Кои са най-добрите стайни дървета и тропически растения, които може да отгледате във Вашата всекидневна?

Публикувано на 10/02/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 10/02/2023 | Видяно 1 221 пъти

Ако искате да добавите цвят към домашния си декор, добавете стайни растения, за да създадете стилна и приветлива стая с нотка природа. През последните години стайните дървета и тропическите стайни растения се използват за освежаване на всекидневни, декориране на входове, спални, обогатяване на первази на прозорци, обзавеждане на офиси и украса на кухни.

От красиви стайни тропически растения с пъстри цветя и големи листа до големи саксийни дървета, които можете да отглеждате вътре, има много видове растения, които могат да виреят на закрито, когато се грижите правилно, с точното количество слънчева светлина и вода. За да ви вдъхновим, съставихме списък с най-добрите стайни дървета и тропически стайни растения, които ще цъфтят във вашия дом!


Дървовидна папрат (Cyatheales)

Когато мислите за папрати, вероятно се сещате за буйни, пернати растения, които растат ниско, но дървесните папрати, местни за Австралия и Нова Зеландия, могат да растат до наистина огромни размери. Тези растения идват от влажна среда, така че се нуждаят от много вода. Уверете се, че почвата винаги е влажна. Ако живеете в сух климат, помислете за закупуване на овлажнител. Те се развиват най-добре при светлина, която е ярка, но филтрирана или индиректна. Със своята височина и сложни дантелени листа, дървесните папрати са красиво допълнение към всеки дом.


Цвете фламинго (Anthurium andraeanum)

За стайно растение, което внася страхотен цвят, няма да съжалявате, ако вземете антуриум. Известно също като цвете на фламинго, това растение се отличава с гладки, здрави зелени листа, както и някои модифицирани листа в нюанси на розово или червено. Поради външния си вид това сладко стайно тропическо растение трябва да се постави на маса или шкаф за елегантен декор. Тези здрави въздушни растения не изискват много грижи. Те виреят добре при ярка, непряка слънчева светлина, а поливането трябва да се извършва през няколко дни, за да може почвата да изсъхне частично. Ако търсите растение с висок стил, но с малко грижа, антуриумите са добър избор за вашия дом.


Стайна палма (Arecaceae)

Стайната палма е най-доброто тропическо растение за вашия дом. Повечето палми са лесни за отглеждане и поддръжка, защото се адаптират към заобикалящата ги среда. Това невероятно растение ще осигури величествено присъствие във вашия дом. Тези видове растения са известни като бавно растящи и процесът на растеж ще отнеме години. Стайните палми растат добре при ярка, непряка слънчева светлина през цялата година, но ще живеят и в слабо осветените или сенчести части на вашия дом. Поливайте редовно и да поддържайте почвата влажна, за да им помогнете да разцъфнат. Стайната палма е едно от най-подходящите тропически растения за дома. Примамлив и с усещане за лято, тя незабавно добавя стил и може да подобри декора на всяка стая.

При нужда от специалист в озеленяването, свържете се с някой от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта