Палети в дневната - практични и красиви идеи

Публикувано на 23/08/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 11/12/2018 | Видяно 5 490 пъти

Палетите са страхотен материал за изработка на декорация и обзавеждане за дома. Те са евтини, екологични и лесно достъпни. С тяхна помощ могат да бъдат направени рамки за легла, дивани, картини, маси и още куп полезни и красиви компоненти, които да се настанят чудесно във всяко жилище. Днес ще ви покажем няколко начина да въведете палетите в обзавеждането във вашата дневна и да го превърнете в незаменима част от красивия стил в дома ви. Разгледайте идеите ни и се заредете с вдъхновение, а когато дойде моментът да изпълните проекта си - потърсете специалисти дърводелци, които да изработят красиви мебели по ваш дизайн.


Диванът, който ще се върже на всеки интериор

Диванът от светли палетни елементи е чудесно хрумване, което би могло лесно да пасне на всеки стил, било то минималистичен, индустриален, еклектичен, дори бохемски, тропичен, винтидж и много други. В тази дневна основният избран дизайн е скандинавски, чудесно съчетан с бели, имитиращи тухла стени и тъмно сив под, който да се върже на нюансите по дамаската на дивана. Декорацията е минимална, но на свой ред от палети - две етажерки с интересни компоненти и нещо като шкафче, поставено на земята до дивана. Картината отзад също кореспондира с цялостното палетно великолепие, макар да виждаме чисто бяло платно, без изображение върху него.


Перфектната кафе-масичка

Изработката на масичка за кафе от палети е всъщност един от най-лесните проекти, които сами можете да изпълните. В случая виждате масичка от пале на едно ниво с метални крачета, но това, което би улеснило дори повече работата, е поставянето на няколко палета едно върху друго. Това ще създаде естествена височина на масичката, без да е необходимо да се занимавате с направата на крачета. Поставете стъкло отгоре или просто лакирайте внимателно, оставете да изсъхне - и сте готови. Обработката в началото е добре да включи и минаване с фина шкурка, за да премахнете трески и други подобни парченца. Естествените празни пространства, образувани от формата на палето, могат да бъдат използвани за подреждане на любими четива, както е показано на тази снимка.

Виж още: Уникални решения, които доказват, че мебелите от палети са приложими във всеки тип интериор


Шкаф в палетен стил

Шкаф с подобен дизайн може да бъде изработен за дневната ви и без употребата непременно на палети, но все пак те са сравнително евтин материал, който можете да използвате. Ако успеете да намерите такива от тъмно дърво - чудесно, ако не, лесно бихте могли да минете със слой тъмен лак или кафява боя. Подобен шкаф би могъл да служи както за подредба на ежедневно необходими вещи и декоративни предмети, така и за секция за вашия телевизор. В случая е избрана минимална декорация на горния рафт, а отдолу са подредени книги, техника и саксия със свежо растение.


Симпатична декорация

Направата на декорация от палети е лесна задача, в която можете да включите всички членове на семейството, включително децата. Бъдете крeативни, подходете с въображение, внесете частица от себе си у дома. Тези красиви сърца в различни нежни тонове са превърнати в част от забележителна ретро секция в предверието на дневната. Като цяло палетите имат много приложения, затова възползвайте се от идеите и създайте сами мебели и декорация за своя дом. Ако пък имате нужда от професионална помощ за изработката на мебели - потърсете дърводелец, който да създаде такива по ваш дизайн. Заявете своя проект още днес и ще получите оферти от подбрани специалисти. Разгледайте техните профили и изберете най-добрата фирма, с която да започнете работа.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
13 извършени проекта