Трансформации: Дивани за малки жилища

Публикувано на 29/11/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 30/11/2016 | Видяно 14 091 пъти

Ако сте от хората, които разполагат с малко жилищно пространство, но имате големи планове за дома си, значи непременно трябва да видите тези страхотни идеи за дивани, които променят напълно лицето си, за да придадат функционалност на всекидневната или спалнята ви. В случай че си харесате някоя идея, можете да се обърнете за изпълнението и към майсторите, предлагащи изработка на мебели по поръчка, и да разкрасите дома си по уникален начин.


3 в 1

Ето тази идея наистина спестява място. През деня този диван може да се използва, освен по предназначение, и като удобно работно бюро. Вечер разпъвате с лекота механизма, а в допълнение разполагате и с чекмеджета, които изглеждат като елегантно допълнение към дивана.


Легло на два етажа

Идеално решение за двойна детска стая. През деня това е удобен диван, на който децата ви могат да гледат телевизия, да четат, да учат. Щом стане време за лягане, той се превръща в легло на два етажа. Единственият проблем тук е как децата ще се разберат кой да заеме втория етаж.

Вижте още: Как да преобразите домашната си библиотека


Диван с "пиано" възможности

Този приличащ на пиано диван е чудесно решение за хола на всеки млад човек, който обича да се забавлява. Модерният и нестандартен вид ще се хареса на всички гости. Различните "клавиши" на пианото могат да се разтягат независимо един от друг, така че да получите както удобни кресла за гледане на телевизия, така и широка спалня.


Единично или двойно легло

Чудесна идея за онези от вас, които обичат да канят гости с преспиване, защото този диван е еднакво удобен както за сядане, така и за сън. Особеното му предимство е, че може да се трансформира както в широка спалня, така и в две отделни легла, така че на двамата спящи да им е максимално комфортно.


Стенно легло за спалня, дневна и детска

Ако сте от онези сънливи хора, които не обичат да подреждат завивките си сутрин, тази идея е точно за вас, независимо дали разполагате с голямо или малко жилище. След като станете от сън, можете просто да "затръшнете" дивана към стената, заедно със завивките, а вечер - отново само с едно движение - да се тръшнете направо в леглото. Приятното допълнение тук е, че в закрита позиция това легло разполага и с диван, който напълно прикрива малката ви тайна.

Вижте още: Интериорен справочник за дневна


Диван с много форми

Този диван е наистина причудлив, защото се огъва по всевъзможни начини. Може да приеме стандартната форма на два фотьойла, да наподоби легло или дори малка капсула за уединение. Чудесно допълнение за хора, които обичат по-екстравагантните мебели.

Трансформиращите се дивани са прекрасна идея не само за хора с малки жилища, но и за онези, които харесват функционалността. Ако някоя от нашите идеи ви е очаровала и искате да я реализирате, потърсете изпълнител в списъка с фирми, предлагащи изработката на мебели по поръчка. В MiastorPlus ще намерите тяхно кратко представяне и рейтинг от предишни клиенти. Ако искате да подберете най-добрите условия, може да заявите проект и да сравните предложенията на различните майстори. При всички положения ще имате уникален диван, който ще е направен специално за вас и ще пасва идеално на жилището ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта