Видове игрални столове и кой е най-подходящият за вас

Публикувано на 04/12/2019 от Радина | Последна редакция на 04/12/2019 | Видяно 1 664 пъти

Компютърните игри се развиха до такава степен, че се превърнаха в една огромна индустрия, която генерира изключително големи приходи. Съвременният геймър се нуждае от много аксесоари за комфортна игра, но столът се оказва най-важният сред тях.

Основното изискване за игралния стол е неговото удобство, тъй като един неудобен продукт ще доведе до дискомфорт. Дори и за кратко време, прекарано пред компютъра, ще причини умора в тялото. Ако дизайнът не е с удобна седалка, тогава столът може да доведе до болка в гърба, тъй като натискът върху гръбначния стълб ще бъде неравномерен. Ако се опитвате да откриете най-подходящия за вас или детeто ви геймърски стол, експертите, регистрирани в MaistorPlus могат да ви съдействат.


На какво трябва да обърнем внимание при избора на стол?

Съвременните марки предлагат изобилие от различни видове игрални столове, които се оказват настина удобни. Тъй като геймърите прекарват цялото си свободно време пред компютъра, производителите са оборудвали столовете и с допълнителни екстри, опори и устойчиви на износване материали. Дизайнът, разбира се, не остава на последно място. Игралните столове се отличават от обикновените офис продукти с ярки цветове и спортен стил.

  • Дизайнът на стола за ежедневна употреба трябва да бъде възможно най-близък до естественото положение на човешкото тяло. Това ни позволява да премахнем прекомерното натоварване на мускулите и гръбначния стълб, което е много важно за доброто здраве. За тази цел производителите създават някои модели с анатомични седалки и облегалки.
  • Регулируемите подлакътници, на които можем да променяме височината, заслужават специално внимание. Те помагат за намаляване на стреса върху раменния пояс и лактите. Удобните подлакътници могат да бъдат допълнени с монтиране на стойка за мишка и клавиатура.


Видове геймърски столове - №1 Типичен

Игралните столове за ежедневна употреба са различни. Към днешна дата гамата от продукти, представена на пазара, може да се похвали не само с богат избор от цветове, но и със стилистични, функционални решения за всеки вкус и бюджет. Потенциалният купувач може да избере необходимия набор от функции и възможности.

От всички модели за геймъри на пазара има 4 основни типа.

Типичен игрален стол

  • Това са най-често срещаните игрални столове, които съчетават функционалност и удобство. На външен вид те приличат на офис столовете, но имат малко по-различен дизайн.
  • Оборудвани са с механизъм, използван за регулиране на височината. Този вид стол може да се използва за ежедневна игра на компютъра, но не е оборудван с допълнителни екстри.
  • Това е най-бюджетният вариант.
  • За прекарване на дълго време пред компютъра този стол ще бъде лошо решение, тъй като за материал за тапицерия най-често се използва кожа. Така че дългото стоене отгоре затопля и изпотява тялото. Подлакътниците не се регулират, което може да причини умора в ръцете и раменете.

Вижте още: Дизайнерски столове с уникални форми


Видове геймърски столове - №2 Състезателен стол

Състезателните модели на игрален стол са едно чудесно решение за запалените геймъри. С такива устройства се регулира всичко необходимо:

  • Подвижна позиция за седалището;
  • Опора за лактите;
  • Регулиране на волана;
  • Регулиране на педала;
  • Височина и наклон на монитора.

Този стол е много удобен и ще ви позволи да се насладите на играта дълго време. Той ще бъде чудесно допълнение към игрална стая или офис. Сред най-големите му недостатъци обаче е високата цена. Освен това ще ви трябва и не малко пространство, за да го позиционирате в стаята. От друга страна преместването му няма да се случи лесно. 


Видове геймърски столове - №3 Напълно оборудвани столове

Напълно оборудваният игрален стол е един трон от научнофантастичен филм. Истинските фенове на игрите със сигурност ще оценят такъв модел.

  • Този стол не е мобилен. Той се използва статично на избраното място. Повечето модели нямат колела, което означава, че преместването му е трудно.
  • Механизмът за повдигане ще помогне при избора на удобна височина.
  • Тези модели седалки са оборудвани с различни аудио конектори и високоговорители.
  • На такъв продукт е не само приятно да се играе, но можете да гледате филми в безпрецедентен комфорт.
  • Като цяло това е страхотен дизайн на стол за игри, който наистина може да бъде персонализиран за всякакви цели.
  • Бъдете готови за отделите не малка сума за купуването му. 

Вижте още: 7 уникални удобни кресла за почивка


Видове геймърски столове - №4 Ергономичен стол

Ергономични столове с високо ниво на комфорт - това не е опция за офис, но също така не е и игрален стол, в който потребителят прекарва по-голямата част от времето си. По-скоро е симбиоза между двете, което осигурява страхотно удобство.

  • Тези столове имат механизъм, който контролира желаната височина.
  • Включено е и регулиране на наклона на облегалката. Въпреки това, няма другите специални функции, необходими на геймъра.
  • Въпросните столове няма да навредят на гръбначния стълб на играча дори и след дълго прекарано време върху тях, тъй като са ортопедични. Използва се специална мрежа за повърхността на стола. Тя предотвратява изпотяване и залепване на стола по време на дълга игра.

Когато избирате игрален стол, трябва да запомните някои по-важни неща:

  • Уверете се, че столът може да поддържа стабилността на кръста. Препоръчително е колелата му да бъдат гумирани.
  • Разчитайте на усещанията си, изберете нивото на мекота на седалката според вашите предпочитания. Ако почувствате липса на опора отзад, по-добре заложете на ортопедичен стол.
  • Цветът на стола може да бъде всякакъв, това зависи от индивидуалния вкус. Всички производители предлагат огромен избор от цветове.

Сигурни сме, че ще направите най-добрия избор за стол. Ако все пак имате нужда от професионално мнение при избора му, доверете се на експертите, регистрирани в MaistorPlus. Своята безплатна заявка за проект може да направите по всяко време. Сравнете офертите, които ще получите и вземете най-правилното за вас решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта