Уникални идеи за ново приложение на стари вещи

Публикувано на 02/04/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 19/07/2016 | Видяно 20 889 пъти

Да, точно така! От старите облегалки на столовете могат да станат невероятно удобни закачалки за дрехи, затова не бързайте да ги изпратите на боклука. Колкото по-различни като дизайн и нюанс–толкова по-добре! Връхчетата на облегалките ще предотвратят свличането на дрехите ви от закачалките, затова забравете за досадното им събиране от пода.


Превърнете старите чайници в красива лампа

Представяме ви едно много симпатично и приветливо приложение на старите чайници, което определено ще впечатли вашите гости. Ако искате да си направите стандартна висяща лампа–премахнете дъното на чайника, а ако сте решили да го направите основа за такава, изберете интересен цветен абажур, който да му подхожда.

Виж още: Закачалка за антре от стара дървена врата


Внесете ретро нотка в аксесоарите си

Споменавайки технологии, не можем да подминем предшественика на дисковете, а именно аудиокасетите. Макар и рядко приложими днес, те имат много приятен външен вид и с малко креативност всяка от тях има потенциала да се превърне в екстравагантно портмоне. Трябват ви само аудиокасета, лепило и цип и вече разполагате с едно наистина впечатляващо модно решение, което винаги ще ви напомня за старите незаменими времена.


Превърнете старите бутилки и чаши в прекрасни полилеи

Ще ви е необходима известна доза сръчност за направата на подобен полилей, но гарантираме, че ще си струва. Можете да използвате бутилки, чаши и дори купи за създаването му, а за още по-впечатляващ ефект–събудете креативността си и го декорирайте с бои, перли и какво ли още не!

Вижте още: Практични приложения на празни бутилки в градината


Направете си калъф за телефон от стари дънки

Необходими материали: стари дънки, ножица, игла, конец и чифт сръчни ръце. Време за приготвяне: 5 минути. Резултат: невероятно модерен и стилен калъф за вашия мобилен телефон!

Виж още: Градинска стойка за цветя от стар полилей


Използвайте самозалепващо листче за излишната пепел

А ето и идея за тези от вас, на които им предстои домашно преобразяване. Използвайте самозалепващо се листче, когато пробивате стената с бормашина и това ще ви спести време и досадно чистене. За по-сложните ремонтни дейности се допитайте до специалист, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно!


Уникални идеи за ново приложение на стари вещи

Много често изхвърляме стари вещи без да предполагаме, че те могат да спомогнат за създаването на нови такива. Необходими са ни само добра идея, въображение и сръчност, за да създадем страхотни домакински пособия или красиви вещи, с които всеки дом ще бъде по-модерен и интересен. За целта сме ви подготвили разнообразни креативни начини да намерите ново приложение на стари вещи, а ако планирате цялостен ремонт за вашия дом, направете безплатна заявка в MaistorPlus. Така ще можете да сравните оферти на различни спецалисти и да направите най-добрия избор!


От кутия за дискове - в кутия за обяд

С напредването на технологиите, дисковете все по-малко ще ви трябват, затова може да използвате кутията им за съхранение на вашия вкусен обяд.


Раздвижете интериора с интересен рафт за книги

Всички имаме в дома си книги, към които не бихме посегнали занапред. Вместо да събират прах в библиотеката ви, направете от тях страхотни рафтове, върху които да поставите интересни декорации и сувенири. Как? Просто ги прикрепете към стената с помощта на метална планка и готово!


Безброй възможности да вдъхнете живот на стария си колан

Заради голямата си издръжливост старите кожени колани, които висят неизползвани във всеки гардероб, могат да бъдат пригодени към невероятни интериорни решения. Увийте с тях вазата с цветя, окачете книги или разнообразете вида на чекмеджетата–изборът е изцяло ваш!

Виж още: Направете си градинска пейка около дърво


Създайте си сами чаровни чаени свещи

Ако ви е омръзнало от стандартно изглеждащите чаени свещи, това предложение е тъкмо за вас. То ще придаде уют и топлина и на най-мрачната дъждовна вечер, а за вас остава удоволствието от добре свършената работа.

С тази порция вдъхновение със сигурност ще преоткриете креативната си страна, затова споделете с нас резултатите и своите идеи за приложение на стари вещи. За съвършени резултати потърсете помощ от специалист, като направите заявка в MaistorPlus напълно безплатно! Сравнете оферти, вижте оценки от потребители и създайте един наистина хармоничен и красив дом!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
49 извършени проекта