Превърнете подръчните материали в уникални осветителни тела за дома

Публикувано на 28/05/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/05/2017 | Видяно 7 287 пъти

Независимо дали сте начинаещи в проектите от типа „направи си сам“ или пък отдавна творите най-различни украшения за дома, тези идеи за ръчно изработени лампи със сигурност ще спечелят симпатиите ви! За направата на осветителните тела ви трябват предимно подръчни материали, а същинската работа отнема не повече от един-два часа. И това, ако не е перфектното занимание, с което да оползотворите дъждовния уикенд или пък да освежите излъчването на семплата дневна! На кой дизайн за лампа бихте се спрели вие? Споделете с нас впечатленията си от тези креативни проекти, а за качественото обзавеждане на дома потърсете помощ от квалифицираните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Превърнете стария кашон в оригинален абажур

Изборът на стилен абажур за лампата в хола или спалнята може да се отложи във времето, поради проточилия се ремонт или пък липсата на средства. Ето защо ви предлагаме едно интересно решение, което ви позволява да си сглобите сами ефектен абажур, с който да прикриете неприветливата ярко светеща крушка в някоя от стаите у дома. За целта ще ви трябва само чист кашон или много плътен картон, ножица и известна доза усещане за симетрия. Изрежете внимателно страните на абажура, като следвате указанията на графиката и внимавате да не направите прекалено широки отвори на основата. В противен случай страните няма да могат да се задържат, което ще провали този смел творчески проект. Прикрепете внимателно готовия абажур към лампата и се убедете сами, че понякога скучните непотребни материали могат да бъдат използвани за създаването на красиви декорации!

Виж още: Уникални решения, които доказват, че мебелите от палети са приложими във всеки тип интериор


Красива лампа с изкуствени растения

Тази страхотна лампа се предлага в редица сайтове за ръчно създадени стоки, но можете да си я направите и сами, при това за броени минути. За целта използвайте стар хартиен абажур от някоя счупена настолна лампа или пък сглобете този интересен елемент сами с помощта на плат и здрава тел. След това се снабдете с обикновен кабел с фасонка за крушка и я прикрепете внимателно към абажура. За правилното изпълнение на този проект ще ви трябва и стъклен съд с подходящи размери, който да превърнете в екзотичен терариум. Можете да декорирате съда с цветен пясък, камъни, изкуствени или дори живи растения, като прикрепите върху него хартиения абажур. Имайте предвид обаче, че тази лампа се разглобява лесно, поради което е добре да я държите далеч от любопитни хлапета.


Дървен абажур за по-уютен и хармоничен дом

Подобна лампа ще придаде елегантност и стил дори на най-семплата дневна. За направата й ще са ви нужни предимно подръчни материали и известна доза сръчност, затова запретнете ръкави и я реализирайте още този уикенд! Първата стъпка тук е да премахнете пръстена около металната част от абажура с помощта на клещи. След това отбележете с молив мястото, където трябва да срежете дървената плоскост, както и зоните, където трябва да оформите отвори. Изрежете прецизно плоскостта, след което я огънете и промушете металните елементи през отворите, като внимателно прикрепите отвън с малки метални тапи. Накрая облепете с тиксо частта от абажура, която искате да запази оригиналния си нюанс и напръскайте със спрей боя. След това просто отлепете тиксото и поставете готовия абажур!

Виж още: 5 тънкости при боядисването, които ще са ви от полза при следващия ремонт


Елегантна лампа за вашата трапезария

А ето и едно предложение, което ще вдъхне нов живот на трапезарията или ще превърне детската стая в истинска приказна страна! За изработката му ще ви трябва само фенер от оризова хартия, декоративни ленти с пера или други акценти и пистолет за топло лепене. Тук е важно да отбележим, че е добре да купите готов абажур във вид на фенер, тъй като това значително ще улесни изпълнението на проекта. Подобен тип абажури са на цени между 3 и 10 лв., като можете да ги откриете в повечето магазини за осветителни тела. Имайте предвид също, че можете да сътворите декоративните ленти и сами, като използвате цветна хартия или лентички от текстил – всичко зависи от желания дизайн и стила на помещението. Направата на лампата е точно толкова лесна, колкото и изглежда – след като разтворите фенера с помощта на металната тел, която му служи като основа, просто внимателно прикрепете лентите с пера или хартия към фината му повърхност. Постарайте се разположението им да бъде симетрично, така че готовият абажур да се превърне в едно деликатно, но нежно украшение у дома!

Виж още: Сътворете сами приказни цветни фенери за дома и градината


Превърнете първата буква от името си в ефектна лампа за спалнята

Този тип осветителни тела са изключително популярни днес, като често украсяват холната масичка или пък нощните шкафчета в спалнята с инициалите на своите собственици. Направата им обаче съвсем не е трудна и изисква само да разполагате с достатъчно плътен бял картон или при желание тънка дървена плоскост. Първата стъпка тук е прецизното планиране на дизайна, като за целта майсторите препоръчват да си направите шаблон върху тънка хартия. След това изрежете плътния картон и прикрепете в отворите му малки пластмасови капачета, които можете да откриете в магазините за осветителни тела. Накрая навийте декоративните лампички и ги поставете между стените на буквата, като прикрепите и гръб от картон, така че лампичките да останат на мястото си. За по-прецизното им прикрепяне можете да използвате и тиксо, както и да придадете на лампата нов вълнуващ нюанс!

Коя от тези идеи планирате да реализирате в следващите дни? Споделете с нас готовите резултати, а за новото обзавеждане на дома потърсете помощ от нашите опитни специалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и се запознайте с профили, оферти и оценки от клиенти!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта