Съвети от дизайнери: как да обзаведем дневната във винтидж стил

Публикувано на 08/03/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2016 | Видяно 9 353 пъти

Започваме да рисуваме нашата винтидж картина в дневната, като поставяме цветовата основа. Тук е нужно да се спрете на светли, пастелни, нежни тонове. Избягвайте ярките и крещящи внушения. Подходящи са омекотеният бял цвят, бебешко розово и светло синьо. Тук е моментът да ви съобщим чудесната новина, че сега е перфектното време да експериментирате с обсъждания интериорен стил в дома си. Както вече ви разказахме, двата цвята, които ще властват в обзавеждането през 2016-а година са именно споменатите розови и сини нюанси. Същите могат да бъдат избрани както за стените, така и за меката и твърда мебел.


Съвети от дизайнери: как да обзаведем дневната във винтидж стил

Дневната е помещението с най-представителна роля в дома. Това е събирателната точка както за цялото семейство, така и за гостите. Поради тази причина е изключително подходяща, ако решим да експериментираме с инериорен стил само в една от стаите си - мнозина ще се насладят на крайния резултат. Настоящата статия посвещаваме на основните принципи, които е необходимо да се спазят, за да можете смело да заявите, че вашата дневна е "винтидж". Течението във вътрешното обзавеждане, което очарова все повече последователи с полъха си от отминали десетилетия, може да се настани трайно и във вашето жилище. Достатъчно е да се запознаете със свързаните с него специфики, а с помощта на опитни дизайнери да ги приложите на практика.


Геометрията и флоралните мотиви са точно на мястото си

Геометричните фигури и флорални мотиви са точно на мястото си в една винтидж дневна. Ако говорим за стените, не е задължително да лепите тапети с подобни принтове, можете да заложите и на платнени пана. Абажурът на лампиона, декоративните възглавнички, както и диванът също могат да се пременят в одежди на цветя. Важното е да го направите балансирано, за да не се получи претрупване.

Вижте още: Как да включим модерните геометрични форми в интериора?


Специално внимание към мебелите

Специално внимание трябва да обърнете на мебелите - те са гвоздеите в програмата ви и най-разпознаваемият винтидж елемент в стаята. Подберете ги старателно, така че да носят духа на средните деситилетия от миналия век. Заложете на дървена масичка и столове, които можете да боядисате в избледнели тонове на познатите ни вече синьо, розово и бяло. Меката мебел може да е в един пастелен цвят или с пъстра тапицерия, а едни леко извити медни крачета биха й стояли отлично.


Не всяка стара мебел е "винтидж"!

Сигурни сме, че сте наясно, че не всяка стара мебел може да бъде съотнесена към стила "винтидж". Въпреки че се свързва с нещо ретро, назад във времето, той не е запазена марка за отминалите векове изобщо, а по-скоро за 50-е и 60-те години на 20-и век. Ако например решите да си вземете скрин или диван от 18-и век - това вече са антики и можете да видите техни представители на снимката горе вдясно.


Аксесоари и декорация за повече винтидж чар

Задължителното винтидж намигване, под формата на аксесоари и декорация, пристига в дневната, предвождано от медни съдове в кафеникави и златисти нюанси. Компания могат да им правят красиви лампи или ламиони, както и закачливи чинии с флорални мотиви, които да украсят някоя от стените. Добро решение биха били също и старият радио апарат, ретро телефон с шайба или черно-белият телевизор от село. Не пропускайте и книгите, като е препоръчително да ги облечете в кожени подвързии.

Вижте още: Как да обзаведем дневна в скандинавски стил


Контролиран хаос

Въпреки че може да изглежда сякаш няколко десетилетия небрежно са си уредили среща в едно помещение, винтидж стилът всъщност е един добре контролиран хаос, чиято крайна цел е да се постигне естественост и хармония в цялостното обзавеждане. Лесно можете да получите напълно удовлетворителен резултат и в своя дом с помощта на професионалните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект безплатно и в кратки срокове ще получите конкурентни оферти, ще можете да сравните условия, препоръки и оценки от предишни клиенти. Сами решавате с кого да работите, съобразявайки се със собствените си изисквания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта