на кухнята поверете на опитните майстори, регистрирани в платформата!


Впечатлете гостите си с уникални мариновани зеленчуци на грил

Източник

Тази идея е страхотен заместител на пресните салати през зимата, като може да бъде използвана и като гарнитура към сочни филета и пържоли. За нейното приготвяне нарежете на колелца любимите си зеленчуци (чушки, патладжани, тиквички и др.) и ги изпечете равномерно на скара. След това смесете в подходящ съд по 2 чаени чаши олио, оцет и захар, и добавете 1 чаена чаша сол. Подредете готовите зеленчуци в буркани, залейте обилно с маринатата и стерилизирайте за около 10-15 минути, след което съхранявайте получената зимнина на хладно и сухо място у дома. По подобен начин можете да си направите и вкусен маринован чесън, като преди това обаче го смелите с функционална и удобна резачка.

Виж още: 6 изпитани трика за перфектно аранжиране на плато с разядки


Пригответе си неустоимо вкусни мариновани гъби

Източник

Пригответе се за неустоимо вкусни ястия през зимата, като едно от тях се явяват именно маринованите гъби. За целта измийте внимателно 2-3 кг. гъби и сварете във вода с малко сол. След като гъбите омекнат достатъчно, ги отцедете и нарежете на ивички или пък ги оставете цели, ако са по-дребни. Поставете ги в буркани, като добавите сол, олио, оцет, дафинов лист и черен пипер. Допълнете бурканите с вода и стерилизирайте гъбите за около час, а за улеснение за затварянето на капачките използвайте подходяща машина. Готово!


Перфектната разядка за студени дни

Източник

Печените чушки неизменно присъстват върху всяка зимна трапеза, затова днес ще ви покажем още една интересна идея за тяхното консервиране. Първата стъпка тук е да изпечете и обелите 1-2 кг. чушки. След това ги превърнете в еднородна смес с помощта на практична мелачка и добавете сирене на вкус. Към получената разядка добавете сол, олио и други подправки по желание, а след това сварете в буркани за около 9-10 минути. Друг интересен вариант е да мариновате чушките (този път без сирене) с продуктите описани в рецептата за гриловани зеленчуци. Коя от тези идеи ви допада повече?


Домашният кетчуп ще примами и най-малките членове на семейството на масата

Източник

Решили сте да изпробвате нова рецепта тази година? Опитайте тази вкусна идея за създаването на уникален домашен кетчуп, която ще събере цялото семейство около трапезата. Как? Пригответе си сами страхотно доматено пюре с помощта на функционална мелачка, след което оставете на тих огън и добавете олио, оцет, захар и сол. След това при постоянно разбъркване добавете още чубрица, черен пипер, кориандър, индийско орехче и бахар. Продължете разбъркването до получаването на кетчуп с гладка консистенция и стерилизирайте в стъклени бурканчета или шишенца за около 10-15 минути.

Виж още: 8 хитрини, с които да направите сами кухнята си по-функционална


Тази чудесна подправка е задължителна за всяка модерна кухня

Източник

Използвайте практична машинка за смилането на около 2 кг. домати, по 1 кг. моркови и лук. Към получената смес добавете ситно нарязана целина, сол, червен пипер и магданоз на вкус. Накрая стерилизирайте в малки бурканчета за около 10-15 минути. Друга страхотна идея е да създадете уникална зеленчукова подправка за супи, като замените доматите с червени чушки и нарежете всичко на кубчета. Смесете продуктите и съхранявайте подправката на сухо и хладно място в стъклено бурканче или плътно затворена кутия.


Направете вечерите около камината още по-сладки

Източник

Сушените портокалови резенчета внасят неповторим аромат у дома, но тази година ще спомогнем да създадете наистина празнична обстановка с това уникално сладко от портокали. Приготвянето му пък е лесно като детска игра – нарежете плода от 2-3 кг. портокали на средно големи парченца и поставете в дълбок съд с около литър и половина вода и килограм захар. Оставете тази смес да ври на тих огън за 3-4 часа до сгъстяването на сладкото. След това го прехвърлете в удобни бурканчета, които ще затворите по-лесно с тази удобна машина за затваряне. А най-хубавото е, че в този случай не е нужно дори да стерилизирате!

Виж още: 8 фантастични освежаващи коктейла, които да опитате това лято


Направете страхотни бонбони с шоколад и сушени плодове

Източник

Сушените кайсии, смокини и фурми са достойна алтернатива на пресните плодове през зимата. На помощ в тяхното по-лесно изсушаване идват тези практични уреди, които ще ви помогнат да подготвите тези вкусни лакомства без да губите време и усилия! Сушените плодове могат да се превърнат и във вкусни бонбони. За целта избраните плодове се накисват във вода за 15-20 минути, след което се пасират до получаването на гъста смес заедно със сурови ядки (бадеми или орехи например). От сместа оформете малки топчета и при желание покрийте с кокосови стърготини. И това, ако не е оригинална рецепта, която ще очарова вашите гости!

Споделете с нас готовите резултати от тези кулинарни приключения, а за ремонта на кухнята разчитайте на опитни професионалисти! Пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и без допълнително обвързване още сега!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта