Преобразете напълно дома си с промяната на 1 стена

Публикувано на 30/03/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 4 599 пъти
Преобразете напълно дома си с промяната на 1 стена

Промяната само на един детайл в обзавеждането може да създаде изцяло нов облик на помещението. Ако търсите нискобюджетен и лесен начин да освежите дома, разгледайте нашите идеи за креативно преобразяване на стени и споделете с нас своите вълнуващи интерпретации. Всички въпроси относно декорирането на дневната или спалнята пък можете да зададете на нашите опитни специалисти, като разгледате техните профили и проекти!

Направете си вдъхновяваща стена на точки

Направете си вдъхновяваща стена на точки

Ако търсите лесен начин да преобразите детската стая в спалня за тийнейджър или пък просто искате да придадете по-чаровно излъчване на дневната, обсипете една от стените с оригинални цветни точки. Те ще придадат индивидуалност на помещението и ще се превърнат в източник на добро настроение за обитателите му. Добрата новина е, че по всяко време можете да отстраните точките без те да оставят петна или неравности по стената, а това ги превръща в универсална идея за освежаването на всяка стая у дома!

Виж още: Впечатляващи идеи за интериорен дизайн на домашен офис

Как по-лесно да си направим страхотна стена от снимки?

Как по-лесно да си направим страхотна стена от снимки?

Креативната комбинация от снимки и картини, разположена на една от стените, може напълно да преобрази жилището ви, като придаде очарователен завършек на интериора му. За да съчетаете перфектно отделните елементи, направете предварителен план на разположението на снимките, като подберете красиви рамки и декорации. По този начин ще прецените точната височина и ще подберете най-добрия начин за поставяне на снимките.

Заложете на тапет с оригинален принт

Заложете на тапет с оригинален принт

Тапетите неусетно се завръщат като тенденция в интериора, затова не се колебайте, а сменете дизайна на една от стените в дневната, а защо не и банята? Семплите и изчистени тапети, на които залагахме в миналото, днес отстъпват място на ярките принтове и оригиналните мотиви, които придават на стаята наистина впечатляващо излъчване. Подобни тапети обаче могат да отнемат от простора на помещението, затова ги запазете само за една от стените в него, така че да я превърнете в стилен акцент в интериора.

Поставянето на отворени рафтове - доказано успешно решение за компактен дом

Поставянето на отворени рафтове - доказано успешно решение за компактен дом

Освен, че създават допълнително място за съхранение на вещи и декорации, стенните рафтове представляват и естетичен завършек към интериора. Добрата новина е, че можете да експериментирате с размерите, формите и разположението им, като те са особено подходящо допълнение към малките жилища, в които пространството за декорации никога не достига. Поставете асиметрични рафтове с уникален дизайн на една от стените в дневната или детската, така че те да допринасят за по-добрата организация и настроение във вашия дом!

Виж още: 6 популярни грешки, които да избягвате при подредбата на кухнята

Тухлената стена си остава перфектната идея за по-артистичен дом

Тухлената стена си остава перфектната идея за по-артистичен дом

Превърнете дефектите на дома си в стилни ефекти, като съхраните автентичния вид на тухлената стена в дневната или кухнята. Този детайл ще направи всяко помещение по-артистично и вдъхновяващо, без да опростява иначе интригуващия интериор. Дори напротив, тухлената стена може да се превърне в страхотна основа за поставянето на ярки картини или грамофонни плочи, които ще спомогнат за креативния облик на цялото жилище.

Провокирайте творческата си страна с поставянето на черна дъска

Провокирайте творческата си страна с поставянето на черна дъска

А ето и идея за тези от вас, които искат да превърнат жилището си в по-креативно и вдъхновяващо простанство, без да инвестират в пълна подмяна на обзавеждането. Преобразете една от стените в черна дъска и открийте нов начин да изразите творческата си страна у дома! Това оригинално решение намира все по-широко приложение в интериора, като вече можем да го срещнем дори в кухнята, като закачлива алтернатива на добре познатите ни стенни декорации.

Виж още: 7 страхотни начина да вдъхнете нов живот на увехналите цветя

Нови смели нюанси за една от стените у дома

Нови смели нюанси за една от стените у дома

Черното е може би последният цвят, към който поглеждаме при избора на нови нюанси за дома. Дизайнерите обаче откриха страхотен начин за интегрирането на тъмните тонове в съвременния интериор - днес те обгръщат само една от стените в дневната или кухнята, като по този начин разчупват семплия облик на помещението. А вие бихте ли заложили на подобен впечатляващ детайл у дома?

Създайте скрити местенца за съхранение в стената

Създайте скрити местенца за съхранение в стената

Създаването на още няколко местенца за съхранение в една от стените на помещението е достойна и изпитана алтернатива на поставянето на рафтове. По този начин можете да преобразите антрето или коридора, който води към спалнята, като "скриете" в стените му удобен гардероб например. Друга идея е да съчетаете шкафове и рафтове в дневната, така че да й придадете по-модерен и разчупен облик. А вие как бихте интегрирали тази тенденция в интериора? За качествено изпълнение на ремонта у дома потърсете опитен специалист, като заявите проект безплатно в MaistorPlus и разгледате офертите на най-добрите професионалисти в областта!