Градината е позитивно пристрастяване

Публикувано на 20/08/2020 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 31/03/2023 | Видяно 4 404 пъти

Към градината си собственикът може да се пристрасти. Но това пристрастяване не е зловредно. Пристрастяването се състои в това, че колкото повече се грижите за нея, толкова повече искате тя да става все по-хубава и привлекателна – винаги искате да подобрите нещо, тя стимулира вашата креативност.

Тук ще ви предложим още няколко начина, чрез които можете да се отдадете на творчество в градината си. Възможностите да развихрите въображението си са безброй. Не забравяйте, че имате възможност да постигнете това и чрез помощта на доказани професионалисти, които са регистрирани в платформата MaistorPlus. Те винаги са готови да откликнат на вашата нужда от помощ. 


Използване на камъка за естетика и практичност

Използвайки камъни, за да придадете нов изглед на градината си, може да се окаже един от най-забавните и креативни начини да го направите.

  • Ако сте и практично настроена личност, може да се получи истински шедьовър – прекрасно оформена стълба, която да води към дневната ви на открито.
  • За постигането на тази цел се изисква известна доза сръчност.
  • Също трябва да знаете и подберете точните растения и цветя, които да подхождат и да са в най-благоприятната си среда, за да виреят на тази чудесно създадена каменна стълба. Най-често това са алпийски тип растения и такива, които са издръжливи на сухи почви.

Вижте още: Идеи за градина с камъни - модерният тренд


Дървената ограда като част от градината

Да, дървената ограда може да служи и като преграда за любопитните погледи, може да добавя интересна или екстравагантна визия към градината, възможно е и да се ползва за допълнително окачване на растения или аксесоари, както и да бъде комбинация от всичко това.

  • Най-добре е да допълва настроението на градината ви, да се синхронизира с излъчването и да ви го предава, когато излизате или влизате в дома си. Така ще може да изнасяте жизнеността й навън и, когато се прибирате, да се отърсите от ежедневието.
  • Освен това, когато имате такава градина, защо да я криете от погледите – трябва да се вижда. 


Тераса в градината – бягство от градската среда

Урбанизацията не бива да ни лишава от природата и живителните сили на зеленината. Какъв по-добър начин да преживявате всичко това в градината си от една тераса насред нея.

  • Посредством тази дървена структура вие каните природата в дома си и й се наслаждавате.
  • След работния ден оттук ще се потопите в спокойствието и изобилието на гората и поляните, и то във вашия дом.
  • Поканете и приятна компания, с която да съпреживеете това богатство на удобни плетени мебели върху терасата от дърво.
  • Когато инсталирате тази тераса в домашната си градина, ще се отърсите от праха на града.


Създайте си тайна градина

Имате малко пространство встрани от къщата, което още не знаете как да оползотворите? Ето една идея – обградете го с дървена ограда, направете стълба, която се спуска от терасата на втория етаж и чрез нея влезте в градинката, която ще създадете.

  • Почистете, заравнете, посадете подходящите дървета, цветя и растения. Това ще отнеме време, защото започвате от нулата, но резултатът ще си заслужава.
  • Изберете удобно място в пространството и поставете настилка от подходящ камък, където да поставите мебелите си.
  • Вече ще можете да слизате в тайната си градина и да прекарвате в нея свободното време.


Вашият личен рай

Когато става дума за рай, лесно е да го свържем с извънградското пространство. Лятната вила наистина може да се превърне в рай с градина като тази.

  • Разбира се, ливадата е в центъра, но прилежащите й атрибути също са от основно значение.
  • Саксиите, преливащи от свежи цветя, настанени около трапезария на открито и приятният дървен навес, където могат да се съхраняват храни и напитки, са пътят към градинския аспект.
  • Достатъчно място е оставено за джакузи или малък домашен басейн – рай означава и това.
  • Дървените огради, съчетани с дървени и каменни настилки, допринасят за уникалността на обстановката. Добре дошли във вашия личен рай.

Някое от тези предложения би могло да насърчи пристрастеността ви към заниманията с градината. Потърсете и други възможности да преобразите зеления си рай чрез MaistorPlus. Най-професионална помощ ще получите от опитните специалисти, регистрирани в нашия сайт. В платформата MaistorPlus те предлагат услугите си. Направете заявка за проект, сравнете офертите, които ще полчуите и изберете това, което е подходящо за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта