Градинска пътека с плочи от естествен камък

Публикувано на 18/06/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 44 202 пъти

В ландшафта пътеката се възприема като граница, която разделя зелените площи и има практична функция. Тя ви отвежда до входа на къщата или към задния двор, където можете удобно да се настаните в уюта на природата. Вижте колко лесно бихте могли да си направите градинска пътека, използвайки естествени материали.

Необходими материали и инструменти:

  • Дъски или гъвкави кофражни лайсни
  • ПВЦ фолио
  • Гребло
  • Инструмент за трамбоване
  • Пясък и чакъл
  • Плочи от естествен камък

Градинска пътека: Стъпка 1

Подгответе пространството, през което ще минава градинската пътека. Изчистете го от камъни и бурени. Изравнете повърхността и оградете мястото с помощта на предварително сковани дъски или гъвкави кофражни лайсни.


Градинска пътека: Стъпка 2

Покрийте основата с градинско ПВЦ фолио, което можете да откриете в специализираните магазини. То се използва с цел да изолира почвата и да предотврати поникването на зелена растителност в този участък. Върху него сипете пясък и го разнесете с гребло.

Вижте още: Градинско езеро от стара гума в 5 стъпки


Градинска пътека: Стъпка 3

Намокрете пясъка и се заемете с трамбоването на повърхността със специално предназначения инструмент. Водата и натискът ще уплътнят подложния пласт и той ще стане по-стегнат.


Градинска пътека: Стъпка 4

Започнете да подреждате плочите като хубаво ги притискате с ръце към основата. Можете да използвате естествен или изкуствен камък, с неравномерна форма и размер. Запълнете фугите между плочите с чакъл.

Вижте още: Креативна пътека от цимент в 6 стъпки

Ако имате друга по-сложна идея, която искате да осъществите във вашата градина, потърсете услугите на специализирани фирми за озеленяване и опитни градинари.

Или пък опишете желанието си като пуснете заявка в сайта, сравнете различни оферти и изберете подходящ изпълнител, който да се заеме със задачата.