Креативна пътека от цимент в 6 стъпки

Публикувано на 06/03/2013 от Admin Admin | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 19 917 пъти

Искате ли градината ви да привлича заинтригувани погледи и да събужда усмивки сред минувачите? Тогава експериментирайте със следващите стъпки, които освен креативни, са и доста практични. При лошо време оставате сухи и предпазени от калта, а при хубаво - се радвате на артистичния си двор. Изпробвайте тази бърза, но интересна идея - как да си направите циментови стъпки с формата на листа в градината:

Вижте още: Градинска пътека с плочи от естествен камък

Необходими материали:

  • Циментова смес
  • Съд за разбъркване
  • Мистрия
  • Лопатка
  • Големи листа от растение
  • Подложка или дебело парче картон
  • Боички

Ако сметнете, че имате нужда от помощ или ви е хрумнала по-сложна идея, не се колебайте да направите заявка и да получите различни оферти от препоръчани градинари и фирми за озеленяване, които да изпълнят желанието ви.


Стъпка 1

Изберете мястото, където искате да минава пътеката. С помощта на лопатка изкопайте дупки с 8 см дълбочина във формата на листото, което сте избрали.

Стъпка 2

Подгответе работното си място: поставете парчето дебел картон и изсипете циментовата смес в подходяща тавичка. Ако е небходимо, добавете вода. Разбъркайте сместа добре с мистрия.


Стъпка 3

Подгответе толкова големи листа, колкото стъпки искате да поставите в градината си. Намажете циментова смес върху всяко листо и натиснете добре, за да се получи отпечатък. Ако отпечатъкът не е достатъчно ясен, можете да го повторите като внимателно издълбавате жилите на листото с дървена клечка.

Стъпка 4

Маханете листото и повторете същата процедура с останалите листа.


Стъпка 5

Поставете готовите циментови стъпки в изкопаните дупки. Покрийте цимента, за да му помогнете да се стегне. Оставете стъпките така около седмица. След това можете да боядисате вашите стъпки в различни цветове, които да отиват най-много на вашата градина.

Стъпка 6

Насладате се на прекрасната си градина с новите стъпки. И не забравяйте, че ако все пак ви е необходим професионалист, винаги можете да се обърнете към нашите озеленители, които с удоволствие ще се включат в разкрасяването на вашата градина. 

Вижте още: Градинско езеро от стара гума в 5 стъпки

А за всички други сфери, можете да потърсите сред многобразието от майстори и фирми като направите безплатна заявка за вашия ремонт с едно кликване на мишката.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта