Направи си сам: Флорални свещи с изсъхнали цветя

Публикувано на 21/02/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 21/02/2020 | Видяно 4 251 пъти

Ако сте почитатели на нетипичните декорации и сте запален фен на цветята, то флоралните свещи са точно за вас. Хубавата новина е, че с малко сръчност, доза желание и подходящи материали можете напълно сами да реализирате тази своя идея. Цветята са чудесна алтернатива за направа на красива декорация. Освен това те са и уникален подарък, с който може да зарадвате вашите близки хора. Едва ли има човек, който няма да бъде изненадан, ако му поднесете специално направена свещ.

Масово хората смятат, че изработването на свещи е нещо сложно и отнема много време. Точно поради тази причина много от нас предпочитат да заложат да сигурното и инвестират в закупуване на подобна декорация. Истината обаче е, че всеки човек може да се справи доста добре в мисията по домашно приготвена, уникална, стилна и много красива свещ. Освен това този вариант е доста по-бюджетен в сравнение с опциите, които се предлагат в търговската мрежа. Днес ще ви покажем 6-те стъпки, които трябва да следвате, за да създадете едно малко съвършенство.

И все пак, ако се чувствате несигурни и имате нужда от професионална помощ при декорирането на вашия дом, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Не се колебайте да се допитате до тях!


Какво ви е необходимо, за да направите своите флорални свещи?

Този тип свещи няма как да не привлекат вниманието на гостите ви. И сме почти сигурни, че ще станат и ваши любимци. А ето от какво имате нужда, за да изработите флоралните свещи:

  • Восък – Най-добре е да си купите калъп восък от специализиран магазин. Процесът по неговото разтопяване трябва да се случва много внимателно, на водна баня. За целта използвайте метален съд, в който да поставите восъка. Препоръчваме да използвате соев восък.
  • Памучен фитил – И него може да намерите в хоби-арт магазините. Хубавата новина е, че повечето подобни вериги предлагат опция за онлайн поръчки, което ще ви спести доста време по обикаляне и пазаруване. Не забравяйте да измерите много добре от каква дължина се нуждаете и да оставите около 1-2 см. аванс за запалване.
  • Сушени цветя - Най-лесно може да си ги набавите, като откъснете растения, които харесвате и ги съхраните по метода на хербаризиране. Разбира се, ако нямате време и възможности за това, винаги може да закупите готови цветя от арт магазини.
  • Стъклен буркан или контейнер - Можете също да опитате да използвате стари керамични чаши за чай или друг съд, който ви харесва.
  • Молив - Ще бъде необходим, за да се прикрепи фитилът на него.
  • Дървена шиш – Ще ви бъде необходим за позициониране на цветята в буркана.
  • По желание: Етерични масла


Стъпка №1: Разтопете восъка

Много е важно да бъдете внимателни, когато изработвате вашите свещи. Първата стъпка е свързана с разтопяване на восъка.

  • Най-добре е да разтопите восъка на водна баня. Ако сте начинаещи в тази област го правете на средна температура на котлона.
  • Използвайте метален съд, с който няма да ви е трудно да се сбогувате. Имайте предвид, че трудно ще изчистите в последствие остатъците от восък по него. Най-добре е или да използвате съда за бъдещи проекти, или директно да го изхвърлите.
  • Поставете восъка в металния съд и след това го сложете на водна баня в по-голяма тенджера.  Разбърквайте периодично (най-добре с дървен шиш), докато не достигнет течно състояние.


Стъпка 2: Добавете сухите цветя

Ако използвате прозрачен съд за вашата свещ, е добра идея да почистите контейнера преди да добавите цветята и восъка. По този начин няма да останат петна или следи, когато восъкът се охлади.

  • Може да залепите някои от венчелистчетата отстрани на съда, ако искате повече от цветята да са на показ. Това става с помощта на стара четка за боя. Потопете края й във вече разтопения восък и нанесете върху цветето. Много бързо пренесете цветето на мястото, където искате то да бъде.
  • Когато сте готови да добавите восъка, сложете няколко цветя, които искате да запечатате вътре.
  • Не се тревожете за количеството цветя, тъй като след това към восъка можете да добавяте повече и от тях.

Вижте още: Направи си сам: Декоративни свещи за чудо и приказ


Стъпка 3: Поставете фитила

Центрирайте фитила в средата на буркана.

  • За целта може да използвате восък, с който да залепите фитила за основата на буркана. По-лесен начин обаче е това да го направите с помощта на топъл силикон.
  • След  като е добре измерен (стига до дъното и се показва около 2 см. над буркана), използвайте молив. Може да увиете излишния фитил около молива, за да не потъне в течния восък.


Стъпка №4: Изсипете разтопения восък

Изключете котлона и вземете металния съд, в който сте разтопили восъка. Много внимателно започнете да изсипвате съдържанието му в стъкления буркан.

  • Ако ви се струва, че цветята не са достатъчно, то сега е моментът да добавите още.
  • Сложете допълнителна доза сухи цветя и с помощта на дървен шиш ги разпределете по правилен начин в течността. Много добре ще се получи, ако оставите няколко цветенца небрежно да се подават над повърхността.


Стъпка №5: Добавете етерични масла, ако желаете

След като сте изсипали восъка е време да добавите и няколко ароматни капки етерични масла. Тази стъпка е по желание. Съвсем спокойно може да я пропуснете.

  • Важно е да изчакате няколко секунди, за да може восъкът леко да се охлади. По този начин ще си гарантирате, че маслата няма да пушат, когато ги добавите към течността.
  • Много внимателно капнете няколко капки във восъка. Не прекалявайте с тях, особено ако ароматът е много силен.
  • След това разбъркайте равномерно течността с помощта на дървен шиш.

Вижте още: 7 начина да си направите сами красиви и артистични свещници


Стъпка №6: Изчакайте свещта добре да изсъхне

Сега остава само да се въоръжите с малко търпение и да изчакате восъка добре да изсъхне. Добре би било да намерите хладно място за това.

  • Най-добре да оставите свещта да се охлади за 24 часа. По този начин шансът да извадите фитила или да развалите свещта е много по-малък.
  • За да извадите свещта от буркана може да потопите съда в топла вода. Изчакайте няколко секунди и опитайте да отстраните свещта от формата. В случай че съдът, в който е свещта ви допада, може да я оставите и в него.
  • Може да добавите допълнителна декорация за акцент. Красива панделка, парче зебло или канапено въже ще свършат чудесна работа.

Стига да знаете как, няма нищо трудно в изработката на свещи с изсъхнали цветя. Спазвайки последователността, няма начин да не сътворите едно страхотно бурканче, пълно с щастие, уют и красота. Ако имате нужда от съдействие при избора на правилна декорация в дома ви, не се колебайте – свържете се с професионалистите, регистрирани при нас. Още сега имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която е най-подходяща за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта