4 технологични изобретения за по-добър сън вкъщи

Публикувано на 12/09/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 06/11/2019 | Видяно 1 026 пъти

Как можем да си осигурим по-добър сън и докъде са достигнали технологиите, които могат да ни помогнат за това? Това е тема, която вълнува все повече хора. В съвременния свят, изпълнен със стрес и напрежение, добрият сън се явява един от ежедневните ни приоритети, за да живеем по-добър и пълноценен живот.

В тази статия ще разгледаме някои технологични открития, които са разработени от учени и дизайнери на мебели, за да осигурят максимален комфорт за сън в домашни условия. Макар и недотам познати, умните джаджи вече набират главоломна скорост, за да улеснят живота ни и да се погрижат за смекчаване на дразнителите от околната среда, които допълнително могат да попречат на съня ни.

Дори и по-голямата част от представените изобретения да са наистина достъпни, на снимката по-долу може да се види наистина докъде е стигнало дизайнерското въображение в опита да се конструира идеалното легло. Едва ли в това безумно скъпо съоръжение има модерна технология, която да не е застъпена – от сензори и тъч панели до мултимедийни екрани и себеадаптиращи се механизми. Достигаща цени от десетки хиляди долара, тази конструкция е проектирана, за да създаде условията за идеалния комфорт, независимо дали е поставена в офис, хотел или вкъщи.

Ако и вие имате оригинална идея за мястото за сън в дома си, искате да си направите легло по поръчка или друго подобрение, не се колебайте да потърсите специалистите от платформата на MaistorPlus. 


Как да се будим по-леко?

Първата стъпка към това да имаме по-добър сън е действително да сведем до минимум отрицателното въздействие на нещата, за които знаем, че ни пречат. Едно от тях наистина би било да пропуснем алармата на будилника сутрин, която освен раздразнителност може да възбуди и усещането ни за стрес от зори.

  • Точно с тази цел е проектиран и електронният будилника, чиято основна функция е плавното и леко събуждане сутрин. Това, в допълнение с красив модерен дизайн, може да спомогне за начина, по който се чувстваме при събуждане сутрин, както и да ни улесни в по-качествения ни сън чрез нов и доверен помощник.
  • Електронните будилници с различни подобрения, възможности за настройки и допълнителни функции, като музика действително не са нещо ново. С развитието на технологиите и обогатяването на дизайна и функциите им, те стават задължителен елемент от нашата спалня, в зависимост от персоналните ни нужди.


Фитбити и малки изобретения

Това да можем да използваме фитбита си като аксесоар за сън, набира все по-голяма популярност сред хората, които имат тези джаджи. Много от умните часовници за ръка вече предлагат функции, чрез които човек може да осъществява мониторинг на своята физическа дейност 24/7. Така вече можем да измерваме пулса си и други телесни показатели, които имат отношение към съня. А също така и да наблюдаваме времето, в което сме спали, неговите етапи и др. Фитбитите разполагат още с предимството да бъдат навсякъде с нас, но далеч не изчерпват предложенията на пазара за умни помощници за сън.

  • Бялото изобретение на снимката например е конструирано специално, за да контролира начина, по който използваме компютъра и смартфона си. Често, човек вечер не може да заспи, защото скролва автоматично из социалните мрежи или интернет, но с това устройство тази дейност вече е контролируема. Така вече съвсем спокойно можем да разчитаме на това, че ще спазваме графика си за сън по-добре. Устройството автоматично би ни изключило от интернет, когато приближи зададения час.
  • И най-накрая, ако желаем да подходим една идея по-научно към показателите си за сън, с помощта на технологичните ленти за сън, лесно можем да измерваме показатели като дишане, сърдечен пулс или мозъчна дейност чрез сензори. Изобретението предлага още способ да генерираме доклад с данни, чрез който можем да анализираме и променим сънните си навици. 

Вижте още: Умна джаджа зорко бди над съня ни, спасява от безсъние


Как да постигнем по-добър комфорт за тялото си нощем?

Ако искаме да можем да възстановяваме тялото си напълно по време на сън, то тогава би трябвало да обърнем специално внимание на позата на тялото си нощем.

  • Все по-голяма популярност набира рамка за себеадаптиращо се легло. Тя променя автоматично конструкцията в съответствие с позата ни. По този начин позволява да се чувстваме максимално удобно, независимо от позицията, която сме заели в леглото.
  • По-добрите модели от тези рамки разполагат и с масажна функция, чрез която можем да стимулираме и циркулацията на кръвта.


Ако наистина искаме да вземем нещата в свои ръце

Ако наистина искаме да подобрим съня си и сме готови да инвестираме в технологично решение, което би ни помогнало за целта, е време да погледнем и към умните легла. Голяма част от тези решения са толкова технологично екипирани, че са способни да променят и целия начин на живот на собствениците си.

  • Чрез умното легло, спокойно бихме могли да задоволим променящите се нужди на тялото ни през нощта, да регулираме позицията си, да затопляме различни части на тялото, да монтираме допълнително таблет, чрез който да анализираме жизнените си функции по време на сън и много други.
  • Освен максимален комфорт, леглото може да ни осигури и средство за цялостно подобрение на съня ни.

Дори и да не разполагаме с финансовата възможност да реализираме инвестиция в умна технология за по-добър сън, винаги можем да измислим подобрение на стаята, леглото или будилника. Ако желаете да реализирате промяна, не се колебайте да разгледате профилите на майсторите, които работят в сферата на желания от вас проект. Можете по всяко време да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги, вижте мнения на предишни клиенти и вземете най=правилното решение за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта