Пикникът – малко бягство сред природата

Публикувано на 28/03/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 13 263 пъти

Затоплянето на времето и ярките слънчеви лъчи предизвикват положителни емоции и ведро настроение. Всеки е готов да се наслади на приятната промяна като излезе сред природата. Какъв по-добър начин да се възползваме от всичко това от един пикник с любимите хора през почивните дни? Всичко, от което се нуждаете за него е настроение, нещо за хапване и голямо одеяло. Този вид развлечение ще ви помогне да се отърсите от натовареното ежедневие и ще ви зареди с положителни емоции. Неписано правило е, че с началото на пролетта времето прекарано вкъщи значително намалява. Домът е заместен основно от градината. Тя е перфектното място, на което да пиете кафето и да се радвате на топлото време. В случай че се нуждаете от специалист, който да вдъхне нов живот на градинското пространство, не се колебайте да се обърнете към професионалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Разпънете любимото одеяло за пикник и се насладете на преживяването

Източник

Пикникът е един от обичайните начини за отмора, съчетана с хапване и разговори. За това говорят различните рисунки, песни и филми от далечното минало. Днес ние променяме само формата, запечатвайки тези моменти със снимки. Група от хора, които се събират в ресторант и всеки носи от своето собствено вино. За тази приятна среща за първи път е употребена думата пикник в края на 17 в. И макар да е изминало толкова време, начинът за общуване, сближаване и прекарване на времето ни заедно, не се е променил особено. Елегантното похапване на открито, придружено с игра на карти, пиене и разговор пък е описанието на англичаните. Днес пикникът носи индивидуални усещания и представи, но и всички се обединяват около одеялото - характерният белег на това занимание. Грабнете едно под ръка и няма да има човек, които да не знае къде отивате.


Напълнете хладилната чанта и поемете на път. Къде?

Източник

В България има чудесни места, на които можете да избягате далеч от градския шум. Красивата природа предоставя безброй места из цялата страна, до които си струва да разпънете любимото одеяло и да се забавлявате. Едно от тези кътчета е край водопада Райското пръскало. Гледката към него ще ви остави без дъх. Подходящо място, на което да седнете на маса или просто да отморите и да се насладите на природната красота, са меандрите на река Арда. Заредете хладилната чанта с вкусотии, защото тя ще бъде най-големият ви помощник, когато искате да починете със студени напитки сред невероятните гледки. Повечето от екопътеките в България носят спиращи дъха изживявания, които си заслужава да бъдат видени. Оказва се, че идеални места няма, ако преживяването не е съчетание между красива гледка и моменти с любимите хора.


Споделено занимание с любимите хора

Източник

Пикникът е чудесно занимание, подходящо за семейството и приятелския кръг. А защо не и романтична среща с любимия човек? Възможностите са много. Какво ви е нужно за перфектния пикник? Първо и основно е планиране. Изберете подходящо място, в зависимост от компанията, с която ще ходите. Пригответе основния елемент - одеялото. Вкусните храни и напитки са задължителни. Ако сте се спрели на пиене, което има нужда от изстудяване, то тогава пригответе и хладилна чанта. Кошницата за пикник е подходящ избор за събиране на всичко необходимо. Прието е храната да се занесе готова или да се вземе от вкъщи и да се приготви на място. В такъв случай ще имате нужда от прибори или дори барбекю.


Отдайте се на релаксация и хармония

Източник

Французите отварят за първи път парковете за обществеността. Благодарение на това пикниците в парка се привръщат в популярна дейност и до днес. Англичаните не остават по-назад от тях и дори си организират пикник общество, членовете на което се ангажират да осигуряват развлечение и да отговарят за хапването. Днес осъвременяваме преживяването като играем на различни игри с карти, асоциации, топка или федербал, в зависимост от това какво ни позволява мястото. Бихме могли да се насладим и чрез четенето на любимата книга. А защо не и да прекараме остатъка от времето лежейки на удобен хамак?


Студени напитки за топли спомени

Източник

Един от най-необходимите продукти, които намират място за това приятно занимание, е именно термосът. Той е древен, колкото и пикникът, и точно по тази причина продължава да е толкова любим. Съдът за съхранение на храни и напитки ще утоли жаждата и гладът, ще ви върне силите и ще намери място във всяка кошница. Ако разполагате с градина, винаги може да се възползвате от пространството и да организирате различни събирания. Значението на думата пикник не се променя особено през вековете, но осъвременяването ѝ е неизбежно.

В случай че искате да превърнете задния си двор в подходящо място за почивка и да изградите беседка, заявете проект напълно безплатно. По този начин ще получите и сравните бързо и лесно цени и оферти от професионалистите, регистрирани в MaistorPlus.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта