Растения, които да засеете през лятото

Публикувано на 08/07/2024 от Ирена Петрова | Последна редакция на 08/07/2024 | Видяно 2 480 пъти

Летният сезон е натоварен в градината и поддържането на кипящи от живот растения изисква много работа. Можете да използвате това време, за да удължите вегетационния сезон, като засеете и отгледате повече зеленчуци, които да ви хранят в есенните месеци, или дори да засеете за бърза лятна реколта. Ето кои растения си струва да засеете през лятото.

Ако се нуждаете от специалист в озеленяването, свържете се с някой от нашия екип.


Топлолюбиви зеленчуци

Лятото е идеалното време за засяване на зеленчуци, които виреят добре при топло време. Домати, чушки, краставици, тиква и боб са отличен избор. Тези растения процъфтяват с достатъчно слънчева светлина и топли температури на почвата, произвеждайки изобилна реколта. Освен това, устойчиви на топлина листни зеленчуци като спанак и манголд също могат да се засяват, осигурявайки пресни зеленчуци през летните месеци.


Билки за кулинарна употреба

Много билки растат най-добре, когато се засяват през лятото, тъй като изискват много слънчева светлина и топлина. Босилек, риган, мащерка, розмарин и градински чай са идеални за лятно засаждане. Тези билки не само подобряват вкуса на летните ястия, но и привличат опрашители във вашата градина, допринасяйки за здравето на вашите растения.


Цветни едногодишни цветя

За да добавите живи цветове към градината си, помислете за засяване на едногодишни цветя, които виреят през лятото. Невен, циния и слънчоглед са отличен избор. Тези цветя са не само визуално зашеметяващи, но те също привличат полезни насекоми и опрашители, които могат да подобрят цялостното здраве на вашата градинска екосистема.

Ако имате проблем с вредителите във вашата градина, свържете се с нашите професионалисти в борбата с тях.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
11 извършени проекта
Емо Петров VIP
Цялостен ремонт, София
150 извършени проекта
Георги Тарашманов
Електроуслуги, София
5 извършени проекта
TODOR TODOROV
Цялостен ремонт, София
40 извършени проекта
Bogdan
Електроуслуги, София
45 извършени проекта

Мосю Бриколаж съвети за дома и градината