МайсторПлюс отново ще е със своя зона на Българска Строителна Седмица

Публикувано на 25/02/2014 от Стоян Иринков | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 2 730 пъти

За втора поредна година посетителите на Българска Строителна Седмица ще се срещнат с майстори от различните сфери на бранша. Професионалисти в строителния сектор ще демонстрират своите умения и ще предоставят съвети за тънкостите в материята. Специализираната изложба за енергоефективно, екологично и функционално строителство ще се проведе 19 до 22 март 2014г. В Интер Експо Център – София. 

В първия ден на изложбата (13.00 - 17.30 ч.) ще се проведе петото издание на годишната конференцияBUILDINGREEN. Конференцията ще потърси отговор на въпроса: Може ли да има крайни цели за енергийна ефективност? Сред основните теми ще са „Нови хоризонти и предизвикателства пред обновяването на съществуващите сгради“ и „От енергийноефективни към “почти нулевоенергийни” сгради“. Организатор на BUILDINGREEN е ГРАДЪТ Медиа Груп и се провежда с подкрепата на Интер Експо Център. Партньори на събитието са ОПРР, НСОРБ, БАИС, КИИП, КАБ, BGBC, ЕнЕфект.

Специалисти от различни професионални области с доказани познания и практически опит в областта на проектирането и изграждането на нискоенергийни сгради застават зад позицията, че промените в наредбите трябва да създадат реални условия за възприемане на почти нулевоенергийните сгради в България във възможно най-кратки срокове. Те предлагат да се утвърди „цялостен” и „интегриран” подход в проектирането, включващ всички специалисти още в първите фази на проекта. 

На конференцията представители на Министерството на инвестиционното проектиране, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, на професионалните организации на КАБ, КИИП, БАИС, НСОРБ и бизнеса ще обсъдят актуализацията на нормативни актове в областта на енергийната ефективност и подготовката на Национален план за насърчаване на сгради с близко до нулево енергийно потребление (СБНЕП).

Експерти от Министерството на регионалното развитие ще представят напредъка на проекта „Енергийно обновяване на българските домове”, финансиран с 65 млн. лв. по ОП „Регионално развитие”, и с какви финансови средства за ЕЕ ще разполага новата ОП „региони в растеж 2014-2020”. Водещи проектанти и представители на бизнеса ще представят актуални проекти и технологични решения за изграждане на енергийноефективни и „почти нулевоенергийни” сгради. 

Дискусионният форум "Да събудим строителството" е другият голям акцент по време наБългарска Строителна Седмица. Той ще се проведе във втория ден (20 март 2014 г.) на специализираното изложение и на него ще бъдат обсъдени предстоящи, настоящи или
временно преустановени проекти с поглед към тяхното стартиране или довършване. Проектът е съвместна инициатива на Агенция Булгарреклама и електронното издание Строители Бг. Столична община ще предостави проекти, част от които са участвали в приключилия преди седмица конкурс за нова визия на центъра на София.Българска Строителна Седмица 2014 ще се проведе от 19 до 22 март 2014г. паралелно с изложенията SofiaLogExpo и Security Expo увеличавайки ефекта за деловите участници и изложителите.

Присъединете се към Българска Строителна Седмица във Facebook



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта