Палети в дневната - практични и красиви идеи

Публикувано на 23/08/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 11/12/2018 | Видяно 4 065 пъти

Палетите са страхотен материал за изработка на декорация и обзавеждане за дома. Те са евтини, екологични и лесно достъпни. С тяхна помощ могат да бъдат направени рамки за легла, дивани, картини, маси и още куп полезни и красиви компоненти, които да се настанят чудесно във всяко жилище. Днес ще ви покажем няколко начина да въведете палетите в обзавеждането във вашата дневна и да го превърнете в незаменима част от красивия стил в дома ви. Разгледайте идеите ни и се заредете с вдъхновение, а когато дойде моментът да изпълните проекта си - потърсете специалисти дърводелци, които да изработят красиви мебели по ваш дизайн.


Диванът, който ще се върже на всеки интериор

Диванът от светли палетни елементи е чудесно хрумване, което би могло лесно да пасне на всеки стил, било то минималистичен, индустриален, еклектичен, дори бохемски, тропичен, винтидж и много други. В тази дневна основният избран дизайн е скандинавски, чудесно съчетан с бели, имитиращи тухла стени и тъмно сив под, който да се върже на нюансите по дамаската на дивана. Декорацията е минимална, но на свой ред от палети - две етажерки с интересни компоненти и нещо като шкафче, поставено на земята до дивана. Картината отзад също кореспондира с цялостното палетно великолепие, макар да виждаме чисто бяло платно, без изображение върху него.


Перфектната кафе-масичка

Изработката на масичка за кафе от палети е всъщност един от най-лесните проекти, които сами можете да изпълните. В случая виждате масичка от пале на едно ниво с метални крачета, но това, което би улеснило дори повече работата, е поставянето на няколко палета едно върху друго. Това ще създаде естествена височина на масичката, без да е необходимо да се занимавате с направата на крачета. Поставете стъкло отгоре или просто лакирайте внимателно, оставете да изсъхне - и сте готови. Обработката в началото е добре да включи и минаване с фина шкурка, за да премахнете трески и други подобни парченца. Естествените празни пространства, образувани от формата на палето, могат да бъдат използвани за подреждане на любими четива, както е показано на тази снимка.

Виж още: Уникални решения, които доказват, че мебелите от палети са приложими във всеки тип интериор


Шкаф в палетен стил

Шкаф с подобен дизайн може да бъде изработен за дневната ви и без употребата непременно на палети, но все пак те са сравнително евтин материал, който можете да използвате. Ако успеете да намерите такива от тъмно дърво - чудесно, ако не, лесно бихте могли да минете със слой тъмен лак или кафява боя. Подобен шкаф би могъл да служи както за подредба на ежедневно необходими вещи и декоративни предмети, така и за секция за вашия телевизор. В случая е избрана минимална декорация на горния рафт, а отдолу са подредени книги, техника и саксия със свежо растение.


Симпатична декорация

Направата на декорация от палети е лесна задача, в която можете да включите всички членове на семейството, включително децата. Бъдете крeативни, подходете с въображение, внесете частица от себе си у дома. Тези красиви сърца в различни нежни тонове са превърнати в част от забележителна ретро секция в предверието на дневната. Като цяло палетите имат много приложения, затова възползвайте се от идеите и създайте сами мебели и декорация за своя дом. Ако пък имате нужда от професионална помощ за изработката на мебели - потърсете дърводелец, който да създаде такива по ваш дизайн. Заявете своя проект още днес и ще получите оферти от подбрани специалисти. Разгледайте техните профили и изберете най-добрата фирма, с която да започнете работа.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Сити Сайт VIP
Цялостен ремонт, Пловдив
Isodom
Цялостен ремонт, Панагюрище
6 извършени проекта
Hidro Komfort LTD VIP
ВиК Услуги, София
Момчил Куцаров
Сухо строителство, София
26 извършени проекта
Ремонти - Димитров
Боядисване и декорация, София
26 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
21 извършени проекта