Умна джаджа зорко бди над съня ни, спасява от безсъние

Публикувано на 19/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 2 746 пъти

За да сте в добра кондиция и да се чувствате изпълнени с енергия, ви е необходим дълбок и качествен сън. Понякога за целта е нужно просто да си легнете навреме, но се случва от преумора, стрес или други причини нощната почивка да не е достатъчна. Ако това продължава дълго време, ставате раздразнителни и апатични.

Но не е нужно да се стига до там. Един от умните начини да се справите с подобно положение е да си осигурите верен технологичен приятел, който ще ви напътства в борбата срещу недостатъчния нощен сън.


Нощен страж край леглото ви

Това интелигентно устройство засича вашето поведение по време на сън и следи какви са условията в спалнята ви, включително нива на шум, светлина, температура, влажност и наличните частици във въздуха. Джаджата ви буди сутрин в правилния момент на съответния цикъл на съня.

Вижте още: 8 изобретателни легла за малки спални


Иновативна идея в три части

Нощният ви помощник се състои от три части: сензорна основа, част, проследяваща съня ви, и мобилно приложение. Основата стои на шкафче или масичка до леглото и засича какво се случва около вас, докато спите. Запаметява също кои събития пречат на пълноценната ви почивка.

Втората част се закрепя за възглавницата ви и зорко бди над съня ви.

Приложението, което е налично и iPhone, и за телефони под Android,пък ви позволява да научите доколко добре сте спали през съответната нощ и дори ви дава уникални точки, спечелени от съня ви.


Спасение срещу безсънието

Умното устройство ще се погрижи за вас, в случай че не успявате да заспите. Достатъчно е да активирате вградената му способност да издава успокояващи и приспивни звуци, благодарение на които неусетно се унасяте.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня


Споделена джаджа за двама

Малката високотехнологична топка позволява едновременното отчитане на състоянието на съня на двама души. Тоест с една и съща основа се предлагат по две прикрепящи се за възглавницата части. Така на сутринта с вашата половинка можете да проверявате кой се е наспал по-добре и кой е събрал повече точки в своя профил на мобилното приложение.

Не забравяйте, че за добрия сън огромно значение имат и мебелите в спалнята, най-вече, разбира се, леглото. За да се сдобиете с такова, което да е подходящо точно за вас и за помещението, в което спите, можете да се обърнете към майстор на мебели по поръчка.

В MaistorPlus имате възможност да пуснете безплатна заявка за своя проект и да получите конкурентни оферти от различни фирми. В техните профили при нас също така можете да намерите повече информация за тях, както и отзиви от предишните им клиенти.

 


Тагове:

Умен дом

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
31 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
32 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта