Практични приложения на празни бутилки в градината

Публикувано на 23/02/2015 от Мария Колева | Последна редакция на 28/07/2016 | Видяно 16 918 пъти

Малко хитрост и креативност могат да ви спестят част от разходите за вашия двор. Вместо да купувате специални градински декорации и принадлежности, добра идея е да използвате празни бутилки. С тях бихте могли да сътворите прекрасни неща. Предлагаме ви няколко интересни и практични идеи! В случай че все още не сте решили как ще изглежда вашата градина, обънете съм към опитни специалисти по озеленяване като заявите вашия проект, напълно безплатно, още сега!


Градинска декорация с висящи вази от празни бутилки

Чудесна идея е да напълните празни шишета с малко вода и да поставите в тях красиви цветя, а след това с помощта на канап да ги закачите в градината. Ще получите много оригинална украса, подходяща за празник на открито.


Фенери от бутилки в градината

Гледката на градината е неповторима, осветена от множество мъждукащи фенери.

Можете да изрежете шишета по различен начин, да сложите във всяко по една свещ и да ги закачите или поставите на няколко места във вашия двор.


Декорация за градина със саксии от бутилки

Можете да си направите практични и много оригинални саксии от празни бутилки. Придайте им подходяща форма, засадете в тях любими цветя или подправки и ги поставете в градината. Добра идея е да ги окачите на дърво или стена. С тяхна помощ дори имате възможност да пренесете вашата градина в дома ви.

Вижте още: Как да превърнем празните бутилки в част от интериора на дома


Контури на градински алеи от празни бутилки

Ако разполагате с голямо количество празни бутилки, добро приложение е да ги използвате като ограничители на алеите в градината. Оформете желаните пространства като забиете различни шишета в земята. Така можете да направите и лехи за магданоз, копър, репички, зелен лук и т.н.

Виж още: Уникални идеи за висящи столове


Хранилки за птици от празни бутилки

Направете постамент от дъски и върху него обърнете бутилка, пълна със зърно, или пък направете дупки в самото шише, залепете чинийка за дъното му и го закачете на дърво. Можете да използвате дори и само молив. Сложете няколко такива хранилки в градината. Птичките бързо ще привикнат с тях. Така вашият двор ще бъде озвучаван от приятно чуруликане и ще помогнете на животните да оцелеят през зимата.

Ако сте харесали тези идеи, но ви се налага да обновите цялостно вашия двор, в MaistorPlus ще намерите подходящите озеленители. Можете да сравните оферти и да видите коментари от предишни клиенти, като заявите вашия проект за градина още днес!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта