Направете си сами страхотна картонена торта за детския рожден ден в 5 лесни стъпки

Публикувано на 21/07/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 06/07/2017 | Видяно 28 359 пъти

Детският рожден ден често е съпроводен с трудности около провеждането му в детската градина, а разрешаването им отнема време и ресурси. За да ви помогнем да създадете наистина прекрасен празник за своето дете, без да инвестирате в шумно празненство, ви предлагаме една лесна идея за сътворяване на перфектната почерпка! Сглобете си сами бързо и лесно картонена торта или малки кутийки за лакомства при това за минути и с изцяло подръчни материали! За качественото обзавеждане на детската стая пък потърсете опитен специалист, като разгледате огромното разнообразие от професионалисти в MaistorPlus!


Необходими материали за една голяма или няколко малки торти

За изработката на тази ефектна декорация ще ви бъдат необходими:

  • Една или няколко картонени кутийки (в избрана от вас форма и размер);
  • Лист цветна хартия (експериментирайте с нюансите);
  • Розова, червена и бяла боя за декорация (или други цветове по ваше желание);
  • Четка тип гъба;
  • Лепило за декорация;
  • Дървено топче;
  • Блестящ лак за нокти или флумастер;

Виж още: Как сами да си направим приказна детска лампа


Стъпка 1: Придайте на отделните елементи свежи нюанси

Първата стъпка тук е да боядисате отделните елементи на кутийката в подходящи нюанси - за целта съчетайте различни цветове и шарки, които да придадат на "тортата" артистично и свежо излъчване. Ако не разполагате с готова кутия, пък можете да си оформите сами такава с помощта на голямо парче картон, като започнете от основата и постепенно сглобите останалите елементи. Експериментирайте смело откъм форми, размери и дизайн на кутийките, така че те да се превърнат в страхотно свежо допълнение към детския празник!


Стъпка 2: Превърнете дървеното топче в черешка за тортата

Пробийте малък отвор от едната страна на дървеното топче и го прикрепете към здрава клечка, така че боядисването му да стане по-лесно и бързо. След това с помощта на четката нанесете равномерно червената боя, като внимавате да не се образуват участъци с наслоявания. Препоръчително е да закрепите клечката с боядисаното топче върху парче стиропор или кухненска гъба, така че то да не се допира до други предмети до пълно изсъхване на боята.

Виж още: Как да изберем красиви и удобни детски прибори за хранене?


Стъпка 3: Добавете закачливи елементи от цветна хартия

Сега обърнете кутийката на обратно и с помощта на цветна хартия оформете своеобразна коронка около капачето й, което накрая ще се превърне в дъно на тортата. След като изрежете елемента от хартия, го залепете внимателно към капачето на кутията, както е показано на снимката. Независимо дали ще заложите на интригуващи триъгълници или ще създадете чаровни полукръгове, този детайл ще се окаже от ключово значение за артистичното излъчване на вашето творение, затова не го пропускайте.


Стъпка 4: Залепете топчето и придайте ефектен завършек на тората

Прикрепете дървеното топче към дъното на кутията, което сега се явява капаче на тортата. След като лепилото изсъхне напълно, използвайте сух брокат, блестящ лак за нокти или флумастери за добавянето на симпатични цветни детайли, които наподобяват вкусни захарни пръчици. По подобен начин можете да украсите отделните кутийки по свой вкус, така че всяка от тях да се отличава с уникален дизайн!

Виж още: Превърнете бебешката стая в уютна детска в няколко лесни стъпки


Стъпка 5: Добавете персонализирани етикети за креативен финал

На финала по желание можете да прикрепите към кутийката етикетче с персонално пожелание или предизвикателство, така че лакомствата в тортата от хартия да бъдат свързани и с креативна детска игра! По подобен начин можете да сътворите страхотна голяма торта с отделни триъгълни парчета или пък да заложите на малки симпатични кутийки, в които да "скриете" вкусни мъфини и малки лакомства. Какво още бихте добавили вие към дизайна на тези очарователни кутийки? Споделете с нас своите интерпретации на този творчески проект, а за ремонта на детската стая разчитайте на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект при нас напълно безплатно още сега и изберете точната оферта за своя дом и бюджет!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
29 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта