Гардеробът в спалнята - няколко идеи за стилен и функционален дизайн

Публикувано на 28/02/2020 от Здравка Бонева | Последна редакция на 28/02/2020 | Видяно 7 011 пъти

Търсейки решения как да обзаведем спалнята, се ръководим основно от идеята за спокойствието и почивката, които тази част на дома предоставя. И винаги важността пада върху избора на легло. Какво друго би могло да ни създаде удобство и възможност да отпочинем след дълъг работен ден? Всъщност тази идея следва да материализираме в цялостния дизайн на помещението. Не по-малко важна мебел за усещането за комфорт е гардеробът, защото начинът, по който подреждаме и складираме дрехите си, има пряко отношение към количеството лично време, което ни остава.

Време е да промените тази част от интериора на спалнята ви. Чудите се колко голям трябва да бъде гардеробът, за да поберете повече вещи и как да бъде разположен в пространството на спалнята? Отговор на тези въпроси можете да получите тук, както и от регистрираните при нас професионалисти


Гардероб, секция и легло в едно

Това е практично решение, подходящо за малки или комбинирани пространства.

  • Разположете гардероба на две ъглови стени, без да има прекъсване, като прикрепите легло към едната му част.
  • Можете да го използвате по предназначение или ако не сте пристрастени към шопинга и разполагате с разумно количество дрехи, част от него използвайте като секция.
  • За да може спалнята буквално да е изчистена от мебели, проектирайте леглото с шкафове и ракла, която да е свързващият елемент с гардероба. По този начин голяма част от вещите ви ще са на едно място и няма да бъдат разпилени из различни части на стаята или жилището.
  • Материалът и на гардероба, и на леглото трябва да е един и същ. Препоръчваме целият ансамбъл да е направен от дърво за по-голяма издръжливост.

Вижте още: Как да изберете правилно мебели за спалня


Гардероб с огледални врати

Гардероб с огледални врати не е често срещан избор, но ви уверяваме, че бързо ще успеете да се убедите в предимствата на този дизайн.

  • Поставете гардероба на стена, на която няма други мебели и в близост до прозорец – по този начин огледалата ще отразяват естествената светлина и ще направят спалното помещение още по-светло.
  • В допълнение към това отражението на останалата част на спалнята ще допринесе за това тя да изглежда по-просторна. Не е нужно да споменаваме за стилния вид, който огледалата придават на помещението.
  • Получавате две в едно – гардероб и огледало. Така пестите място, защото няма да се налага да монтирате огледало допълнително в спалнята.
  • Изберете гардероб с плъзгащи се врати, за да спестите още пространство
  • За още по-светла спалня, заложете на белия цвят за стените на спалнята

Единственият недостатък на този тип гардероб е чупливостта на огледалата, затова при използването му трябва да бъдете внимателни.  


Открит гардероб

Дрехите винаги стоят прибрани, защото искаме да ги запазим за по-дълго време, защото домът ни ще изглежда по-подреден или защото просто така сме научени. Затова и изпитваме притеснение да ги оставяме на показ и в голяма част от случаите избираме класически на вид гардероб за нашата спалня. Често обаче в модерния интериор дизайнерите изнасят складовата визия за съхранение на вещи и дрехи, като проектират отворени гардероби, т.е. без врати. При тях всичко е видимо – както дрехите на закачалките, така и тези по рафтовете. Нищо не остава скрито. Противно на мненията този тип гардероб също може да бъде стилен и да се впише добре в останалата част от помещението.

  • Може да се проектира както цялостен гардероб без врати, който да поставите до стената, да монтирате само рафтове и закачалки към самата стена или да го вградите.
  • Този тип гардероби са удобни за малки пространства. Могат да бъдат и добър разделител, ако от една стая искате да направите две.
  • Ако не желаете всички ваши дрехи да са видими, можете да поставите няколко шкафчета.
  • Недостатъкът тук е, че е възможно дрехите да събират повече прах, което изисква по-сериозно чистене.


Вграден гардероб по протежението на цялата стена

Ако сте традиционалисти и не искате да експериментирате с дизайна на мебелите, класическият вграден гардероб е точното решение за вашата спалня. Позиционирайте го по протежението на цяла стена, за да се слее с нея напълно и когато влезете в спалнята, той няма да се набива на очи. Няколко са предимствата на този дизайн:

  • Получавате огромно пространство за съхранение не само на вещите, които ежедневно използвате, но и на тези, които не ви трябват в момента. Необходимо ви е само добро планиране как да разпределите мястото в гардероба.
  • Стаята, в която спите, ще изглежда по-просторна, с минимално наличие на мебели. Това от своя страна създава допълнително усещане за спокойствие и комфорт.

Към проектирането на гардероба следва да се подхожда внимателно, тъй като е трудно да се изчисли какво пространство ще бъде нужно, за да побере всички дрехи, обувки, одеяла, завивки, с които разполагаме. Ако и вие имате подобни затруднения, потърсете професионалистите, регистрирани при нас, По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор до 24 часа ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте и мнения на предишни клиенти и вземете най-правилното за вас решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
175 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта