7 страхотни начина да вдъхнете нов живот на увехналите цветя

Публикувано на 12/03/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 6 833 пъти

През пролетта получаваме много цветя, но за съжаление те бързо увяхват и оставят след себе си само приятен спомен. За да съхраните красотата им за по-дълго и да не се сбогувате с любимите си букети от осми март, предлагаме ви няколко хитри идеи за тяхното ново приложение. Създайте великолепен абажур за дневната или пък изненадайте гостите си с впечатляващи поставки за топли напитки, а цялостното обновяване на дома поверете на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus!


Направете страхотен полилей от цветя за антрето или дневната

Покрай празниците букетите вкъщи често стават твърде много, затова е добре да намерите ново приложение на някои от тях. Тази идея ви дава възможност да превърнете цветята в уникален полилей, който ще създаде добро настроение в дневната или градината. За целта ви трябва малък метален обръч, игла, връв, цветно тиксо и известна доза въображение! Облепете обръча с тиксо, така че да му придадете подходящ нюанс, а след това с помощта на иглата прикрепете дръжките на цветята към връвта. Накрая увийте връвта няколко пъти около обръча, така че да се получи стабилна конструкция и готово!

Виж още: Съвети от дизайнери: как да обзаведем дневната във винтидж стил


Сътворете превъзходна украса за дома през пролетта

По подобен начин можете да създадете и по-богато украсен абажур, като тази декорация ще придаде стил и изисканост на всяко събитие. За целта вместо да окачвате цветята на отделни връвчици, ги прикрепете едно за друго, така че да оформят красив венец, а накрая прикрийте свързващата нишка, като използвате цветни панделки например. Ако цветята, които използвате, са на път да увехнат, вплетете във венеца и няколко изкуствени рози или божури, които да го поддържат свеж за по-дълго.


Невероятни поставки за чаши от дърво, цветя и смола

За изпълнението на това предложение ще ви трябват сухи цветя, малки дървени трупчета и епоксидна смола. Поставете трупчетата върху хартия и моделирайте вида на цветята върху тях. След това разбъркайте смолата според указанията на опаковката и изсипете от съдържанието й върху трупчетата. Възможно е смолата да залепи дървените поставки за хартията, затова е добре внимателно да я подменяте през няколко часа. Пълното изсъхване на смолата отнема между 24 и 72 часа, затова се заредете с търпение, а накрая очаровайте гостите си с тези уникални поставки за топли напитки!


Придайте настроение на любимите си снимки

Вдъхнете нов живот на старите снимки, като ги украсите със сухи или пък изкуствени цветя. Тази идея ще се превърне във впечатляващ завършек към дизайна на дневната, като изпълнението й е изключително лесно - предварително обмислете как да разположите цветята на снимката и ги прикрепете към нея с лепило. Готово! Сега можете да сътворите мечтана стена от снимки в дневната, която ще допринася към доброто настроение в цялото жилище.


Охладете напитките през пролетта в ледена поставка от цветя

Предлагаме ви оригинален начин да впечатлите гостите си, като използвате повторно увехналите цветя от осми март! За целта ще са ви необходими две пластмасови кофи - една по-голяма и една по-малка, късчета цветя, а по желание можете да добавите и парченца плодове. Напълнете малката кофа с камъчета или друг тип тежести и я поставете в голямата, като след това напълните пространството между тях с вода. Оставете кофите във фризера за известно време, а когато водата е почти замръзнала, добавете плодовете и късчетата цветя. Идва ред на повторното замразяване и отстраняването на кофите, а след това можете да поднесете напитките по един наистина впечатляващ начин!

Виж още: Стенни часовници с разчупен дизайн за вашата великолепна дневна


Преоткрийте творческата си страна с тези картини от цветя

Пресоването на цветя и поставянето им в рамки е страхотен начин да съхраните естествената природна красота у дома! За целта грабнете дебела книга, разгърнете на произволна страница и подредете цветята върху салфетка. Затворете книгата и я оставете така за поне седмица, така че цветята да изсъхнат напълно. След това внимателно прикрепете цветята с лепило към парче бял картон, което да пасва на големината на рамките. Когато лепилото изсъхне напълно, просто поставете произведението си в рамка и украсете с него рафтовете в дневната!

Виж още: Как да вдъхнем живот на тъмната и схлупена дневна?


Направете си сами ароматни соли за пълен релакс

За реализирането на тази идея можете да използвате готови соли за вана, към които да добавите накъсани парченца сухи цветя или пък да създадете сами подобна ароматна смес. За целта смесете по половин чаена чаша английска сол и сода за хляб, като към тях прибавите една чаена чаша мляко на прах. Оформете пластове от тази смес в малко стъклено бурканче, като ги отделяте един от друг с пласт накъсани розови листенца или друг тип ароматни цветя. При желание преди да добавите листенцата към сместа, можете да ги напръскате с розова вода и да оставите да изсъхнат напълно. По този начин солите за вана ще станат още по-ароматни! Покажете ни своите интерпретации на тези страхотни идеи, а за ремонта на дома се доверете на опитни специалисти, като заявите проект безплатно в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта