Направете си сами оригинални цветни вази с мраморен ефект в 5 лесни стъпки

Публикувано на 14/10/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 14/10/2016 | Видяно 5 919 пъти

Днес ще ви провокираме да изпробвате творческите си умения на изцяло ново ниво, като създадете красиви вази с мраморен ефект от обикновени стъклени чаши. Изпробвайте тази идея още този уикенд, а качествения ремонт на дома поверете на квалифицирани майстори!


Какво ви е необходимо за създаването на тази оригинална декорация?

За създаването на тези ефектни вази ще ви трябват:

  • Няколко стъклени чаши или вази
  • Макетен нож (или хоби-арт нож, ако разполагате с такъв)
  • Полимерна глина за изпичане в 2-3 различни цвята по избор. Желателно е поне един от нюансите да е светъл, така че да се създаде впечатляващ преливащ ефект

Виж още: Направете си сами страхотна картонена торта за детския рожден ден в 5 лесни стъпки


Стъпка 1: Създайте основа за мраморния ефект

Първата стъпка тук е да оформите 3 тънки рула от различните цветове глина, както е показано на снимката. След това започнете да ги завъртате и оплитате до получаването на преливащ ефект, който по-късно ще се пренесе и върху стъклената ваза. Към този момент би трябвало да разполагате с разноцветно глинено топче, което сега трябва да превърнете в тънък пласт пъстра глина с помощта на кухненска точилка.


Стъпка 2: Започваме увиването около вазата

Поставете една от стъклените чаши в центъра на разстланата глина и започнете внимателно да я обгръщате с нея. Притиснете по-силно местата, където се оформят ръбове или резки разлики в цветовете, така че да превърнете дефектите в изумителни преливащи ефекти. Посветете малко повече време и внимание на създаването на възможно по-нежни и приятни нюанси – от степента на вашето търпение тук до голяма степен зависи как ще изглежда завършеният продукт!


Стъпка 3: Покрийте с глина ръба на чашата и отстранете излишното

След като обвиете чашата изцяло, изрежете излишната глина и подвийте края й около ръба на чашата. При необходимост прецизно отстранете глината от местата, където се образуват ненужни натрупвания около ръба. Уверете се също, че няма неравномерно удебеляване на глината в други части на чашата. Ако все пак се сблъскате с подобен проблем, внимателно изтласкайте излишното встрани до оформянето на по-елегантна визия на вашата нова ваза.

Виж още: Преобразете старите щайги за плодове с техниката декупаж


Стъпка 4: Изпечете според указанията на опаковката

Сега остава да се уверим, че глината ще остане на мястото си за дълго време. За тази цел прочетете внимателно указанията, изписани на опаковката, и изпечете съобразно препоръките на производителя. За да предпазите фурната си, специалистите препоръчват да поставите вазите върху хартия за печене и да използвате плитка тавичка. Обикновено печенето отнема не повече от 20-25 минути, затова хвърляйте често по едно око към фурната, докато изпълнявате тази стъпка.

Виж още: 8 фантастични освежаващи коктейла, които да опитате това лято


Стъпка 5: На финала декорирайте с вкус и внимание към детайлите

Идва ред и на любимата ни част, а именно декорирането! След като готовата ваза изстине напълно, поставете в нея красиви цветя и вдъхнете нов живот на кухнята или балкона. Изключително идейно ще се получи, ако направите няколко вазички с различна форма и цветова комбинация, като ги съчетаете с нюансите на помещението, което ще украсяват. Споделете с нас креативните резултати от изпълнението на този творчески проект, а всички по-сериозни промени в интериора поверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект при нас напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта