Как бюджетно да разкрасим лятната градина с 3 цъфтящи многогодишни храста?

Публикувано на 28/07/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 30/07/2024 | Видяно 2 443 пъти

Притежаването на красива лятна градина, изпъстрена с различни растения, винаги е голямо удоволствие, но и труд. Засаждането и поддържането на подходящи растения може да бъде предизвикателство, а също и да се отрази на бюджета ви. С правилния избор на многогодишни храсти обаче можете да създадете цветен пейзаж, който се завръща година след година, без излишни разходи. Представяме ви три цъфтящи многогодишни храсти, които са едновременно рентабилни и наистина красиви.

Ако имате нужда от специалист в озеленяването, свържете се с някой от нашия екип.


Хортензия

Хортензиите са широко достъпни и често могат да бъдат намерени в местните градински центрове на разумна цена. Изберете по-малки, по-млади растения, тъй като те обикновено са по-евтини и ще растат бързо с подходяща грижа.

Известни с големите си цветни гроздове с форма на кълбо, хортензиите се предлагат в различни цветове от розово и синьо до бяло, в зависимост от рН на почвата. Те цъфтят от късна пролет до лято, осигурявайки дълготрайна естетика. Хортензиите виреят в добре дренирана почва с частично до пълно излагане на слънце. Те изискват редовно поливане, особено през сухи периоди, но веднъж установили се на мястото, те са доста издръжливи.


Летен люляк

Будлея или летен люляк е евтино растение и често може да се размножава от резници, което е отличен начин да разширите градината си без допълнителни разходи. Потърсете разпродажби в края на сезона, за да направите добра сделка за тези растения.

Тези храсти имат способността да привличат пеперуди с дългите си, ароматни цветни шипове, които цъфтят в нюанси на лилаво, розово, бяло и синьо. Те осигуряват непрекъснат цъфтеж от лятото до есента. Будлеята предпочита слънце и добре дренирана почва. Веднъж установени, тези храсти са устойчиви на суша и изискват минимална поддръжка, което ги прави идеални за заети хора, които искат да подобрят красотата на градината си без усилие.


Китайско слънце

Китайското слънце е икономично и лесно достъпно в градинските центрове и онлайн. Тези растения също така са лесни за отглеждане от семена, което е бюджетен вариант за тези, които желаят сами да засадят растенията. Разпознаваемо по своите ярко жълти венчелистчета и тъмнокафяви центрове, китайското слънце добавя весел цвят към всяка градина. Храстите цъфтят обилно от средата на лятото до началото на есента.

Тези издръжливи трайни насаждения не изискват много поддръжка и виреят в различни видове почви. Те предпочитат пълно слънце, но могат да понасят частична сянка. Също са устойчиви на суша, което ги прави практично и красиво допълнение към всяка градина.

Ако се нуждаете от добър бояджия, свържете се с някой от нашите професионалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
12 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
18 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта