6-те най-добри съвета за освежаване на дома

Публикувано на 05/03/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 19/07/2016 | Видяно 4 317 пъти

Много често, когато планираме да продадем старото си жилище или просто да го обновим, не знаем откъде да започнем. Цялостният ремонт е много примамлив вариант, но за съжаление често промените вкъщи са подчинени на определен бюджет, който не позволява това. Помощта на специалист обаче е силно препоръчителна, когато планирате по-сериозни ремонти. Намерете такъв като направите заявка в MaistorPlus напълно безплатно. Реновирането на дома все пак е постижимо с малко усилия и още по-малко пари и като доказателство, ще ви покажем 3-те най-добри съвета за промяна на дома.


Впечатлете гостите си с добре поддържан екстериор

Първото впечатление, което ще направи домът ви, е много важно, затова не бива да подценявате значението на екстериора. Особено, ако продавате жилището си, защото много хора дори не биха слезли от колата, за да разгледат къща с неприветлива външност или апартамент в блок с окаян външен вид. Затова обърнете внимание на състоянието на покрива, прозорците и вратите, градината, алеите, които водят към дома ви. Ако живеете в апартамент, съвместно със съседите си, бихте могли да боядисате блока в различни цветове, така че да го освежите или пък да усвоите максимално междублоковото пространство. Как? Създайте детска площадка за игра, поставете пейки, посадете цветя, поддържайте чисто и неусетно жилищният блок ще бъде много по-приветлив и приятен.

Виж още: 14 идеи за градински мебели от палети


Погрижете се за градината

В случай, че живеете в къща, обърнете по-специално внимание на градината. Посадете цветя и храсти, поддържайте добре окосена ливада и поставете пейка отпред. Погрижете се също и за алеята, която води към дома ви-по нея не бива да има дупки и изронени места. Ако можете да си позволите да реновирате само един елемент, препоръчваме това да бъде входната врата. Можете да я смените с нова в същия размер, за да си спестите допълнителното къртене и поправяне, а в случай, че има нужда само от козметична промяна, освежете цвета й.


Сътворете приветлива и слънчева кухня

Тъй като кухнята отдавна не е еднофункционално помещение, а често е място, където се събира цялото семейство, тя трябва да бъде най-приветливата стая в къщата. Освен това, кухнята е първото помещение, в което би искал да надникне потенциалният купувач. Затова помислете какво бихте променили в нея и проверете изправността на електроуредите, състоянието на подовата настилка, кухненските шкафове и цвета на стените.

Виж още: 9 креативни идеи за малка кухня


Кухнята трябва да се отличава с чистота и практичен дизайн

Постарайте се тя да бъде добре организирана, без да изглежда необитаема, разбира се. Стенни декорации, красиви бурканчета с подправки или ваза с цветя могат да направят чудеса с вашата кухня. Сменете завесите и оставете само най-хубавите магнитчета на хладилника, за да създадете перфектния баланс между уют и чистота. В случай, че бюджетът ви позволява промяната само на едно нещо, изберете кухненските шкафове. В зависимост от възможностите ви, можете да смените вратичките им, дръжките или просто да ги пребоядисате. Гарантираме, че това ще вдъхне нов живот на цялата кухня!


Банята - олицетворение на чистотата и свежестта

Банята често е най-малкото помещение в дома, но има най-чести посетители. За да впечатлите гостите си или потенциалните купувачи, тя трябва да бъде чиста и добре поддържана. Обърнете внимание на изправността на крановете, чистотата на огледалата и пода. За да бъде по-приветлива, можете да поставите декорации в банята, като ароматни свещи или ваза с цветя.


Обновете пода в банята

Ето още няколко елемента, върху които да помислите: състоянието на подовата настилка и шкафчетата, подходящо ли е осветлението и какви промени позволява помещението като цяло? Подмяната на подовата настилка е най-желателният вариант, ако можете да промените само един елемент. Тази стъпка ще внесе свежест и изцяло нов облик на вашата баня! По-нискобюджетна, но също толкова ефективна, мярка би било да смените завесите, принадлежностите около мивката, както и дръжките на шкафчетата.

Имайте предвид, че основно правило е да поддържате чистота в дома си. Тези идеи със сигурност са стъпка напред към сътворяването на мечтания дом, но ако все пак той има нужда от професионална намеса, от нея ви дели само една заявка в MaistorPlus. Тя не само няма да ви струва нито лев, но и ще ви даде възможност да разгледате офертите на различни специалисти, отдадени на идеята за създаването на модерен и хармоничен дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
22 извършени проекта
Даниел Костадинов VIP
Електроуслуги, София
68 извършени проекта
Стобис 2000
Строителство на сгради, София
27 извършени проекта
Георги Тарашманов
Електроуслуги, София
7 извършени проекта
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта