Изкуство от палети: направи си сам красива декорация за дома

Публикувано на 29/12/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 8 767 пъти

Думата "изкуство" може и да звучи сложно за някои от вас, но ние ще ви представим няколко изключително лесно изпълними проекта. Всеки от тях е изработен от обикновени дървени палети или малки дъски, боя и въображение! Разгледайте предложенията ни и преоткрийте в себе си твореца, който сам може да създаде неповторима декорация за дома си. Ще ви покажем кои са основните материали и стъпки, които са необходими, а веднъж преминете ли през тях, изработката е лесен и приятен процес. Намерете своето вдъхновение и бъдете смели, защото истинското удоволствие у дома идва именно с тези малки детайли, в които сте вложили нещо от самите вас. И все пак, ако имате нужда от професионалисти, които да ви предложат още идеи и да ви помогнат с изпълнението на разнообразни проекти за интериора в жилището ви, то те са винаги на ваше разположение!


Какво трябва да подготвите?

  • Няколко парчета дъски от палети - сами изберете колко да бъдат на брой и с каква широчина. Всичко зависи от дизайна, на който сте се спрели.
  • 2 броя допълнителни, по-тънки дъски за основата - те съединяват палетите, като се заковават вертикално на гърба на конструкцията.
  • Шаблон, винил или изрязани букви/изображения.
  • Латексова боя, грунд или цветно лепило за дърво.

Виж още: Мебели от палети: Как да изберем подходящ материал за своите проекти


Реализация на проекта

Това е най-забавната, а и най-лесна част. Само се доверете на фантазията си - изрисувайте на ръка каквото ви харесва. Използвайте шаблоните, залепете декоративни елементи от дърво, керамика или друг материал. Представете си, че сте творец, а това е вашето платно. Включете и децата, те ще бъдат изключително щастливи да ви помогнат с тази творческа задача.

Сега се насладете и на останалите идеи, които искаме да ви представим!


Разнообразие от надписи

Изписването на различни поздравителни надписи, мъдри мисли или любими цитати е един от най-лесните варианти, а същевременно е ефектен и красив начин да украсите дома си. Използват се предимно шаблони, но е възможно да ги направите и ръчно, като по този начин ще изглеждат още по-автентично и уникално.

Виж още: Как да си направим стена от палети 


Триизмерно изображение чрез изрязване

Тази идея изисква малко повече усилия, за да бъде успешно реализирана, но по-креативните от вас, едва ли биха срещнали затруднения. Усилията си заслужават, тъй като резултатът е наистина впечатляващ и стилен.


Ръчно изкуство

Ако във вас се крие един изтънчен художник, то най-доброто, което можете да направите, е да хванете четката и да изобразите онова, което въображението ви възпроизведе. Но дори и да не сте най-големият майстор, съществуват някои много семпли и лесни елементи, които всеки би могъл да нарисува.

Виж още: Интересни мебели от палети за всекидневната


Допълнително залепени или прикрепени елементи

Това също е сред най-лесно изпълнимите проекти, а красивият ефект е гарантиран. Залепете или закачете снимки с близките си, за да съхраните щастливите моменти по един оригинален начин и да им се наслаждавате всеки ден. Използвайте цветя, поздравителни надписи или друга декорация, каквато на вас ви харесва.

Време е да се заемете с изработката на тази изключителна и уникална декорация. Почувствайте удоволствието от това да си направите сами интересна украса за интериора в дома ви. Използвайте фантазията си, представете си каква атмосфера бихте искали да внесете вкъщи и действайте. И не забравяйте, че професионалистите, които са пълни с още невероятни идеи, са на ваше разположение. Заявете проект при нас, услугата е безплатна, а само за 24 часа ще получите най-добрите оферти от водещи компании. Разгледайте профилите и потребителските им оценки и сами изберете екипа, който да осъществи мечтания интериорен дизайн.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта