Функционални мебели за малка спалня

Публикувано на 24/08/2019 от Атанас Янев | Последна редакция на 22/10/2019 | Видяно 1 369 пъти

Има особена романтика в това да живеем в по-ограничено пространство – то често провокира нашата творческа енергия, а в същото време ни дава солиден комфорт и удобство, колкото и да не ни се вярва понякога. Научаваме се да ценим всеки сантиметър от дома си и осъзнаваме, че той крие в себе си огромен потенциал. За да оползотворим всяко кътче по възможно най-ефикасния начин обаче, трябва да използваме функционални мебели.

Лесно е, когато става въпрос за хола ни – там можем да бъдем изключително изобретателни, дори няма нужда да поставяме диван. Но какво правим, ако спалнята ни е малка? Там няма как да не сложим легло. В тази статия ще получите важни съвети за използването на конкретни функционални мебели, които да оптимизират спалнята Ви с ограничено пространство. В случай че имате нужда от професионално съдействие, може да се обърнете към специалистите в интериорния дизайн, регистрирани при нас.


Плаващо нощно шкафче, сандък за дрехи и аксесоари

Има няколко основни мебели, които могат да се впишат чудесно във всяка спалня. Без значение от нейната квадратура.

  • Плаващо нощно шкафче освобождава пространството на пода. То съхранява вашите предмети и аксесоари, които използвате най-вече преди лягане, „окачени“ във въздуха на достъпно разстояние от леглото Ви. Шкафчето включва чекмедже, долен рафт и горно място за съхранение на нощна лампа, книги, чаши за чай, будилник.
  • Сандъкът за дрехи и аксесоари, от своя страна, е умен начин да комбинирате скрин и гардероб. Този сандък с чекмеджета, освен всичко останало, може да включва и страничен шкаф за спално бельо, възглавници и други. 

Вижте още: Големи идеи за малка спалня


Специална стойка за облекла и многофункционален шкаф

Ако нямате късмета да имате голяма спалня, поне веднъж сте се сблъсквали с дилемата къде да приберете дрехите си. Или поне как да не изглеждат разхвърляни в цялата стая.

  • Малката и специална стойка за облекла е вашият функционален гардероб. Изглежда много по-скъпо, отколкото всъщност е. Вероятно заради привлекателния външен вид на дървените повърхности и белите релси. Можете да получите допълнителни рафтове за горно съхранение, които са идеални за аксесоари като чанти и шалове.
  • Многофункционалният шкаф за съхранение пък е предназначен за използване най-вече в кухнята. Но е достатъчно удобен, за да се постави почти навсякъде, където се нуждаете от повече място. Препоръчваме да използвате шкафа и като бюро, място за съхранение на книги, артикули, други вещи и предмети.


Подвижна нощна масичка с комбиниран скрин и шкаф

Придайте на малката си спалня универсалността, от която се нуждае, с лесни за преместване функционални мебели. Те ще ви свършат чудесна работа, ако не разполагате с допълнително пространство.

  • Традиционната подвижна нощна масичка има място за съхранение на книги, като същевременно може да бъде преместена почти навсякъде в дома Ви. Освен това може да я използвате за всичко, от което имате нужда - за чаша вода, топла закуска или нощна лампа.
  • Препоръчваме Ви и комбиниран скрин и шкаф за книги – интелигентното решение, което дава повече място за съхранение, използвайки сравнително ограничено пространство. Комбинираният скрин и шкаф е достатъчно универсален, за да се използва за Вашата трапезария, като учебен рафт за книги или съхранение на вещи и аксесоари в детска стая. Рафтовете са регулируеми, така че няма да Ви бъде особено трудно да намерите подходящия баланс за Вашите нужди.

Вижте още: 8 изобретателни легла за малки спални


С функционални мебели малката спалня става голяма

Всичко във вашия дом зависи от креативността ви. Не се стряскайте от малката площ. Винаги може да направите нещо красиво, дори и да не разполагате с много квадратура. Във вашата малка спалня може да намерите място и за:

  • Малки нощни шкафчета. За да спестите място, може да заложите само на едно нощно шкафче от едната страна.
  • Функционален гардероб, който да е направен специално за вашата спалня. Да, несъмнено това ще е по-скъпият вариант от това да си купите готов, но пък инвестицията ще си заслужава. 
  • Дребни декорации. В никакъв случай малката спалня не означава да се лишете от уют и стил. Напротив! Заложете на по-малки декоративни елементи - картини, рамки за снимки, орхидеи, вазички или рафтчета и всичко ще бъде прекрасно.

Вашата спалня може да бъде още по-удобно и уютно място за живеене, дори напук на малките размери. Стига да знаете как да постигнете желания ефект, всичко друго ще си дойде на мястото. Ако обаче не се чувствате сигурни и имате нужда от професионално съдействие, винаги може да потърсите специалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти. Сравнете ги, вижте мнения и на предишни клиенти и вземете правилно решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта