Как да включим модерните геометрични форми в интериора?

Публикувано на 12/11/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 3 561 пъти

Перфектният интериорен дизайн лесно може да бъде постигнат, стига да сте наясно кои елементи на помещението играят доминираща роля и кои имат "поддържаща" функция. Е, тапетите определено влизат във втората категория. Ако не разполагате с голяма квадратура, най-добре заложете на графични геометрични мотиви. Техните прави линии ще допринесат за по-подредения вид на малката стая. Изберете модел с един основен цвят, разположен върху светъл фон, за да създадете динамично, отворено пространство.

Вижте още: Малки промени, с които ще внесете свежест в дневната


Балансирайте материи, цветове и аксесоари

Балансът е ключов елемент във всеки аспект на интериорния дизайн. Ако добавите силен акцент в дадено помещение, то ще се наложи да смекчите друг. Освен това, правилното комбиниране на цветове и материи също е от изключително значение. В случай че сте се решили на тапети с геометрични форми, пренесете някой от нюансите на принта и върху завесите. И обратното, килим с ярки щампи комбинирайте с декоративни възглавнички с интересна шарка.

Вижте още: 5-те водещи тенденции за дома за 2015г.


Как да включим модерните геометрични форми в интериора?

Когато говорим за интериорен дизайн, няма как да пренебрегнем ключовите тенденции, които се променят всеки сезон. Точно сега сме на прага на нова мода, която обещава да става все по-актуална - дизайнът с геометрични мотиви. Той може да бъде пречупен през много различни призми, така че да се впише в цялостния облик на дадено помещение. Ако смятате, че вашето жилище има нужда от освежителен ремонт, най-добре се обърнете към опитните майстори, които ще ви помогнат да го преобразите напълно.


Уникален килим с иновативна визия за естети

Много съвременни дизайнери създават впечатляващи интериорни аксесоари, които спокойно могат да се нарекат шедьоври. Талантливата Елиза Строзик е един от тях. Тя успява да преобрази напълно класическия килим, внасяйки модерни геометрични мотиви. Нейните творения са изработени от боядисана дървесина, прикрепена към текстилна основа. Стилните и гъвкави изделия могат да впечатлят всеки ценител на модерния интериорен дизайн.


Защо да изберете точно тези декоративни мотиви?

Нищо чудно, ако тази тенденция ви изглежда изключително позната, защото "всичко ново е добре забравено старо". Модерните през 70-те и 80-те години геометрични мотиви се настаняват удобно и в съвременното обзавеждане, внасяйки уюта на една отминала епоха. Можете да избирате между овални, квадратни, правоъгълни форми или обикновени райета. Те всички провокират визуален интерес и могат да влязат в ролята на забележителен акцент. Уверете се, че избраната от вас шарка отговаря на вече създадената цветова схема, а геометричният принт не е прекалено голям, за да смали визуално помещението.

Ако скоро ви предстои освежителен ремонт на дневната или спалнята, не пропускайте да включите актуалните геометрични мотиви. Доверете се на опитни майстори, които ще ви дадат ценни насоки и съвети за визията на вашия дом. Направете безплатна заявка и сравнете конкурентните оферти, които различни изпълнители ще ви изпратят, за да направите най-добрия избор за вас.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта