12 хитри джаджи за терасата, които трябва да имате

Публикувано на 31/05/2015 от Адриана | Последна редакция на 23/03/2020 | Видяно 67 838 пъти

Купи на промоция от 49, 00 лв. на 39, 00 лв.

Сгъваемата маса е страхотно решение за всеки по-малък балкон. Закрепя се за парапета или се монтира плътно до стената. Основното й предимство е, че има същата функционалност, като всяка друга балконска маса, но не заема почти никакво място, докато не се ползва. В зависимост от цялостната концепция на вашата тераса, можете да избирате между дървена, метална, пластмасова или със стъклено покритие. Вижте детайлно описание на продукта тук.


12 хитри джаджи за терасата, които трябва да имате

Една от причините пролетта да е най-красивият сезон в жилището е чарът на разцъфналия балкон. Голям, малък, объл или под ъгъл - със затоплянето на времето около него настъпва оживление и се чувствате необяснимо привлечени да изпиете сутрешното си кафе на открито. Постепенно към тази естествено приятна атмосфера добавяте саксии с цветя и свежи подправки, компактна маса с удобни столове, а след това декорирате парапета със светещ гирлянд. Стъпка по стъпка от мръсната неизползваема тераса не остава и следа. А пред вас се разкрива блясъкът на едно ново пространство, което всъщност винаги е било част от вашия дом. Вдъхнете нов живот на вашия балкон през топлите месеци с 12-те хитри изобретения, които ще видите в тази статия. Обещаваме, че ще останете приятно изненадани и се обзалагаме, че някои от идеите, които ще ви покажем, никога досега не са ви хрумвали.


2. Саксии за парапета

Купи на промоция от 19, 49 лв. на 14, 49 лв.

Придайте свежест на балкона с живи цветя, подправки и зеленина. За разлика от повечето саксии, които сте виждали, тези са особено подходящи, тъй като се фиксират към парапета като мост. Не са ви необходими никакви допълнителни стойки и поставки! Кръглите саксии за парапет са с иновативен дизайн и се предлагат в богата гама от свежи цветове. Вижте детайлно описание на продукта тук.


3. Сгъваема лейка

Купи стандартния модел на промоция от 29, 49 лв. на 24, 49 лв.

Поливайте редовно вашата балконска градина. Дизайнерската лейка на Colapz, която ви показваме от ляво на снимката, ще накара бегонията ви да зацъфти от завист! Изработена е от специален рециклируем материал, който предотвратява изпаряването на водата при по-високи температури. А комбинацията между компактен дизайн и ярки цветове е направо неустоима.

Стандартният модел е не по-малко практичен и в пъти по-евтин. Вижте описание на продукта тук.


4. Компактно барбекю

Купи на промоция от 129, 49 лв. на 79, 00 лв.

Компактното балконско барбекю, което виждате, може лесно да се монтира за парапет или стена. Принципът на монтаж е същият като при саксиите и сандъците за цветя, но в този случай този механизъм е съчетан с функционалността на скара. Вече не е нужно да се лишавате от възможността да събирате приятели на барбекю, само защото не живеете в къща с градина. Разберете повече тук.


5. Простор за парапет

Купи на промоция от 19, 49 лв. на 14, 90 лв.

На същия принцип използвайте балконския парапет, за да закрепите на него компактен простор. По този начин няма да изгубите практичността на външното пространство, но и няма да ограничите терасата единствено до място за простиране на пране. Просторът е подвижен и през зимата може да го прикрепяте към парно или врата. Разберете повече тук.


6. Мини маса със сандък за цветя

balKonzept е хитра комбинация от мини маса с интегриран сандък за цветя. Предлага се в няколко различни цвята и придава колорит на всеки балкон. Масичката е подходяща за работа от вкъщи, може да се използва като мини бар вечер и е любимо място за излежаване на всички котки.

Ако искате да притежавате подобно произведение на изкуството, заявете желанието си тук и ние ще се опитаме да доставим продукта на берлинските дизайнери.


7. Балконски хамак

Купи на промоция от 83, 00 лв. на 49, 00 лв.

Ако все още не сте опънали хамак на балкона, не бива да се лишавате от това удоволствие. Единственото условие е да разполагате с достатъчно просторна тераса. Направете си студена домашна лимонада и се наслаждавайте на малките неща в живота. Вижте спецификациите на хамака, който ви предлагаме, тук.


8. Пепелник и соларна лампа

Източник

Като допълнение към балконското осветление, можете да изберете и по-закачлива соларна лампа. Пестете енергия, докато парапетът ви смайва всички птици в квартала. Лампата върви в комплект с оригинален пепелник с аналогичен дизайн. Ако сте фенове на Angry Birds, със сигурност тази идея е точно за вас!


9. Стойка за свещ

Още една дизайнерска джаджа, която ще придаде неустоим чар на балкона ви през пролетта. Изработена е от еластичен силикон и се закрепя лесно за парапета. Може да функционира като стойка за висока чаша или ваза. А ако поставите чаени свещи вечер, ще си създадете приятна атмосфера с блещукащи нежни светлини. Бройките са ограничени, при интерес, заявете поръчката си оттук.


10. Кухня на балкона

Източник

Много често при по-малките жилища балконът може да се закрие и да се слее с трапезарията или дневната. По този начин той на практика се превръща в малка кухня. А какво ще кажете за идеята да си създадете условия за готвене на балкона през топлите месеци? С помощта на MaistorPlus всичко е възможно! Направете безплатна заявка в сайта и изберете подходящ изпълнител, който да превърне този проект в реалност. Вижте примери за трансформация на балкона в кухня


11. Бар плот на балкона

Ако не разполагате с достатъчно пространство, за да обособите цяла кухня или зона за барбекю, то дори и на най-малкия балкон има място за бар. Възможностите за изработка и монтаж са идентичени с тези на сгъваемата маса. Единствената разлика при този бар плот е, че той може да се фиксира отвътре или отвън на парапета, като във втория случай ще си спечелите бонус пространство.

Разгледайте фирми за изработка на мебели по поръчка или вижте спецификации на продукта тук.


12. Подвижна помощна масичка

Източник

Подвижната помощна маса е чудесно допълнение към балконското обзавеждане, а може да се използва и като самостоятелен елемент. Удобството при нея е, че винаги можете да я преместите и монтирате за секунди. Неприятната новина е, че е произведена в лимитирана бройка и трудно ще успеете да я намерите. Затова пък изработката й не би била проблем за българския дърводелец - разгледайте дърводелци.

Възможностите за осмисляне на балконското пространство не свършват дотук. Не забравяйте, че в MaistorPlus ще откриете нужната помощ и вдъхновение, за да осъществите всеки ваш интериорен проект. Лесно е - направете безплатна заявка в сайта, сравнете офертите и репутацията на изпълнителите и изберете най-подходящия кандидат.

Коя от 12-те идеи за балкона е ваш фаворит? Споделете в коментарите...