Направи си сам декоративна купичка от брокат

Публикувано на 21/01/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 07/02/2019 | Видяно 4 242 пъти

Ако сте в търсене на красиви декоративни решения за дома си, с които да внесете доза очарование, малко блясък и може би щипка луксозно излъчване - то определено сте на правилното място. Днес ще ви покажем как само в няколко лесни стъпки можете сами да си направите прекрасна купичка от брокат. Използвайте я за съхранение на бижута, за поставяне на свещи и декоративни орнаменти по ваш избор! А за по-сложните и трудоемки интериорни проекти се доверете на изпитаните професионалисти по вътрешен дизайн, които с един замах могат да преобразят жилището ви така, както си го представяте в най-смелите си мечти!


Какви материали ще са ви необходими?

За създаването на този така лесен проект ще са ви необходими някои основни материали:

  • Брокат на прах с цвят по ваш избор;
  • Лепило за колажи, нарича се "Mod Podge" и се намира в повечето крафт магазини, а най-лесно можете да го откриете онлайн;
  • Балони, без значение от цвета - важно е само да са с обла форма;
  • Съд за смесване на съставките, най-добре такъв за еднократна употреба;
  • Четка или гъбичка за нанасяне на броката. С гъбичка нанасянето става малко по-равномерно и ще избегнете оставянето на следи по повърхността на бъдещата купичка. 

Виж още: Как да си направите сами флорална украса за стена


Стъпка 1 - забъркване на брокатено лепило

Проектът започва със забъркването на брокатеното лепило. Ето какво е нужно да направите: 

  • В избрания от вас съд смесете равни части лепило и брокат. Можете да използвате пластмасова чашка за измерване, за да не повредите стъклените си такива.
  • При изсипването на броката бъдете изключително внимателни, защото хвърчи навсякъде, а почистването му е почти невъзможно.
  • Разбъркайте с гъбичката или четката, с която след това ще започнете нанасянето на получената смес. Постарайте се да постигнете максимално еднородна смес.
  • Работете бързо, защото в зависимост от спецификите на лепилото, сместа понякога започва бързо да изсъхва и да се втвърдява, а това прави работата с нея изключително трудна и пипкава. 


Стъпка 2 - забавната част

Време е за забавната част.

  • Надуйте един или повече балони до желаната от вас големина. Поставете ги върху чаша с отвора надолу, така че да ви е удобно да нанасяте брокатено лепило по обемната част на балона.
  • Нанесете плътен слой от лепилото с помощта на гъбичка или четка. Тук е моментът да решите с какви форми да бъде вашата купичка - поиграйте си, като обикаляте с четката по стеничките на балона, оформяйки красиви ръбове.
  • Оставете лепилото да изсъхне за няколко часа, а след това нанесете още един слой лепило. Постарайте се да запълните всички дупчици внимателно. Оставете и този слой да изсъхне за няколко часа.
  • Накрая обърнете балоните надолу, като нежно притиснете върху повърхността на маса или бюро. Това ще помогне вашата бъдеща купичка да има плоско дъно. Оставете купичките така за една нощ.

Виж още: Преоткрий художника в себе си с 4 лесни "направи си сам" проекта


Стъпка 3 - готовият продукт

Стъпка 3 е лесна - просто спукайте балона с игла и внимателно го отстранете от купичката. Използвайте я за съхранение на всякакви дребни вещи - от бижута до аксесоари за коса. А може да я приспособите за свещи, декоративни орнаменти или дребни плодове. Особено подходяща е за фотография на храна - в нея можете да поставяте кокетни парченца десерти - биха се получили страхотни снимки. Не натоварвайте купичката с прекалено много предмети, бъдете внимателни, тъй като материалите, от които е изработена, я правят крехка.

За всякакви интериорни вълшебства потърсете помощ от професионалистите в бранша! Заявете проект още сега, напълно безплатно и без обвързване, и бързо ще получите предложения от водещи компании. Разгледайте ги, сравнете оценките, които предишните им клиенти са оставили за свършената работа и изберете фирмата, която отговаря на вашите очаквания!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта