Гардеробът в спалнята - няколко идеи за стилен и функционален дизайн

Публикувано на 28/02/2020 от Здравка Бонева | Последна редакция на 28/02/2020 | Видяно 776 пъти

Търсейки решения как да обзаведем спалнята, се ръководим основно от идеята за спокойствието и почивката, които тази част на дома предоставя. И винаги важността пада върху избора на легло. Какво друго би могло да ни създаде удобство и възможност да отпочинем след дълъг работен ден? Всъщност тази идея следва да материализираме в цялостния дизайн на помещението. Не по-малко важна мебел за усещането за комфорт е гардеробът, защото начинът, по който подреждаме и складираме дрехите си, има пряко отношение към количеството лично време, което ни остава.

Време е да промените тази част от интериора на спалнята ви. Чудите се колко голям трябва да бъде гардеробът, за да поберете повече вещи и как да бъде разположен в пространството на спалнята? Отговор на тези въпроси можете да получите тук, както и от регистрираните при нас професионалисти


Гардероб, секция и легло в едно

Това е практично решение, подходящо за малки или комбинирани пространства.

 • Разположете гардероба на две ъглови стени, без да има прекъсване, като прикрепите легло към едната му част.
 • Можете да го използвате по предназначение или ако не сте пристрастени към шопинга и разполагате с разумно количество дрехи, част от него използвайте като секция.
 • За да може спалнята буквално да е изчистена от мебели, проектирайте леглото с шкафове и ракла, която да е свързващият елемент с гардероба. По този начин голяма част от вещите ви ще са на едно място и няма да бъдат разпилени из различни части на стаята или жилището.
 • Материалът и на гардероба, и на леглото трябва да е един и същ. Препоръчваме целият ансамбъл да е направен от дърво за по-голяма издръжливост.

Вижте още: Как да изберете правилно мебели за спалня


Гардероб с огледални врати

Гардероб с огледални врати не е често срещан избор, но ви уверяваме, че бързо ще успеете да се убедите в предимствата на този дизайн.

 • Поставете гардероба на стена, на която няма други мебели и в близост до прозорец – по този начин огледалата ще отразяват естествената светлина и ще направят спалното помещение още по-светло.
 • В допълнение към това отражението на останалата част на спалнята ще допринесе за това тя да изглежда по-просторна. Не е нужно да споменаваме за стилния вид, който огледалата придават на помещението.
 • Получавате две в едно – гардероб и огледало. Така пестите място, защото няма да се налага да монтирате огледало допълнително в спалнята.
 • Изберете гардероб с плъзгащи се врати, за да спестите още пространство
 • За още по-светла спалня, заложете на белия цвят за стените на спалнята

Единственият недостатък на този тип гардероб е чупливостта на огледалата, затова при използването му трябва да бъдете внимателни.  


Открит гардероб

Дрехите винаги стоят прибрани, защото искаме да ги запазим за по-дълго време, защото домът ни ще изглежда по-подреден или защото просто така сме научени. Затова и изпитваме притеснение да ги оставяме на показ и в голяма част от случаите избираме класически на вид гардероб за нашата спалня. Често обаче в модерния интериор дизайнерите изнасят складовата визия за съхранение на вещи и дрехи, като проектират отворени гардероби, т.е. без врати. При тях всичко е видимо – както дрехите на закачалките, така и тези по рафтовете. Нищо не остава скрито. Противно на мненията този тип гардероб също може да бъде стилен и да се впише добре в останалата част от помещението.

 • Може да се проектира както цялостен гардероб без врати, който да поставите до стената, да монтирате само рафтове и закачалки към самата стена или да го вградите.
 • Този тип гардероби са удобни за малки пространства. Могат да бъдат и добър разделител, ако от една стая искате да направите две.
 • Ако не желаете всички ваши дрехи да са видими, можете да поставите няколко шкафчета.
 • Недостатъкът тук е, че е възможно дрехите да събират повече прах, което изисква по-сериозно чистене.


Вграден гардероб по протежението на цялата стена

Ако сте традиционалисти и не искате да експериментирате с дизайна на мебелите, класическият вграден гардероб е точното решение за вашата спалня. Позиционирайте го по протежението на цяла стена, за да се слее с нея напълно и когато влезете в спалнята, той няма да се набива на очи. Няколко са предимствата на този дизайн:

 • Получавате огромно пространство за съхранение не само на вещите, които ежедневно използвате, но и на тези, които не ви трябват в момента. Необходимо ви е само добро планиране как да разпределите мястото в гардероба.
 • Стаята, в която спите, ще изглежда по-просторна, с минимално наличие на мебели. Това от своя страна създава допълнително усещане за спокойствие и комфорт.

Към проектирането на гардероба следва да се подхожда внимателно, тъй като е трудно да се изчисли какво пространство ще бъде нужно, за да побере всички дрехи, обувки, одеяла, завивки, с които разполагаме. Ако и вие имате подобни затруднения, потърсете професионалистите, регистрирани при нас, По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор до 24 часа ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте и мнения на предишни клиенти и вземете най-правилното за вас решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Hristo VIP
Строителство на сгради, София
12 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
АС - инженеринг 2000 ЕООД VIP
Боядисване и декорация, София
9 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
17 извършени проекта
"Никола Лазаров"
Ремонт на баня, София
55 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
28 извършени проекта