5-те водещи тенденции за дома за 2015г.

Публикувано на 22/04/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 7 111 пъти

Началото на годината е чудесно време да внесете разнообразие у дома. Независимо дали планирате „пълна промяна“ за своето жилище или просто ви се иска да промените няколко дребни детайла, сега е моментът да развихрите въображението си и да сътворите мечтания дом. А за да бъде жилището ви модерно и интересно, сме ви подготвили 5-те водещи тенденции за дома за 2015 година, които ще вдъхнат нов живот на вашия интериор. Ако сте готови да обновите дома си, пуснете заявка напълно безплатно и очаквайте предложенията от специалистите.


Елементи, окъпани в злато

2015 обещава да бъде наистина разкошна година със завръщането на тази тенденция. Така любителите на смелите интериорни идеи могат спокойно да обърнат гръб на среброто и елементите от неръждаема стомана, за да придадат на жилището си златисти отблясъци. Независимо дали ще бъдат съчетани с други цветове или ще доминират в интериора, елементите в златно ще прибавят доза елегантност и стил, задължителни за всеки модерен дом.


Златото обхваща дори кухненския рафт

Елементите в златно са подходящи за всяко помещение, стига да са в премерена дозировка. Може би е време да смените кухненските прибори и някои от пособията с техните златни варианти, за да сътворите най-роматичната вечеря! А защо не поставите позлатена ваза с цветя или абстрактна картина с елементи в същия тон, които да приканват слънцето във вашата дневна. Спалнята можете да декорирате със симпатични възглавнички в златно, а за повече разкош в банята може да смените дръжките на шкафчетата. Ако разполагате с изцяло бяло помещение, ви препоръчваме да заложите на розовото злато, което ще му придаде уникален стилен завършек.

Виж още: 6 начина да освежите дома си с минимален бюджет


Доза аристократизъм със завръщането на кожата

Елементите в златно са подходящи за всяко помещение, стига да са в премерена дозировка. Може би е време да смените кухненските прибори и някои от пособията с техните златни варианти, за да сътворите най-роматичната вечеря! 


Съобразете типа килим с подовата настилка

Както можете да се убедите и сами, кожата навлиза все по-смело в домовете ни, вдъхвайки им доза аристократизъм. За някои подобни интериорни решения са твърде екстравагантни, но различните видове кожи, които се предлагат на пазара, могат да задоволят и най-претенциозния вкус. Напомняме, че кожите не са практично и естетично решение за подови настилки като мрамор и теракот, затова ако вашият случай е такъв, помислете за друг вариант.


Добрите стари тапети

Завръщането на тапетите е своеобразно пътуване във времето, защото несъмнено ни връща към 60-те и 70-те, когато всички имахме такива в дома си. Добрата новина е, че сега видовете и декорациите са много и разнообразни, и съвсем не се изчерпват с геометрични фигури и поп-арт елементи, познати ни от миналото.


Ефектен фототапет за дневната или спалнята

Добра новина за почитателите на фототапетите е фактът, че те също се завръщат в жилищата ни. И ако преди изгледът към гъста гора можеше да се наблюдава почти от всеки дом, то днес можете да обиколите света с гледки от Ню Йорк, Париж, Лондон и къде ли още не. Поставянето обаче на повече от един фототапет в стая е непрепоръчителен вариант, защото ще смали оптически помещението.


Елегантна красота с елементи в синьо

Синьото успешно превзема домовете ни през 2015г., като затвърждава позицията си на един от най-актуалните и предпочитани цветове през последните години. Независимо дали ще бъде преобладаващ цвят или ще се съдържа в отделни акценти, то ще внесе свежест и стил във вашия дом.


Интегрирайте впечатляващи сини нотки в интериора

Ако сте почитатели на този успокояващ цвят, точно сега е моментът да се развихрите и да поставите красиви сини възглавнички в дневната, да смените тапицерията на кухненските столове в синята гама, а защо не и да боядисате в синьо цяла стая или пък ефектно дори и една стена. За тези от вас, които не са любители на толкова смели експерименти, но пък искат да поддържат жилището си модерно, препоръчваме да помислят за декоративни вази, картини, лампи и други дребни детайли в сини нюанси.


Полъх от средата на ХХ век

2015 година несъмнено вдъхва нов живот на позабравени тенденции, сред които достойно се нарежда и използването на елементи от средата на XX век в интериора. Те бавно, но сигурно се наместват сред най-актуалните решения, както за мебели, така и за отделни декорации.

Виж още: 5 интериорни стила за обзавеждане на дневна


Бъдете внимателни в подбора на елементи

Експертите съветват обаче да не прекаляваме с препратките към 50-те и 60-те в интериора, за да не жертваме естетиката в името на модата. Все пак, ако не сте готови да се сбогувате със стария скрин, библиотека или холна маса, дойде подходящото време да ги освежите и да им дадете почетно място в дома си. Как? Запазете автентичния им дървен цвят като просто ги лакирате, за да не изглеждат прекалено вехти. Подредете отгоре няколко елемента в златно, ако искате да съчетаете повече от една тенденции в дома за 2015г., а ако искате да запазите духа на епохата-поставете стар часовник или грамофонни плочи. За да сътворите актуално и естетическо жилище, направете безплатна заявка в MaistorPlus. Разгледайте офертите и изберете най-подходящата за вас, а след това оставете дома си в ръцете на висококвалифициран специалист в областта на интериорния дизайн.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта